Şimdi baktımda hiç de anlamıyorum daha fazla kurcalamasam mı acaba

Nebi'nin Pro metodunu deneyin. 4070 Super için yapman gereken 950 mV 2.7 GHz sabitlemek eğriden. +500 MHz Memory verin, kafi.

Kurcalamanın zararı yok, biz bunun için buradayız. Bu işlemlerin bir zararı yok, bilinçli yaptığın müddetçe. Sana 1.4V vermeni söyledim, sen de verdin. @muhammetaktas122 1.4V vermesini söyledim, gitti 2.07V girdi. Sonrasını anlatmaya gerek yok. :)

Nebi'nin Pro metodunu deneyin. 4070 Super için yapman gereken 950 mv 2.7 GHz sabitlemek eğriden. +500 MHz Memory verin, kafi.

Kurcalamanın zararı yok, biz bunun için buradayız. Bu işlemlerin bir zararı yok, bilinçli yaptığın müddetçe. Sana 1.4v vermeni söyledim, sen de verdin. @muhammetaktas122 1.4v vermesini söyledim, gitti 2.07v girdi. Sonrasını anlatmaya gerek yok. :)

Sonrasında ne oldu RAM yandı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonrasında ne oldu RAM yandı mı?

MSI hem RAM hem de işlemciyi patlatıyor. 1.4V üzeri kırmızı yakıyor zaten, bu firma hakkında daha görüş belirtmek istemiyorum. 3 adet EXPO voltajını da eşliyor. Diğer kartlarda eşleme durumu yok. Haliyle 2V girince bellek kontrolcüyü de uçurdu. Normalde bellek kontrolcü uçmaz diğer anakartlarda. PMIC artık RAM'de.

MSI hem RAM hem de işlemciyi patlatıyor. 1.4v üzeri kırmızı yakıyor zaten, bu firma hakkında daha görüş belirtmek istemiyorum. 3 adet EXPO voltajını da eşliyor. Diğer kartlarda eşleme durumu yok. Haliyle 2V girince bellek kontrolcüyü de uçurdu. Normalde bellek kontrolcü uçmaz diğer anakartlarda. Pmıc artık RAM'de.

Hayda evet öyle bir tane değeri değişiyorsun yanında 3 değer değişiyor çok saçma ama yanlışıklada 2 girmezsin yani ya da görürsün.

diğelim yanlışıkla 2v verdik ne oluyor yanıyormu direk parça geri dönüşü yok dimi

Geri dönüşsüz, evet.

MSI karta özel olarak DRAM ve işlemci beraber öbür tarafa gidiyor.

Diğer kartlarda sadece RAM öbür tarafa gidebilir, gitmeme şansı da var. Hynix 2V yer.

2V çok rahat yiyor. Bu sadece bir örnek Hynix için:

1778159990381.webp

Geri dönüşsüz, evet.

MSI karta özel olarak DRAM ve işlemci beraber öbür tarafa gidiyor.

Diğer kartlarda sadece RAM öbür tarafa gidebilir, gitmeme şansı da var. Hynix 2V yer.
ben afterburner indirsem şimdi bu ekran kartınıda overcloklasam yardım eder misin madem bir işe girdim suyun çıkaralım işin

Günlük kullanım limiti 1.75/1.8V Hynix çiplere. O da iyi soğutursan. Soğutamazsan 1.5V kalman gerekli. İyi kötü soğutan adam da 1.65V üzeri geçmemeli. Rehberde bunları anlattım.

ben afterburner indirsem şimdi bu ekran kartınıda overcloklasam yardım eder misin madem bir işe girdim suyun çıkaralım işin

Şimdi ona da ayrı konu ve bir 20 sayfa daha gerekecek. Forumda PSU ve monitör harici tüm donanımlar neredeyse bende. @Marix emekli ettiler 2 forumdan da, tüm konular bana kaldı. :D Nebi'nin Pro metodunu uygula, Türkçe kaynak diye attım. Yoksa geçen videosunu attım diye azarlamaya geldi buraya beni. Nebi ile beni kapıştırıyorlar, tüm söylediklerimi ona ileten bir ekip mevcut. Halen daha kim olduklarını tespit edemedim. Kuyumu kazıyorlar.