EXPO1 açın, sonrasında UCLK DIV ayarını UCLK=MCLK olacak şekilde değiştirin. Frekans 6000 MT/s olsun, Multiplier x60.00 kalacak. Sonrasında Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro kısmına girip:
Nitro: Enabled
Robust: Enabled
RX: 1
TX: 2
Control: 1
RX-TX Burst: 8X/8X
Bu şeklinde ayarlanacak. Integrated Graphics kapatın. Bank Refresh Mode=Normal alın. Muhtemelen Mixed yüzünden Boot etmiyor. Bunları uygularsan açacak.
Kısmen olur, gereksiz ısı artışı ve Watt harcıyor. İşin yoksa kapat, 1:1 mod stabilitesini bozuyor ayrıca. Güncel tüm sistemlerde dahili grafik birimi kapatılmalı kullanılmadığı taktirde. Diğer türlü driver olarak da çakışıyor.
Kısmen olur, gereksiz ısı artışı ve watt harcıyor. İşin yoksa kapat, 1:1 mod stabilitesini bozuyor ayrıca. Güncel tüm sistemlerde dahili grafik birimi kapatılmalı kullanılmadığı takdirde. Diğer türlü driver olarak da çakışıyor.
Kısmen olur, gereksiz ısı artışı ve watt harcıyor. İşin yoksa kapat, 1:1 mod stabilitesini bozuyor ayrıca. Güncel tüm sistemlerde dahili grafik birimi kapatılmalı kullanılmadığı takdirde. Diğer türlü driver olarak da çakışıyor.
Hocam bir şey soracağım BIOS'ta eco mode disable idi ve işlemci stres testinde direkt 95 oluyordu. Bunu enable-105W yaptım ve stres testinde 73 dereceyi geçti. Sizce hangisi açmam daha mantıklı?
Hocam bir şey soracağım BIOS'ta eco mode disable idi ve işlemci stres testinde direkt 95 oluyordu. Bunu enable-105W yaptım ve stres testinde 73 dereceyi geçti. Sizce hangisi açmam daha mantıklı?
Oyunda o derecelere ulaşamayacağı için işlemciyi limitlemenin anlamı olmaz. Auto kalsın o ayarların hepsi. Yapıyorsan PBO ve Curve Optimizer yapman yeterli gelir. Eco Mod uygun değil.
95 derece yine zararlı değil, termal limit. 7-24 bu derecede çalışsın diye tasarlandı bu işlemciler. 100 derece üzeri görmedikçe sorun yok. Termal limit 95.
Oyunda o derecelere ulaşamayacağı için işlemciyi limitlemenin anlamı olmaz. Auto kalsın o ayarların hepsi. Yapıyorsan PBO ve Curve Optimizer yapman yeterli gelir. Eco mod uygun değil.
Hocam konu açtım ama cevaplayan olmadı buradan size sormak istiyorum hocam dün sorun yoktu Valorant donmuyordu bugün hafif hafif FPS düşüp donuyordu grafikleri en düşüğe çekip en yükseğe aldığım zaman oyun aşırı donmaya başladı donma 1-2 saniye sürüyor ama sürekli oluyor arkadaşımla konuşurken oyun donduğunda sesi gidiyor oyun içi konuşurken sesi gidiyor 2.RAM'i söyledim aynısından bu yaptığımız ayarlar bu RAM'i takarsam sıfırlanırmı yoksa yine aynı ayarlarımı yapmam lazım @Ayhan Dönmez,