3,5,7,11,21 ne fark eder?
Uzay da boşluk değil ama sokağa çıkıp rastgele 100 kişiye sorsan 99'u boşluk der.
Güzel konu @1614
Kötüleme amacım yoktu, bazı arkadaşlar okulda gördükleri bilgileri araştırıp bize de anlatmak için detaylıca konu açıyorlar. Göz ve işleyişi 11. sınıf konusu olduğu için lise öğrencisi olup olmadığını merak ettim. Tabi ki araştırmanın yaşı yok.

Boşluk değilse ne?

Şu an bildiğimiz kadarıyla sürekli genişleyen bir yapısı var.
Garip bir soru:
Astronot uzaya sızdırmaz boş bir kap götürse, kapağını açınca içine uzay dolacak :)
Sonra kapağı kapatıp dünyaya döndüğünde ne getirmiş olur?
**** Cevabı ve olasılıkları bende bilmiyorum, hiç sorma.

Garip bir soru:
Astronot uzaya sızdırmaz boş bir kap götürse, kapağını açınca içine uzay dolacak :)
Sonra kapağı kapatıp dünyaya döndüğünde ne getirmiş olur?
Cevap basit, orada hangi gazlar bulunuyorsa onları.

Lakin ben kafamda size uzayın yapısı hakkında bir soru sormayı planlamıştım fakat siz bana uzayın içeriği hakkında bir cevap verdiniz :rolleyes:

Renk diye bir şeyden bahsettiğinize ve renkleri görebildiğimize göre renk diye bir şey var. Renkler sandığınız gibi değil deseydiniz daha doğru olurdu sanki.
Gözün arkasındaki koni hücreleri beyne sinyal gönderiyor ve bizde renkli görüyoruz. Fotonlar gözümüze renkli bir şekilde ulaşmıyor direkt.

Renk diye bir şeyden bahsettiğinize ve renkleri görebildiğimize göre renk diye bir şey var. Renkler sandığınız gibi değil deseydiniz daha doğru olurdu sanki.

Bu haliyle başlık daha ilgi çekici ama size de katılıyorum. :)

Nasıl yani? Denizin mavi, ağacın yeşil... Renk değil mi? Gökkuşağı peki?

Gözümüzün arkasında koni hücreleri var. Bunlar: Kırmızı, yeşil ve mavi... Işığı, koni hücreleri algılıyor. Koni hücreleri aslında beyne sinyal gönderiyor.

Eki Görüntüle 4998

Paylaşım için teşekkürler.

Bu konuda sorguladığım bir nokta, herkesin renkleri aynı "renkte" görüp görmediği. Benim "kırmızı"mla sizinki aynı mı acaba?..

Son düzenleme: