Rica ederim. Başka sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
Hakkını helal et hocam gece gece seni yordum ama aklıma gelen bikaç şey daha var. Mesela Udemy demiştiniz en başta, oradan hangi kurslarla başlamam lazım örneğin. Ve resim yeteneği gerekiyor mu fazlaca? Bizim autocadde çizerken sadece ölçüleri girerdik yani çizim yeteneği falan gereksizdi de ondan diyorum.

Hakkını helal et hocam gece gece seni yordum ama aklıma gelen birkaç şey daha var. Mesela Udemy demiştiniz en başta, oradan hangi kurslarla başlamam lazım örneğin. Ve resim yeteneği gerekiyor mu fazlaca? Bizim AutoCAD'de çizerken sadece ölçüleri girerdik yani çizim yeteneği falan gereksizdi de ondan diyorum.

Önemli değil. Çizim yeteneği gerekmiyor. Ben sculpting bile yapmıştım sonrasında kendim bile şaşırdım. Kurslardan birindeydi. Gazi Akviran ile Grant Abbittden öğrendim. Bayağı faydalı oldu.

Hocam vatan, MediaMarkt tarzı yerlere başvuru yaparsanız işe girmek zor değil. Benim bir tanıdığım vardı adamın elinden hiçbir iş gelmiyordu o bile 1-2 yıl çalıştı orada. Bence en iyisi seveceğin bir şey bulup kurslarla işi öğrenip oradan devam etmek. Ben de yazılım alanında ilerlemeyi düşünüyorum kurslar çok yararlı oluyor. Şu an hem yazılım hem İngilizce kursu aldım Udemy'den ikisi de çok iyi. Kendini geliştirirsen her türlü iyi bir yere giriyorsun zaten. Vatan, Teknosa tarzı yerlerde kendini çürütmekten iyidir. Bu arada ben lisede bilişim okudum. Okulda 3 senede gördüğüm tüm bilişim derslerini internetten 1 ayda öğrenirim.

Ne kadar güzel olur değil mi? Valla benim de canım çekti öyle bir iş. Kardeşim ya fabrikaların paketleme bölümlerine gireceksin ki bol bol mesai olur, bol bol para alırsın, ya motor ehliyetin varsa kuryelik yapacaksın, ya da aylarını ayırıp yazılım, çizim, modelleme öğrenip evden iş yapacaksın. Başka türlü Türkiye şartlarında rahat bir iş bulmak zor.
Hocam yanlış anlamayın fakat ya konuyu okumamışsınız ya da anlamamışsınız. Herhangi bir vasfım olmamasına rağmen uzaktan çalışma aylık 30 bin maaşlı bir iş aramıyorum zaten. Giriş çıkış saati belli olan nefes dahi alamadan çalışmak değil de daha sakin bir iş için sormuştum. Sizin yazdıklarınız bambaşka şeyler.