Şu an yağ yakma sürecindeyim, Ege Fitness'dan izlediğim kadarıyla glikojen depoları boş olduğu için enerjiyi yağdan çeker ve yağ yakarsınız diyor. İftardan hemen önce yapılmasını söylüyor. Bu durum doğru mudur? Benim korktuğum konu ağırlıklarımın düşmesi, gözümün kararması falan. Çünkü aç gittiğimde idmanı tamamlayamadığım dahi oluyordu. Sizce ne yapmalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?except
Uzman
- Makaleler
- 1
İftardan iki saat sonra yaptığınızda bir problem teşkil edeceğini düşünmüyorum. Ek olarak açken idmanı tamamlayamadığınızı söylüyorsunuz. İftardan önce sporu bünyeniz kaldırmayabilir. Hiç gerek yok.
Edit: Birkaç sene önce spora giderken spor hocam iftardan birkaç saat sonra sporu yapabilirsiniz demişti.
Edit: Birkaç sene önce spora giderken spor hocam iftardan birkaç saat sonra sporu yapabilirsiniz demişti.
Tearz
Uzman
Kişiden kişiye değişir. Salon iftar sonrası çok kalabalık oluyor diye iftar öncesi yapıyorduk ancak Ramazan mart ayına geldiği için yaz ayları kadar kalabalık olmaz. Birkaç gün gidip gözlemlemek lazım. İftar öncesi de neredeyse bomboş oluyor. İftar öncesinde antrenmana gidersen her zaman yaptığın ağırlıklarla devam edersen göz kararması olma ihtimali yüksek. Elbette düşürmen gerekir. En temizi iftarı hafif yapıp antrenman yapmak.Şu an yağ yakma sürecindeyim, Ege Fitness'dan izlediğim kadarıyla glikojen depoları boş olduğu için enerjiyi yağdan çeker ve yağ yakarsınız diyor. İftardan hemen önce yapılmasını söylüyor. Bu durum doğru mudur? Benim korktuğum konu ağırlıklarımın düşmesi, gözümün kararması falan. Çünkü aç gittiğimde idmanı tamamlayamadığım dahi oluyordu. Sizce ne yapmalıyım?
Pluxy01
Becerikli
İftardan 1 saat önce kardiyo yapıp iftardan 2-3 saat sonra da ağırlık idmanı mantıklı olur. Tabi vücutta o kadar su eksiği varken kardiyo yapmak doğru mudur tartışılır ama sabah yapmak gün içinde epey zorlar orucu.
Aile evinde olduğumdan proteini falan tamamlayamiyorum genelde, ac gitsem kastan çeker diye de korktum. Salonda büyük yani gelen ne kadar olur fikrim de yok. Ağırlıkları düşürüp full odak yağ yakmaya odaklanacagim veya iftardan sonra gidip aynı ağırlıklarla devam edeceğim şu anlık karar veremedim.Kişiden kişiye değişir. Salon iftar sonrası çok kalabalık oluyor diye iftar öncesi yapıyorduk ancak Ramazan mart ayına geldiği için yaz ayları kadar kalabalık olmaz. Birkaç gün gidip gözlemlemek lazım. İftar öncesi de neredeyse bomboş oluyor. İftar öncesinde antrenmana gidersen her zaman yaptığın ağırlıklarla devam edersen göz kararması olma ihtimali yüksek. Elbette düşürmen gerekir. En temizi iftarı hafif yapıp antrenman yapmak.
Çok vaktim yok hocam okul falanda ugrasiyorum ders çalışmam gerek.İftardan 1 saat önce kardiyo yapıp iftardan 2-3 saat sonra da ağırlık idmanı mantıklı olur. Tabi vücutta o kadar su eksiği varken kardiyo yapmak doğru mudur tartışılır ama sabah yapmak gün içinde epey zorlar orucu.
Salon çok dolu olabilir hocam ya pek emin değilim. Mantık açısından en iyi olan bu ama makine sırası beklerim sabaha kadarİftardan iki saat sonra yaptığınızda bir problem teşkil edeceğini düşünmüyorum. Ek olarak açken idmanı tamamlayamadığınızı söylüyorsunuz. İftardan önce sporu bünyeniz kaldırmayabilir. Hiç gerek yok.