Söylenildiği kadar iyi değil bence de, ancak bunun sebebi grafiklerinin yeterince iyi olmaması veya oynanışının iyi olmaması kesinlikle değil. İkinci yarının tamamen fan servisten ibaret olması. Özellikle Resident Evil 2'yi oynayan ve seven kitle için yapılmış sanki oyunun ikinci yarısı. Bu benim için bir artı değil maalesef, hikayede ucuza kaçmışlar resmen. İyi bir hikaye yazamadık bari fan servislerle milleti susturalım demişler sanki.

Resident Evil 4 daha iyi bir oyun mu? Bilemiyorum. Ben RE4'ü herkes kadar beğenmiyorum. Tamamen aksiyon odaklı yapısı ve Ashley'e bakıcılık yaptığımız sekanslar, üstüne bir de oyunun serideki 5 ve 6 hariç tüm oyunlardan daha uzun sürüyor olması beni oyundan bir tık uzaklaştırıyor.

Benim için pek çok anlamda serinin en iyi oyunu hala daha village. Metacritic puanları, alamadığı ödüller umurumda değil.

Evet metacritic olarak nasıl requiem bu kadar yüksek aldı nasıl zirvede şaşıyorum doğrusu village çıktığında bu kadar popüler değildi diye hatırlıyorum ya da ses getirmedi ama çok iyiydi her bakımdan.

Requiem çok iyi bir oyun, ona şüphe yok. Ancak popüler kültür ve oyundan hiçbir şey anlamayan günlük oyuncu kitlesi tarafından şişirildikçe şişirildi. Bazı mantıksız kişiler sosyal medyada bu yılın en iyi oyunu olacağını falan savundu ciddi şekilde, hem de GTA 6 çıkmadan.

Emin olun kısa bir süre sonra Core kitle dışında Requiem'i konuşan kişi olmayacak bile, bu sefer hangi oyun çıktıysa oyundan anlamayan güruh bu sefer onu şişirecek. Bu tür durumlarda bence yapılması gereken şey; oyuncuların, toplulukların vs. dediklerinin hiçbirini dinlememek. Çünkü kitlenin %95'i, evet abartmıyorum %95'i oyun kültüründen bir haber olan kişiler. Ve bu kişilerin, toplulukların, "ünlü" yayıncıların fikirlerinin ciddiye alınmamasını tavsiye ediyorum.

Bu kişiler hakkında içimi döktüğümü düşünüyorum. İçimi iyice döktüğüme göre gelelim Requiem'in olayına; Requiem genel anlamda en iyi Resident Evil oyunudur. Gerek teknik, gerek de mekanik olarak iyice cilalanarak çıkmış, taş gibi bir Resident Evil oyunudur. Sırtını tamamen ne korkuya ne de aksiyona yaslamıştır; ikisinin melezi olarak, ortaya harika bir iş koymuştur.

Yeni çıkan ana karakter Grace iyi yazılmış bir karakter; ancak kusurları yok değil. Yeteri kadar karakter gelişimi gösterememesi ve güya hikayede anlatılan ama oyunda doğru dürüst işlenemeyen birçok mantık hatalarıyla dolu bir hikayesi var. Hem hikayesi, hem hikaye anlatıcılığı çok kötüydü. Temel FBI eğitimleri almış; diğer çalışanlardan daha zeki bir analist olarak Grace'in ne zekasından ne de çözüm kurma kabilyetinden çok da emin değilim. Baştan sonra geçirdiğimiz karakterin gerçek anlamda hiç gelişmemesi üzdü, ne yalan söyleyim. Resident Evil 7 ve Village'ın ana karakteri Ethan'ın gelişminin çeyreğini görseydik gerçekten bu kadar kopuk hissetmezdim. Özetle Grace'in potansiyelinin harcandığını, çok daha iyi yazılabileceğini düşünüyorum.

Leon'a çok da değinmeye gerek yok; en kaba şekilde bu oyunda Leon'a gerçek anlamda derinlik ve karakter gelişimi eklemişler, karakterin bir ağırlığı olduğunu hissettim ve bu çok güzeldi.

Requiem çok iyi bir oyun, ona şüphe yok. Ancak popüler kültür ve oyundan hiçbir şey anlamayan günlük oyuncu kitlesi tarafından şişirildikçe şişirildi. Bazı mantıksız kişiler sosyal medyada bu yılın en iyi oyunu olacağını falan savundu ciddi şekilde, hem de GTA 6 çıkmadan.

Emin olun kısa bir süre sonra Core kitle dışında Requiem'i konuşan kişi olmayacak bile, bu sefer hangi oyun çıktıysa oyundan anlamayan güruh bu sefer onu şişirecek. Bu tür durumlarda bence yapılması gereken şey; oyuncuların, toplulukların vs. dediklerinin hiçbirini dinlememek. Çünkü kitlenin %95'i, evet abartmıyorum %95'i oyun kültüründen bir haber olan kişiler. Ve bu kişilerin, toplulukların, "ünlü" yayıncıların fikirlerinin ciddiye alınmamasını tavsiye ediyorum.

Bu kişiler hakkında içimi döktüğümü düşünüyorum. İçimi iyice döktüğüme göre gelelim Requiem'in olayına; requiem genel anlamda en iyi Resident Evil oyunudur. Gerek teknik, gerek de mekanik olarak iyice cilalanarak çıkmış, taş gibi bir Resident Evil oyunudur. Sırtını tamamen ne korkuya ne de aksiyona yaslamıştır; ikisinin melezi olarak, ortaya harika bir iş koymuştur.

Yeni çıkan ana karakter grace iyi yazılmış bir karakter; ancak kusurları yok değil. Yeteri kadar karakter gelişimi gösterememesi ve güya hikayede anlatılan ama oyunda doğru dürüst işlenemeyen birçok mantık hatalarıyla dolu bir hikayesi var. Hem hikayesi, hem hikaye anlatıcılığı çok kötüydü. Temel FBI eğitimleri almış; diğer çalışanlardan daha zeki bir analist olarak Grace'in ne zekasından ne de çözüm kurma kabilyetinden çok da emin değilim. Baştan sonra geçirdiğimiz karakterin gerçek anlamda hiç gelişmemesi üzdü, ne yalan söyleyim. Resident Evil 7 ve Village'ın ana karakteri Ethan'ın gelişminin çeyreğini görseydik gerçekten bu kadar kopuk hissetmezdim. Özetle Grace'in potansiyelinin harcandığını, çok daha iyi yazılabileceğini düşünüyorum.

Leon'a çok da değinmeye gerek yok; en kaba şekilde bu oyunda Leon'a gerçek anlamda derinlik ve karakter gelişimi eklemişler, karakterin bir ağırlığı olduğunu hissettim ve bu çok güzeldi.

Ben de öyle düşünüyorum. Grace üzerinde herhangi bir ekstra olay, ekstra bir güç göremedik; sadece korku için çizilmiş bir karakter gibi, hiçbir gelişimi de olmadı, karakteri de tanımamamız cabası. Leon hiçbir türlü sırıtmazdı ama özellikle Grace'e geçtiğimizde hikaye içinde Leon'da olmayan özellikler olsa daha iyi olabilirdi. Bir oyunu da topluluğa bakıp genelde oynamıyorum; özellikle örnek vermem gerekirse KCD2'ye de çok kötü ithamlarda bulunuldu, gerek oynanışı gerek hikayesi ama ben oynadım, çok da sevdim. Yılın oyunu olabilecek potansiyeldeydi fakat her insanın zevkleri farklı; özellikle yılın oyunu diye sunulan Expedition33'ü yarısına kadar oynayıp sıkıldım. Tabii ki Requiem'den sıkılmadım veya kötü bir oyun demiyorum ama bulunduğu konum şişirilmiş durumda.

Biraz abartılıyor gibi bir önceki oyun RE8 çok daha iyi karakterlerin tasarım atmosfer vb. requiem bir şey eksik olmamış hissetiriyor.