RDR2'yi beğenmeyenleri ciddiye bile almana değmez. Dünyanın en iyi açık dünya oyunu. 400 saate yakın oynadım. Hala da girip oynayasım var ama PC de yüklü değil şu an. Malum oyunun da yüklenmesi epey sürüyor, 100GB üstü çünkü.

Hele bir de at sürme simülasyonu diyenler var. Sadece gülüyorum.

Berbat bir akışı var. Story'nin akışı dengesiz.

Bu kusur oyundan zevk almayı baltalıyor, sonuçta bu bir oyun.

Uncharted 2 - 3, Zelda botw, Half-Life 2 varken imkanı yok o işin. Bu oyunun kocaman bir eksiği var.

Yukarıda yazdığım gibi hocam bence bu biraz da oyundan ne beklediğiniz ben Uncharted oynarken ya bir durun sigarayı çekemedim dediğimi küfürler ettiğimi bilirim. Mesela Mafia 1 remake de benim için çok hızlı sürdü ve bitti iyi oyundu ama hikayede bazı şeyler çabuk atlanıyordu ve fark ettimki sürekli bir çatışma sürekli oldu hadi bittiye gelmesi beni sinir ediyor oyun oynarken sinir olmaktan ziyade huzur istediğimi arada çatışıp bam güm ihtiyacımıda karşılasın isteyince RDR 2 tam benlikti.

RDR2'yi beğenmeyenleri ciddiye bile almana değmez. Dünyanın en iyi açık dünya oyunu. 400 saate yakın oynadım. Hala da girip oynayasım var ama PC de yüklü değil şu an. Malum oyunun da yüklenmesi epey sürüyor, 100GB üstü çünkü.

At sürme simülasyonundan ziyade ara sahne simülasyonu. GTA III'daki mekaniklerin üzerine iPhone yeni model çıkarır gibi çıkarıp oyun yapmışlar. Oynanışı yapamadık, bari Apple Intelligence gibi ara sahne izletelim de millet zaten oynamıyor izliyor diye bir şey sansınlar.

Böyle demek ağır olur ama zevkler ve renkler bende çok beğendim john ile tamamlayıp arthura tekrar döneceğim gibi elimdeki oyunları tüketince. Cidden her yeri detay dolu insanları isteyince silah en hızlı kim çeker diye düelloya çağırma o kıyafetlerin yağmurdaki kalitesi veya insanları vurunca şapkanın uçması fiziklerde tam bir gerçek hayat gibi adam ne çok hızlı nede yavaş koşuyor 1.80 81 kiloya tam uydurmuşlar daha anlatılacak çok şey varda en iyi açık dünya oyunu bana göre. Daha üstüne gelir mi sanmam anca gta 6 olabilir hiç bir sony exculusive bile beni bu kadar etkileyemez rockstar ne kadar tr dil eklemesede abi yapıyorlar bu işi.

At sürme simülasyonundan ziyade ara sahne simülasyonu. GTA III'daki mekaniklerin üzerine iPhone yeni model çıkarır gibi çıkarıp oyun yapmışlar. Oynanışı yapamadık, bari Apple Intelligence gibi ara sahne izletelim de millet zaten oynamıyor izliyor diye bir şey sansınlar.
Bence siz bu yorumdan sonra oyunu pek dikkatle oynamamışssınız veya öylesine girip ateş edip hikayeyi okumamışsınız diyebilirim ducth un bizi oğlu gibi görüp kafasını vurduktan sonra tırlatması son 2 bölümün yaşanan gariplikleri anlatması bile çok ayrı.

Yukarıda yazdığım gibi hocam bence bu biraz da oyundan ne beklediğiniz ben Uncharted oynarken ya bir durun sigarayı çekemedim dediğimi küfürler ettiğimi bilirim. Mesela Mafia 1 remake de benim için çok hızlı sürdü ve bitti iyi oyundu ama hikayede bazı şeyler çabuk atlanıyordu ve fark ettimki sürekli bir çatışma sürekli oldu hadi bittiye gelmesi beni sinir ediyor oyun oynarken sinir olmaktan ziyade huzur istediğimi arada çatışıp bam güm ihtiyacımıda karşılasın isteyince RDR 2 tam benlikti.
Yani sigara içerken oyun oynabilmeği isteği de ayrı bir zevk evet. Şahsen hikayeli oyun oynamak benim için bir efor demek, güzel bir akış güzel bir anlatım olsun ki verdiğim zamanı alayım. Chill takılacaksam zaten araba sürme oyunu, otomasyon oyunu, strateji oyunu oynarım. Bir şeyi takip etmek amacıyla oyuna giriyorum ve o şey akmıyor. Bence bu can sıkıcı bir durum. Mesela TLOU1 bunu inanılmaz seviyede yapıyor, hikayenin ritmi bence mükemmeldi.

At sürme simülasyonundan ziyade ara sahne simülasyonu. GTA III'daki mekaniklerin üzerine iPhone yeni model çıkarır gibi çıkarıp oyun yapmışlar. Oynanışı yapamadık, bari Apple ıntelligence gibi ara sahne izletelim de millet zaten oynamıyor izliyor diye bir şey sansınlar.

