Bazı oyunlarda %1 FPS değerim, özellikle VRAM'in yüklendiği kısımlarda, mesela Spider-Man: Miles Morales'te ara sahnede biri konuşurken diğerine aniden geçince veya şehirde gezince bazen düşüyor. Bazı oyunlarda ise sorun yok, mesela God of War: Ragnarok'ta çok nadir bu sorunu yaşıyorum. Ancak CS2, Spider-Man gibi oyunlarda %1 FPS değerim düşüyor. Sebebi nedir? Ekran kartı sıcaklığım en fazla 68 derece görüyor ve 2K'da oynuyorum.

• İşlemci: i5 12400F
  • Ekran kartı: RTX 3070
  • RAM: good RAM 8x2 16 GB DDR4 3600MHz
  • SSD: MLD 1TB Gen4 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı oyunlarda %1 FPS değerim, özellikle VRAM'in yüklendiği kısımlarda, mesela Spider-Man: Miles Morales'te ara sahnede biri konuşurken diğerine aniden geçince veya şehirde gezince bazen düşüyor. Bazı oyunlarda ise sorun yok, mesela God of War: Ragnarok'ta çok nadir bu sorunu yaşıyorum. Ancak CS2, Spider-Man gibi oyunlarda %1 FPS değerim düşüyor. Sebebi nedir? Ekran kartı sıcaklığım en fazla 68 derece görüyor ve 2K'da oynuyorum.

• İşlemci: i5 12400F
  • Ekran kartı: RTX 3070
  • RAM: good RAM 8x2 16 GB DDR4 3600MHz
  • SSD: MLD 1TB Gen4 SSD
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemeleri:
- Ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin. NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.

2. Oyun Ayarları:
- Oynadığınız oyunların grafik ayarlarını gözden geçirin. Çok yüksek grafik ayarları (özellikle VRAM kullanan efektler) FPS'i düşürebilir.
- Aşağıdaki ayarları düşürmeyi deneyin:
- Gölge kalitesi
- Doku kalitesi
- Antialiasing

3. Oyun Optimizasyonu:
- Oynadığınız oyunların içindeki "Optimize" veya "Performans" ayarlarını kullanın. Bu, bazı grafik ayarlarını otomatik olarak optimize edebilir.

4. Arka Plan Uygulamaları:
- Oyun oynarken arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Bu, sistem kaynaklarınızı (CPU, RAM) daha verimli kullanmanıza yardımcı olabilir.

5. VRAM Kullanımı İzleme:
- Oyunlarda VRAM kullanımını takip edin. Eğer VRAM’iniz tam dolmuşsa, diğer bileşenlerle olan etkileşimler FPS düşüşlerine yol açabilir.

6. Sıcaklık Kontrolü:
- Ekran kartınız ve işlemciniz aşırı ısınmıyorsa, bunların soğutma sistemlerini kontrol edin. Yetkili yazılımlarla sıcaklık değerlerinizi izleyin.

7. Hız Aşımı (Overclocking):
- Eğer sisteminizde hız aşırtma (overclocking) yapmayı düşünüyorsanız, bu dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Hız aşırtma, bazı oyunlarda performansı artırabilir, ancak stabilite sorunlarına da yol açabilir.

8. Daha Fazla RAM:
- 16 GB RAM yeterli olsa da, bazı oyunlar ve uygulamalar daha fazla RAM isteyebilir. Mümkünse 32 GB’a yükseltmeyi düşünün.

9. Oyun İçi Ayarlar:
- Oyun içi çözünürlük ve FPS sınırlayıcı ayarlarını kontrol edin. Bazen FPS'i sınırlamak, daha sabit bir performans sağlayabilir.

Bu adımları deneyerek FPS düşüklüğünüzü azaltmayı umuyorum.