RAM timing ayarından sonra boot süresi nasıl kısaltılır?

Şu şekilde izah edeyim: Auto yaptığınızda sıkılmış bir zamanlama ayarları kullanıyorsanız, eğer bir süre sonra artık o ayarlar kullanılamayacak. Clear CMOS veya tekrar ayarlamadan kastetmiyorum; tekrardan ayarlasanız bile o ayarlar kullanılamayacak gibi bir durum var diyenler var. Hatta bundan dolayı OC yapma işleminin zararlı olduğunu söyleyen var. OC yaptığınızda zaman geçtikçe ayarların kısıtlanması gerektiğini söylüyorlar falan yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: RPM
Yani, dedigim gibi sari isiga duserse ayni ayarlar kullanilamaz. Boot etmez zaten, tekrardan train edip MCR acmak gerekir. Zararli olan bir durum soz konusu degil, @Ayhan Dönmez bunlari yillarca duyurmaya calisti zaten. Yine kendisi bakar musaitliginde, eger degradrasyon konusunda konusuyorsaniz yine degrade'lik bir sorun olusturmaz. Kendim 1.85 6200 CL24 kullaniyorum, bir sorunla karsilasmadim. Uzun sure sogutmadan 1.7+ civari verirseniz orasini bilemem. Tabii 1.85 kullanin demiyorum, benim kisisel tercihime giriyor orasi.

Yine yanlis anlamis olabilirim, kafam dolu.

İfadeler: RPM
Ben aktif soğutma 1.45v kullanıyorum bende aynı fikirdeyim zaten soruyu daha çok konu başlığına denk gelen ama aklında kuşku var ise bu konu hakkında bu kuşkuyu giderebilmek adına konuda ek bilgi olsun diye sordum. Birde MCR bende auto diye sonrasında acaba sorun yaşar mıyım diye de sormak istedim yaşar isem zaten ayarlar zihnime kazılı tekrar yaparım .

@RPM DDR Runtime Reduction ayarını Enabled yapıp dene, buna da uzun dersen sende problem var...

Hocam baktım, zaten Enabled durumda. Yaklaşık 1.5 dakika sürüyor Gigabyte yazısına gelmek. Belki de olması gereken süre budur bilmiyorum tabii.

Anakarta 7 USB takılı. Alakası olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…