Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

otrayt536

Uzman
Kademe kademe yapınca 6000 MHz oluyor ama BIOS sıfırlanıyor. 5200'den 6000 MHz yapınca DRAM ışığında kalıp görüntü gelmiyor, RAM'i çıkartıp takınca düzeliyor.

Özellikler:
  • RAM: Crucial 6000MHz CL36 16 GB
  • SSD: Samsung 970 Pro
  • Ekran kartı: RX 6800
  • Anakart: Gigabyte X870 Gaming X WI-FI7
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X.
Ekran görüntüsü 2026-02-07 184851.webp

Çözüm

EXPO1 açın, sonrasında UCLK DIV ayarını UCLK=MCLK olacak şekilde değiştirin. Frekans 6000 MT/s olsun, Multiplier x60.00 kalacak. Sonrasında Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro kısmına girip:

• Nitro: Enabled
  • Robust: Enabled
  • RX: 1
  • TX: 2
  • Control: 1
  • RX-TX Burst: 8X/8X
Bu şeklinde ayarlanacak. Integrated Graphics kapatın. Bank Refresh Mode=Normal alın. Muhtemelen Mixed yüzünden Boot etmiyor. Bunları uygularsan açacak.
Kademe kademe yapınca 6000 MHz oluyor ama BIOS sıfırlanıyor. 5200'den 6000 MHz yapınca DRAM ışığında kalıp görüntü gelmiyor, RAM'i çıkartıp takınca düzeliyor.

Özellikler:
  • RAM: Crucial 6000MHz CL36 16 GB
  • SSD: Samsung 970 Pro
  • Ekran kartı: RX 6800
  • Anakart: Gigabyte X870 Gaming X WI-FI7
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X.
Eki Görüntüle 225231

BIOS güncellenecek. Micron 6000 CL36 için Nitro ayarları deneyin. @ggbye NORM ideal. Timing yemez gibi 1:1'de. Micron D-die tRFC 260 ns altı yapamıyor.

EXPO1 açın, sonrasında UCLK DIV ayarını UCLK=MCLK olacak şekilde değiştirin. Frekans 6000 MT/s olsun, Multiplier x60.00 kalacak. Sonrasında Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro kısmına girip:

Bu şeklinde ayarlanacak. Integrated Graphics kapatın. Bank Refresh Mode=Normal alın. Muhtemelen Mixed yüzünden Boot etmiyor. Bunları uygularsan açacak.

Çözüm
EXPO1 açın, sonrasında uclk dıv ayarını uclk = mclk olacak şekilde değiştirin. Frekans 6000 MT/s olsun, multiplier X60.00 kalacak. Sonrasında Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro kısmına girip:

• Nitro: Enabled.
  • Robust: Enabled.
  • Tx: 2
  • RX-tx burst: 8X/8X
Bu şeklinde ayarlanacak. Integrated Graphics kapatın. Bank Refresh mode = normal alın. Muhtemelen mixed yüzünden boot etmiyor. Bunları uygularsan açacak.

Bende sadece uclk = memclk ya da aynısının sonunda /2 olan halı var bir de Auto var.

@Ayhan Dönmez,

EXPO1 açın, sonrasında uclk dıv ayarını uclk = mclk olacak şekilde değiştirin. Frekans 6000 MT/s olsun, multiplier X60.00 kalacak. Sonrasında Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro kısmına girip:

Bu şeklinde ayarlanacak. Integrated Graphics kapatın. Bank Refresh mode = normal alın. Muhtemelen mixed yüzünden boot etmiyor. Bunları uygularsan açacak.

Bir de frekans EXPO 1 açınca 6000MHz oluyor başka bir yerdendemi 6000MHz yapmam lazım X60 yaptım ve alttaki ayarları sadece uclk = memclk ve sonunda /2 olanı var sadece onda hangisi seçeceğim anlamadım.

Son düzenleme:
Bende sadece uclk = memclk ya da aynısının sonunda /2 olan halı var bir de Auto var.

@Ayhan Dönmez,

UCLK=MCLK seçin. Bank Refresh Mode=Normal seçin, Integrated Graphics=Disabled kalacak. Search kısmından aratabilirsiniz ilgili ayarları. Nitro ayarları dediğim gibi olsun.

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro:

Uclk = mclk seçin. Bank Refresh mode = normal seçin, ıntegrated Graphics = disabled kalacak. Search kısmından aratabilirsiniz ilgili ayarları. Nitro ayarları dediğim gibi olsun.

Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro:

Hocam denedim şu anlık sorun yok.

Hocam denedim şu anlık sorun yok.

Zen A2-B2 iletin alt kısımdan seçip programdan. Yeni Refresh Mode dayatması yüzünden Boot edemiyordu sende. Benim dışımda da bunu çözen olmaz şu anda hiçbir forumda, haberin olsun. Bu ayarları bilen henüz yok, Buildzoid yeni video çekecek.

Sana en iyi önerecekleri şey eski BIOS'a geri dön, olurdu. @otrayt536

Micron için dediğim ayarları uygula, Micron problematik AM5'te.

Zen A2-B2 iletin alt kısımdan seçip programdan. Yeni Refresh mode dayatması yüzünden boot edemiyordu sende. Benim dışımda da bunu çözen olmaz şu anda hiçbir forumda, haberin olsun. Bu ayarları bilen henüz yok, buildzoid yeni video çekecek.

Sana en iyi önerecekleri şey eski BIOS'a geri dön, olurdu. @otrayt536

Micron için dediğim ayarları uygula, Micron problematik AM5'te.

Sağ olun hocam.

Hocam uygulamayı indirdim tabloyu atayım dedim tablo normal mi?

Dosya Ekleri

• görsel_2026-02-07_210436479.webp
    görsel_2026-02-07_210436479.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme: