Hocam sorması ayıp nerelere satılıyor bu tarz çizimler, bir de aylık kazancınız yeni başlamış bir memura oranla ne kadar acaba?

Başlangıç çok değil. Ben bir şirkette başladım. Freelance takılmıyorum. Ama 1 2 model de koydum basit şeyler öylesine duruyor.

Bu ülkede hiçbir şeyin hakkını alamazsın kolay kolay. Ben şimdilik orta seviye gibiyim daha da geliştirip hakkımı alabileceğim bir ülkeye gitmek istiyorum.

Başlangıç çok değil. Ben bir şirkette başladım. Freelance takılmıyorum. Ama 1 2 model de koydum basit şeyler öylesine duruyor.

Bu ülkede hiçbir şeyin hakkını alamazsın kolay kolay. Ben şimdilik orta seviye gibiyim daha da geliştirip hakkımı alabileceğim bir ülkeye gitmek istiyorum.
Hocam ben Makina müh okudum ama bitiremedim bazı sağlık nedenlerinden dolayı, şu an 2 yıllık okuyup sonrada memurluk düşünüyorum ama bunun için KPSSyi beklemek falan çok zaman sürecek bu.
Acaba sizin gibi 3d modelleme olayına girmeye çalışsam kaç sene sürer bir işe girmem?

Hocam ben makine müh okudum ama bitiremedim bazı sağlık nedenlerinden dolayı, şu an 2 yıllık okuyup sonra da memurluk düşünüyorum ama bunun için KPSS'yi beklemek falan çok zaman sürecek bu.
Acaba sizin gibi 3D modelleme olayına girmeye çalışsam kaç sene sürer bir işe girmem?

Bende KPSS ile uğraşıyordum bunaltıcı oldu. Sonrasında vazgeçmiştim. Modelleme için kardeşim o biraz da kişiye bağlı çok iyi çalışıp not tutarsan olur. 7 8 ayda yaparsın. Ben çabuk öğrendim iyice dinledim anlamadığım yeri baştan sardım. Severek yapmak da önemli bence. Ben çok zevkli severek çalışıyorum. Blender seçmemdeki sebep de açık kaynak ücretsiz olmasıydı. Diğerleri paralı olduğundan bulaşmak istemedim. Bu şekilde gelişti her şey.

Bende KPSS ile uğraşıyordum bunaltıcı oldu. Sonrasında vazgeçmiştim. Modelleme için kardeşim o biraz da kişiye bağlı çok iyi çalışıp not tutarsan olur. 7 8 ayda yaparsın. Ben çabuk öğrendim iyice dinledim anlamadığım yeri baştan sardım. Severek yapmak da önemli bence. Ben çok zevkli severek çalışıyorum. Blender seçmemdeki sebep de açık kaynak ücretsiz olmasıydı. Diğerleri paralı olduğundan bulaşmak istemedim. Bu şekilde gelişti her şey.
Anladım, çok teşekkür ederim zaman ayırıp bilgilendirdiğin için:)

Hocam zamanında biraz bakınmıştım fakat sanırım oralara başvuru çok olduğu için işe girmek biraz zor. Deneyeceğim gene de ama 10 gün dahi bekleyecek zamanım yok. Çalışmam gerekiyor.

Dostum eski Vatan PC personeli olarak söylemek gerekirse CV'ni bırak yakın bir vakitte dönüyorlar. Vatan gibi bir firmada illa sana göre bir iş çıkacaktır.
Ayrıca markaların promotör dedikleri (marka satış danışmanı) çalışanlarda var ilgili markaya bağlı oluyorsun ve onun ürünlerini satmakla mükellefsin.
Kariyer.net üzerinden başvuru yapabilirsin.

Son bir sorum, bende Ryzen 5600, RX 6750XT ve 32 GB RAM'lik, Crucial SSD'li bir PC var, bununlan öğrenim sürecini geçebilir miyim sizce?

Çok rahat öğrenebilirsiniz. Tek problem ekran kartını daha güçlü NVIDIA bir kart ile değiştirmeniz olur. Bende o işlemci ile başladım. RAM boyutu da sizdeki gibiydi. Tek fark ekran kartım 3090 olması. Blender CUDA çekirdeğini kullandığında daha hızlı render alınıyor. Fakat evee ye de yeni güncelleme geldi şimdi cycles kadar başarılı render alabiliyor ki daha zayıf bilgisayarlar için evee kullanılıyor. Ray traycing de eklediler. Ben çok büyük proje yaptığım için iç dış tasarım bana yetmedi zamanla yükseltme yaptım. RAM yetmiyordu 128 GB yaptım sonrasında işlemciyi 5950X yaptım. Ekran kartım aynı. Şu anda bile zorlanma var diyebilirim. Saatler süren exportlar alıyorum. Bazı verticles ları azalttım daha akıcı olması için. Bayağı uğraşıyor tabii.

Çok rahat öğrenebilirsiniz. Tek problem ekran kartını daha güçlü NVIDIA bir kart ile değiştirmeniz olur. Bende o işlemci ile başladım. RAM boyutu da sizdeki gibiydi. Tek fark ekran kartım 3090 olması. Blender CUDA çekirdeğini kullandığında daha hızlı render alınıyor. Fakat evee ye de yeni güncelleme geldi şimdi cycles kadar başarılı render alabiliyor ki daha zayıf bilgisayarlar için evee kullanılıyor. Ray traycing de eklediler. Ben çok büyük proje yaptığım için iç dış tasarım bana yetmedi zamanla yükseltme yaptım. RAM yetmiyordu 128 GB yaptım sonrasında işlemciyi 5950X yaptım. Ekran kartım aynı. Şu anda bile zorlanma var diyebilirim. Saatler süren exportlar alıyorum. Bazı verticles ları azalttım daha akıcı olması için. Bayağı uğraşıyor tabii.
Çok sağ ol hocam.

Son düzenleyen: Moderatör: