çok sıkıntıymış bir yanlış girdinmi geri dönüşü yok diyorsun msı karta da yani

2V affetmez, senin RAM'ler M-die olduğu için patlayabilir IC'ler. Benim 1.85V'ta saniye 1 hata var. 1.95 girsem patlatır, geri dönüşü olmaz. A-die gibi tolere edemez yüksek VDD'yi. IMC zaten 1.55V üzeri degradasyon zonu. 2V direkt uçuruyor bellek kontrolcüyü. Bir örneği bu forumda var.

Günlük kullanım limiti 1.75/1.8V Hynix çiplere. O da iyi soğutursan. Soğutamazsan 1.5v kalman gerekli. İyi kötü soğutan adam da 1.65v üzeri geçmemeli. Rehberde bunları anlattım.

Şimdi ona da ayrı konu ve bir 20 sayfa daha gerekecek. Forumda PSU ve monitör harici tüm donanımlar neredeyse bende. @Marix emekli ettiler 2 forumdan da, tüm konular bana kaldı. :D Nebi'nin Pro metodunu uygula, Türkçe kaynak diye attım. Yoksa geçen videosunu attım diye azarlamaya geldi buraya beni. Nebi ile beni kapıştırıyorlar, tüm söylediklerimi ona ileten bir ekip mevcut. Halen daha kim olduklarını tespit edemedim. Kuyumu kazıyorlar.

Neyse o zaman ben başka zaman yine forum açarım 1 2 gün sonra o zaman yaparım buradan sora sora birilerine şimdilik ellemiyim zaten formatlıyıcam sonra yapacağım.

2V affetmez, senin RAM'ler M-die olduğu için patlayabilir IC'ler. Benim 1.85V'ta saniye 1 hata var. 1.95 girsem patlatır, geri dönüşü olmaz. A-die gibi tolere edemez yüksek VDD'yi. IMC zaten 1.55V üzeri degradasyon zonu. 2V direkt uçuruyor bellek kontrolcüyü. Bir örneği bu forumda var.
o işlemci ram rahmetli olan forumdaki arkadaşa ne oldu sonra :D işlemcisi neydi

Neyse o zaman ben başka zaman yine forum açarım 1 2 gün sonra o zaman yaparım buradan sora sora birilerine şimdilik ellemiyim zaten formatlıyıcam sonra yapacağım.

o işlemci RAM rahmetli olan forumdaki arkadaşa ne oldu sonra :D

Garantiden sıfırını veriyorlar öyle bir durumda. Fiziksel bir iz yok, anlık bir olay. VSOC girseydi yanık olurdu, VDDIO'da olmaz kolay kolay. Biri işlemcinin %50'sini ilgilendiren voltaj, diğeri sadece bellek kontrolcü voltajı.

Garantiden sıfırını veriyorlar öyle bir durumda. Fiziksel bir iz yok, anlık bir olay. VSOC girseydi yanık olurdu, vddıo'da olmaz kolay kolay. Biri işlemcinin %50'sini ilgilendiren voltaj, diğeri sadece bellek kontrolcü voltajı.

Yine garantidien sıfırını alabiliyor olması iyi ama kullanıcı hattası işte iyi biz öyle bir şey yaşamadık.

Yine garantidien sıfırını alabiliyor olması iyi ama kullanıcı hattası işte iyi biz öyle bir şey yaşamadık.

Sen 2V giremezsin zaten, High Voltage Mode kapalı. Onu açtığın anda 2.07V PMIC limiti dahilindesin. 2V girdiğin anda M-die ve IMC, bellek kontrolcü ikisi de uçacaktır. Tek hataya bakar. A-die olsa uçmazdı, M-die yemez 1.95V. Saniye 1 hata demek, çok tehlikelidir. Ciddi bir sinyal.

Sen 2V giremezsin zaten, High Voltage Mode kapalı. Onu açtığın anda 2.07V PMIC limiti dahilindesin. 2V girdiğin anda M-die ve IMC, bellek kontrolcü ikisi de uçacaktır. Tek hataya bakar. A-die olsa uçmazdı, M-die yemez 1.95V. Saniye 1 hata demek, çok tehlikelidir. Ciddi bir sinyal.
ben açtım onu high voltage mode başta 1.45 çekiyordum 1.3 çekiyordu kendini

sonra bios güncelleyince geçti

ben açtım onu high voltage mode başta 1.45 çekiyordum 1.3 çekiyordu kendini

sonra bios güncelleyince geçti

A620 ve MSI. Kendimizi yormanın daha da anlamı olmaz, 5600 1:1 CL28 aldığına şükret, bunu da veremezdi. 100 ns Latency (tRFC) var. Gayet iyi değerler, PBO yapmak zorunlu değil. İyi bir soğutucu ile problem olmayacaktır.

tRFC 100 ns, M-die harici yapamıyor diğerleri. 90 ns de yapabilir ama aktif soğutman yok.

A620 ve MSI. Kendimizi yormanın daha da anlamı olmaz, 5600 1:1 CL28 aldığına şükret, bunu da veremezdi. 100 ns latency (tRFC) var. Gayet iyi değerler, PBO yapmak zorunlu değil. İyi bir soğutucu ile problem olmayacaktır.

tRFC 100 ns, m-die harici yapamıyor diğerleri. 90 ns de yapabilir ama aktif soğutman yok.

Soğtucu alacağım en yakın zamanda kule tipi tekrardan sağ ol her şey için ben yavaştan kaçayım gerçekten denildiği kadar işin ehli adamsın seviliyorsun.❤️

Hocam sana fragman izletti sadece, düşündüğünden daha derin o :terssurat:

2. @Marix vakası yaşanmadan evvel sizin bu işleri öğrenip devralmanız lazım. Gerekirse Amca'yı foruma getirtin. Kanaldan MSI reklamı ben de yaparım, önemli olan forum ayağı. Forum işi zordur, herkes halledemez. Saatlerini burada harcadıktan sonra gelip ancak azarlayabilir. Uzaktan herkes sallar yoksa.

PSU ve monitör hariç neredeyse hepsi bizde dönüyor, Marix örneği vermemin sebebi teknik destek dahil tüm konulara yazabilme yeteneği vardı. Öyle bir insan daha TR forumlarına gelmez, çok zor bulunur.