seeraddar

Yetkin
Polisiye fantastik baydım artık. En son Martin Eden okudum, bayağı sevdim cidden bayağı iyiydi. Öyle saçma sapan Türk dizisi kıvamında değildi. Buna benzer entrikayla saçmalamayan romantik önerisi istiyorum. Beyaz Geceleri de sevmiştim öneride belki yararı dokunur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aile Mutlulugu, Karamazov Kardesler, Anna Karenina ve Kreutzer Sonat. Peder Sergi ve Seytan oykulerine de bakin ancak romantizm var miydi bilmiyorum.

Bunlar da romantizm deil aslinda. Sadece ask ve iliskiler uzerinden ahlak temasini isliyorlar. Ha siz iliskilere ve romantizme odaklanirsaniz tatmin edeceklerdir. Ayrica belki Milena'ya Mektuplar,a da bakabilirsiniz.
Bir de 2. Dunya savasi sirasinda savasa cagirilip da gotmek istemeyen bir adam ve karisi vardi. Sanirim Stefan Zweig'in bir oykusu idi. Adam farkli yere falan tasiniyordu yine savasa cagiriliyordu en sonunda gitmek zorunda falan kaliyordu yanlis hatirlamiyorsam. Bu kitabi da bulursaniz okuyabilirsiniz. Ismini unuttum.

Bir de 2. Dunya savasi sirasinda savasa cagirilip da gotmek istemeyen bir adam ve karisi vardi. Sanirim Stefan Zweig'in bir oykusu idi. Adam farkli yere falan tasiniyordu yine savasa cagiriliyordu en sonunda gitmek zorunda falan kaliyordu yanlis hatirlamiyorsam. Bu kitabi da bulursaniz okuyabilirsiniz. Ismini unuttum.
Bahsettiğiniz hikaye Stefan Zweig'in "Mecburiyet" (Almanca: "Die Pflicht") adlı öyküsü olabilir. Bu öykü, II. Dünya Savaşı sırasında, savaşa gitmek istemeyen bir sanatçı olan Ferdinand'ın yaşadıklarını anlatır. Ferdinand ve eşi, İsviçre'ye kaçarak savaştan uzak durmaya çalışırlar. Ancak Ferdinand, kaçışın bir çözüm olmadığını, vicdanı ve toplumsal baskı arasında sıkışıp kaldığını hisseder.

Bu öykü, Stefan Zweig'in savaş karşıtı düşüncelerini ve insanların savaşın getirdiği zorluklar karşısındaki içsel mücadelelerini derinlemesine ele alır. Eğer savaşa katılmak istemeyen bir adamın hikayesini arıyorsanız, bu kitap tam da aradığınız eser olabilir.

Kitapin adini buldum. Bu. Karisiyla arasindaki romantizm de islenmis ama ana konu romantizm degil. Okunmasi gereken bir kitap bence. Zaten 50 sayfa miydi neydi. Bir gunde bitirdim.