dombikpanda 14
Çalışkan
Tam anlayamadim ama durum su:
MCR Disabled halindeyken bilgisayari her acisinizda RAM'ler en bastan train edilir yani egitilir. Zamanlama bozulur diye bir şey duymadim. Ama @Ayhan Dönmez'in dedigi gibi demans var AM5'te.Bir sure sonra sari isik yakiyor anakart. Tekrar train edip MCR acmak gerekebiliyor.
RX ve Burst ayarlari evet @MAH0A'nin ilettigi.
RAM Test Pro ile teste alabilirsin.
RTP:
Eki Görüntüle 275367
![]()
RAM Test Pro: Program for stress testing and benchmarking DDR5, DDR4, DDR3 memory.
Memory stability test and benchmarking for DDR5, DDR4, DDR3 memory.pcstonks.com
![]()
Windows Memory Cleaner
This free RAM cleaner uses native Windows features to efficiently clear memory areas. A compact, portable, and smart application for your computer.winmemorycleaner.com
Memory Cleaner ile bellek optimizesi sonrasi teste baslayabilirsiniz. Geri kalan resimdeki gibi ayarlanabilir. Arka planı bos kalmali, Max Error 1, Max Time 90 yeterli gelmeli. @RPM
Şu şekilde izah edeyim: Auto yaptığınızda sıkılmış bir zamanlama ayarları kullanıyorsanız, eğer bir süre sonra artık o ayarlar kullanılamayacak. Clear CMOS veya tekrar ayarlamadan kastetmiyorum; tekrardan ayarlasanız bile o ayarlar kullanılamayacak gibi bir durum var diyenler var. Hatta bundan dolayı OC yapma işleminin zararlı olduğunu söyleyen var. OC yaptığınızda zaman geçtikçe ayarların kısıtlanması gerektiğini söylüyorlar falan yani.
Son düzenleyen: Moderatör: