Öncelikle PBO verdiğim şekilde ayarlayıp öyle kullanabilirsin, oyunda zaten test programındaki gibi limite takılmadığından etkisi olmuyor, sadece +75 -15/-20 uygula ekstradan, hangisi stabilse. Sonrasında RAM ayarlarını yap, o konuda sana detayları vermiştim, bir tane fan üflet 1500 rpm yeterli gelir.
Eki Görüntüle 169981
Örnek olması açısından 6400 c26 1.72 vdd böyle kullanıyorum ben. 3D için de +75/-15 yeterli geliyor PBO verdiğim gibi ayarla. RAM'leri diğer konudan hallet, detayları aktardım sana.
Mikro-takılma birçok sebebi var. Bu şekilde çözeceksin. RAM optimize et, sonrasında 3D optimize et. Problemin kalmaz.
Zaten tüm detaylar elinde var, benim zamanımda bunları öğrenebileceğim hiçbir yer yoktu, deneme-yanılma ile kendim öğrendim hepsini, sonradan foruma konu açarak birkaç üstat ile yola devam ettim. Sen şu anda çoğu şeye sahipsin, uygulayıp uygulamamak senin elinde.
@RohanR
Hynix çiplere soğutabildiğin sürece voltaj basabiliyorsun, yüksek voltaja dirençliler. Sadece 1.8v üzeri patlama riski var, watercool yapanlar genelde veriyor ya da çıplak pcb'ye direkt olarak fan üfletenler. Bu şekilde heatsink mevcutken RAM'e hava üfletirsen 5-10 derece daha sıcak çalışıyor, çıplak pcb olursa 35 dereceyi geçmez tek fanla. Heatsink sıcaklığı hapsediyor.
@RohanR
RAM ve 3D düzgün optimize ettiğinde CS'de 1080P'de 5090 ile 150 FPS artış elde ettim ben arkadaşın sistemde, ek olarak ECLK + PBO +200/-10 -15 civarı uygulamıştım. Onda da Rog Ryujin vardı. Ama 5.6 GHz bu çip için çok fazla, 90 dereceye dayanıyordu. RAM'ler 6000 c26 bırakmıştım, stabil açamaz her çip 6400 civarını. 6400 2 DPC kartlar için limit bu işlemcilere.