Hocam Artics luqid Freezer 3 Pro kullanan bazı kullanıcılar OCCT de bile 78 derece olduğunu söylüyor doğruluk payı var mıdır?

Kullanmadığım için kesin bir şey diyemem. Kendi fikrimce sanmıyorum. Bende Phanteks glacier One 360 M.25G2 modeli mevcut. Hemen hemen sizin sıvı soğutmanız ve Arctic Pro ayarında yapılan testlerde. Aldığınız sıcak değerlerinin aynısını alıyorum. Hiçbir farkı yok. Birçok ayar denedim BIOS üzerinden aşağı yukarı sıcaklıklar hep aynı değişmiyor. Çok değişik bir yapı bu 9800X3D :).

Kullanmadığım için kesin bir şey diyemem. Kendi fikrimce sanmıyorum. Bende Phanteks glacier One 360 M.25G2 modeli mevcut. Hemen hemen sizin sıvı soğutmanız ve Arctic Pro ayarında yapılan testlerde. Aldığınız sıcak değerlerinin aynısını alıyorum. Hiçbir farkı yok. Birçok ayar denedim BIOS üzerinden aşağı yukarı sıcaklıklar hep aynı değişmiyor. Çok değişik bir yapı bu 9800X3D :).
Stress testinde limitliyor anakart 3D'yi, o yüzden düşük Watt çekiyor, zaten kendisi limitleri açtığında 95 dereceye dayanmış direkt, bende de 166w çekiyor aynı test. 200w çektirmek mümkün değil AIO'lar ile.

200-300 W çektirenlerin hepsi custom sıvı soğutma sahibi.

Stress testinde limitliyor anakart 3D'yi, o yüzden düşük watt çekiyor, zaten kendisi limitleri açtığında 95 dereceye dayanmış direkt, bende de 166W çekiyor aynı test. 200W çektirmek mümkün değil AiO'lar ile.

Gerek de yok ki. 5 10 FPS için neden 20klık işlemcinin canını çıkarayım.

Gerek de yok ki. 5 10 FPS için neden 20klık işlemcinin canını çıkarayım.
Oyunda zaten limitsiz kullanıyor, test programlarında anakart limiti var, onu açabiliyorsun, oyuna etkisi sıfır bu özelliğin. Bir de undervolt falan yapılı değil, işlemci stoktayken 155w çektirtmiş, normal değerler. Anakart BIOS kaynaklı limiter mevcut ağır testlerde, P95, Y-Cruncher, OCCT gibi.

Oyunda zaten limitsiz kullanıyor, test programlarında anakart limiti var, onu açabiliyorsun, oyuna etkisi sıfır bu özelliğin. Bir de undervolt falan yapılı değil, işlemci stoktayken 155w çektirtmiş, normal değerler. Anakart BIOS kaynaklı limiter mevcut ağır testlerde, P95, Y-Cruncher, OCCT gibi.
Hocam oyunlar da hiç bir etkisi olmaz değil mi sıcaklıklar oyunlar da 70 derece üstünü görmez ise bu testlerin bir anlamı kalmıyor sanırım.

Hocam oyunlar da hiç bir etkisi olmaz değil mi sıcaklıklar oyunlar da 70 derece üstünü görmez ise bu testlerin bir anlamı kalmıyor sanırım.
Oyunda 55 ya da 85 derecede çalışması FPS açısından fark oluşturmaz, 5.2'ye boostlar her türlü, 90 ve üzerinde kısmaya başlıyor oyunda MHz'yi.

Oyunda zaten limitsiz kullanıyor, test programlarında anakart limiti var, onu açabiliyorsun, oyuna etkisi sıfır bu özelliğin. Bir de undervolt falan yapılı değil, işlemci stoktayken 155W çektirtmiş, normal değerler. Anakart BIOS kaynaklı limiter mevcut ağır testlerde, P95, y-cruncher, OCCT gibi.

O anlamda demedim hocam. Ben stok ile PBO açık halde bir fark göremedim yani. Zaten yeterince güçlü biraz gereksiz çabaya ve zorlamaya giriyor.

O anlamda demedim hocam. Ben stok ile PBO açık halde bir fark göremedim yani. Zaten yeterince güçlü biraz gereksiz çabaya ve zorlamaya giriyor.
Zaten PBO Enabled yaptığında, PPT-TDC-EDC bu 3 değeri de 1000 yapıyor, Ryzen Master'de güç limiti olarak bunlar görünüyor. PBO stoktayken de bakarsan daha kısılmış versiyonu var. Her ikisi de oyunda 5.2'ye boostluyorsa zaten fark olması mümkün değil ki.