Ara sahneleri kaliteli olduğu için sırıtmıyor. Oyunun süresi yaklaşık her şeyi tamamlama süresini bilmiyorum ıvır zıvır görevleri yapmadım ama ilk oynayışımda 100 saat sürmüştü. Her yan görev, etkinlik ve ana hikaye görevlerinde ara sahne oluyor. AC valhalla gibi çöp ara sahneler olmadığı için beni hiç rahatsız etmedi. Çok fazla da gelmedi ama ortalamanın üstünde olduğu doğru. Zaten bu çapta bir oyundan oynanış>ara sahne kalitesi beklenmez. İllaki ara sahneler daha ağır basacak.

Ama oynanışı yapamadık kısmına hiç katılmıyorum. Oynanışı taş gibi oyun, ağır olması sizin hoşunuza gitmemiştir. Normal şartlarda vuruş hissi, animasyonlar vs çok iyi. Hele NPC'lerin tepkileri falan mükemmel. Bu da oynanışın içine dahil bence.

Bence siz bu yorumdan sonra oyunu pek dikkatle oynamamışssınız veya öylesine girip ateş edip hikayeyi okumamışsınız diyebilirim ducth un bizi oğlu gibi görüp kafasını vurduktan sonra tırlatması son 2 bölümün yaşanan gariplikleri anlatması bile çok ayrı.
Aşırı ara sahne var. Altın çalacağız diye Ispanyol adasına çakıldığımız anda 15 dakika boyunca geçilemeyen şekilde yerde sürünmek zaten tak ettirdi. Yol gösterecek diye köylü kadına koca altın külçesini verdik, şaka gibi. Ciddiye alamadım hikayeyi ondan sonra.

Tam adadan kaçarken 3 kişi vuruyorum ara sahne giriyor, köşeyi dön 4 kişi vur ara sahne, 2 metre koş ara sahne, gemiyi topla vur tek atış ara sahne, aşağı doğru git 3 metre yürü 2 kişi vur ara sahne. Hadi Amerikaya döndük kayıktan indik ara sahne. Şimdi sıkılmaz mı insan?

Kurmalı silahların manuel kurulması çok canımı sıkmıştır mesela, RDR 1'de taka taka vura vura gidiyorduk her şey çok akıcı idi oyunu ara sahneyle boğmamışlardı, icraat vardı.

Böyle demek ağır olur ama zevkler ve renkler bende çok beğendim John ile tamamlayıp arthura tekrar döneceğim gibi elimdeki oyunları tüketince. Cidden her yeri detay dolu insanları isteyince silah en hızlı kim çeker diye düelloya çağırma o kıyafetlerin yağmurdaki kalitesi veya insanları vurunca şapkanın uçması fiziklerde tam bir gerçek hayat gibi adam ne çok hızlı ne de yavaş koşuyor 1.80 81 kiloya tam uydurmuşlar daha anlatılacak çok şey varda en iyi açık dünya oyunu bana göre. Daha üstüne gelir mi sanmam anca GTA 6 olabilir hiçbir Sony exculusive bile beni bu kadar etkileyemez Rockstar ne kadar TR dil eklemesede abi yapıyorlar bu işi.

Beğenmeyen derken at simülasyonu diyenler veya işte oyunun genel kalitesini beğenmeyenler anlamında demek istemiştim. Hitap etmemiştir veya ağır ağır işlemesi hoşuna gitmemiştir orası ayrı. O kısımlar zevk meselesi. Oynanış, açık dünya, animasyon, grafik kalitesi, hikaye sunumu, görevlerin kalitesi vs taş gibi. Ama seri bir oyun arayanlar için animasyonlara fazla kasmalarından ötürü hantal gelebilir. Aslında animasyonları iyi ve hızlı olan The Last of Us Part II var; fakat o oyunun da lineer olduğunu unutmamak lazım. Bir defa bitirdim, ikinci kez oynayasım gelmedi.

Mesela Baldurs gate 3 için dünyanın en iyi oyunu de sesimi çıkarmam. Oyunu oynamayı denedim ama bana hitap etmedi. Yine de kalitesi su götürmez bir gerçek. Benim hoşuma gitmedi diye (oyunun türünü sevmiyorum) oyunu kötü yapmıyor.

Beğenmeyen derken at simülasyonu diyenler veya işte oyunun genel kalitesini beğenmeyenler anlamında demek istemiştim. Hitap etmemiştir veya ağır ağır işlemesi hoşuna gitmemiştir orası ayrı. O kısımlar zevk meselesi. Oynanış, açık dünya, animasyon, grafik kalitesi, hikaye sunumu, görevlerin kalitesi vs taş gibi. Ama seri bir oyun arayanlar için animasyonlara fazla kasmalarından ötürü hantal gelebilir. Aslında animasyonları iyi ve hızlı olan The Last of Us Part II var; fakat o oyunun da lineer olduğunu unutmamak lazım. Bir defa bitirdim, ikinci kez oynayasım gelmedi.
TLOU 2'yi ben oyunun ortasında sildim. Oynanış iyi ama oynayamıyorsun. Dakika başı politik doğruculuk ve LGBT dolu ara sahne izliyorsun, Seattle'de biraz saldığı için bayağı keyifliydi ama özellikle Ellie'den sonrakı kısımlar rezaletti.