EXPO1 açın, sonrasında UCLK DIV ayarını UCLK=MCLK olacak şekilde değiştirin. Frekans 6000 MT/s olsun, Multiplier x60.00 kalacak. Sonrasında Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro kısmına girip:
Nitro: Enabled
Robust: Enabled
RX: 1
TX: 2
Control: 1
RX-TX Burst: 8X/8X
Bu şeklinde ayarlanacak. Integrated Graphics kapatın. Bank Refresh Mode=Normal alın. Muhtemelen Mixed yüzünden Boot etmiyor. Bunları uygularsan açacak.
EXPO1 açın, sonrasında UCLK DIV ayarını UCLK=MCLK olacak şekilde değiştirin. Frekans 6000 MT/s olsun, Multiplier x60.00 kalacak. Sonrasında Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro kısmına girip:
Nitro: Enabled
Robust: Enabled
TX: 2
RX-TX Burst: 8X/8X
Bu şeklinde ayarlanacak. Integrated Graphics kapatın. Bank Refresh Mode=Normal alın. Muhtemelen Mixed yüzünden Boot etmiyor. Bunları uygularsan açacak.
EXPO1 açın, sonrasında uclk dıv ayarını uclk = mclk olacak şekilde değiştirin. Frekans 6000 MT/s olsun, multiplier X60.00 kalacak. Sonrasında Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro kısmına girip:
Nitro: Enabled.
Robust: Enabled.
Tx: 2
RX-tx burst: 8X/8X
Bu şeklinde ayarlanacak. Integrated Graphics kapatın. Bank Refresh mode = normal alın. Muhtemelen mixed yüzünden boot etmiyor. Bunları uygularsan açacak.
EXPO1 açın, sonrasında uclk dıv ayarını uclk = mclk olacak şekilde değiştirin. Frekans 6000 MT/s olsun, multiplier X60.00 kalacak. Sonrasında Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro kısmına girip:
Nitro: Enabled.
Robust: Enabled.
Tx: 2
RX-tx burst: 8X/8X
Bu şeklinde ayarlanacak. Integrated Graphics kapatın. Bank Refresh mode = normal alın. Muhtemelen mixed yüzünden boot etmiyor. Bunları uygularsan açacak.
Bir de frekans EXPO 1 açınca 6000MHz oluyor başka bir yerdendemi 6000MHz yapmam lazım X60 yaptım ve alttaki ayarları sadece uclk = memclk ve sonunda /2 olanı var sadece onda hangisi seçeceğim anlamadım.
UCLK=MCLK seçin. Bank Refresh Mode=Normal seçin, Integrated Graphics=Disabled kalacak. Search kısmından aratabilirsiniz ilgili ayarları. Nitro ayarları dediğim gibi olsun.
Uclk = mclk seçin. Bank Refresh mode = normal seçin, ıntegrated Graphics = disabled kalacak. Search kısmından aratabilirsiniz ilgili ayarları. Nitro ayarları dediğim gibi olsun.
Zen A2-B2 iletin alt kısımdan seçip programdan. Yeni Refresh Mode dayatması yüzünden Boot edemiyordu sende. Benim dışımda da bunu çözen olmaz şu anda hiçbir forumda, haberin olsun. Bu ayarları bilen henüz yok, Buildzoid yeni video çekecek.
Sana en iyi önerecekleri şey eski BIOS'a geri dön, olurdu. @otrayt536
Micron için dediğim ayarları uygula, Micron problematik AM5'te.
Zen A2-B2 iletin alt kısımdan seçip programdan. Yeni Refresh mode dayatması yüzünden boot edemiyordu sende. Benim dışımda da bunu çözen olmaz şu anda hiçbir forumda, haberin olsun. Bu ayarları bilen henüz yok, buildzoid yeni video çekecek.
Sana en iyi önerecekleri şey eski BIOS'a geri dön, olurdu. @otrayt536
Micron için dediğim ayarları uygula, Micron problematik AM5'te.