Bunun dışında kendi denediklerimden yola çıkarak şunları önerebilirim;
1- EXPO kapat RAM değerini BIOS'tan manuel gir RAM'lerin 6000MHz olduğu için direkt onu seçebilirsin. Çünkü araştırdığımda EXPO bazı sistemlerde buna sebep olabiliyor.
2-
@Lotr Manyağı'nın dediği gibi donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması bazı sistemlerde stutter sorununa yol açabiliyor. Harici olarak Game bar da buna sebep olabiliyor. Bu ikisini kapalı deneyebilirsin sırasıyla.
3-
@Easley'nin dediği gibi hızlı başlat da kimilerinde bu soruna yol açmış. Hatta BIOS'tan Fast boot kapatmayı bile deneyebilirsin.
4- temiz bir format sonrası internet bağlantısı olmadan ekran kartı ve chipset drıverini manuel kurup, sonrasında Windows güncellemelerine geçmeyi deneyebilirsin. Driverların daha düzgün kurulmasını sağlayabilir bu yöntem.
5- HWiNFO indirip +12v&5v&3.3v değerlerini bir benchmark testi yapıp incele, +12 volt 10'lara düşüyorsa elektriksel bir soruna işaret eder bu.
6- eğer elektriksel bir sorundan şüphelenirsen farklı bir lokasyonda kasayı test et. Hatta mümkünse farklı bir RAM ve ekran kartı ile test et. Bende sorun böyle çözülmüştü inşallah sende gerekmez.
7- bazen de ince RAM ayarı yapmak gerekebiliyormuş. Bunu kendi açtığım konudan öğrenmiştim yorumlardan detaylı bilgi sağlayabilirsin.
Arkadaşlar merhaba.
Bir ay önce Ryzen 5 7600X işlemcili, RX 9060 XT 16 GB ekran kartlı bir sistem satın aldım. Günlük kullanımda herhangi bir sorun yok, sistem oldukça hızlı ve akıcı çalışıyor. Ancak oyunlarda frametime grafiği düzgün olmasına rağmen, mouse ile sağa-sola dönüşlerde ciddi micro stuttering (tekleme) sorunu yaşıyorum. Bu da oyunları benim için oynanamaz hâle getiriyor.
Sistemi almadan önce MSI Katana B13V ve ASUS ROG STRIX G16 RTX 4060 model laptopları da denemiştim. Bu cihazlarda da benzer şekilde micro teklemeler mevcuttu. MSI için kronik bir durum görünmüyordu ama ASUS...