6099

Çalışkan
8 GB RAM var 2'si APU'ya ayrılmış sanırım anladığım kadarıyla. Bu ayrılan RAM'i APU'dan alırsam ne olur? Oyunlarda FPS kaybı yaşar mıyım?

Sistemim:
  • RAM: 8 GB RAM (Ama sadece 5.83 ü kullanılabilir gözüküyor.)
  • İşlemci: Ryzen 7320U
  • Ekran kartı: 610M 2 GB (işlemciye ait herhalde tam bilmiyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
610M 2 GB (işlemciye ait herhalde tam bilmiyorum)

Evet bu 7320U'daki grafik birimi. Bende harici ekran kartı olmasına rağmen dahili olana 512 MB ayrılmış durumda yani tüm RAM'i çekip alamazsın 610M'den. 2 GB iyi bir miktar, günümüz espor oyunları bile daha çok tüketebiliyor, azaltmak performans düşüşü yapar çok büyük ihtimalle. İkinci bir 8 GB modül takmak çok pahalı değil, sürekli konusunu görüyorum 450 liraya falan satılıyor.

+8 GB RAM almaya çalışın APU sistem için raminiz çok yeterli değil hali hazırda ekran kartının VRAM'ini düşürmeyin. Alıp vermenin pekte performansa etkisi olmuyor RAM arttırmaya bakın 8 GB çok yetersiz.

8 GB belleğinizi 16 veya destekliyorsa 32'ye çıkarmanızı öneririm zira APU sistemlerde bellek çok önemli.
Gelelim sorunuza RAM kullanımını APU için kapatamazsınız aksi takdirde ya bilgisayarınız çalışmaz ya da oyun Windows vs... Açılmaz. Çünkü: Windows bile belirli bir görüntü belleği olmadan çalışamaz.

Laptopta tek slot yoksa yükseltme yapılabilir. Halihazırda butce yoksa bence bekle, RAM APU'ya lazım çünkü.

1000170969.webp