KayraSct

Çalışkan
Merhaba, 5 aylık sistemimde Micro-stutter sorunları vardı. Oyun yüzündendir deyip sorun etmemiştim ama Witcher 3'te bile aynı sorun olunca yazmak istedim. Forum forum gezdim, birçok ayar denedim ama çözüm bulamadım. Aşağıya sistem bilgilerini ve denediğim çözümleri yazacağım, yardımınız dokunursa çok teşekkür ederim.

Sistem: RTX 4070 Super, Ryzen 7500F, Crucial 6000 MHz 16x2, 1 TB SSD, ASUS B650M-K anakart.

Denediklerim:
BIOS güncellemek
EXPO açmak
Oyun modunu açıp kapatmak
Windows 10-11 denemek
ISLC kullanmak
Grafikleri düşük ayarlarda kullanmak,
İşlemciye OC yapmak
DDU ile driver kaldırmak
SysMain, EnablePrefetch gibi ayarları kapatmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç bir ayar yapmadım cpu ekranında doğrumudur hocam?
Evet doğru

Gayet iyi sorun yok.

Hazır OCCT kurmuşken RAM ve CPU testi de yap bir sorun varsa görelim.

Bak açılan bu konu senin için çok kıymetli. Son iki sürücünün sorunlu olduğunu belirterek, 566.36'ya dönülmesini önermişler. Bu testler bitsin, için rahat etsin ondan sonra bunu deneyelim. Baktın geçmiyor önceki önerdiğim gibi internet bağlantısı olmadan windows kurulum adımını denersin. Onla da düzelmiyorsa geriye farklı bir lokasyon testi kalıyor. Tabi mümkünse başka bir ram ve ekran kartı ile.
Bak bu yazdığım çok önemli. Eski sürümlere dönerek çözüm bulan çokça kişiye denk geldim. En kararlı driver ne yazık ki en günceli olmuyor. Bu eski sürümü format öncesi dene. DDU ile olan ekran kartını sil ve bu önerilen sürümü kur. Tabi bunu testlerimiz bitince yap.

Evet doğru

Bak bu yazdığım çok önemli. Eski sürümlere dönerek çözüm bulan çokça kişiye denk geldim. En kararlı driver ne yazık ki en günceli olmuyor. Bu eski sürümü format öncesi dene. DDU ile olan ekran kartını sil ve bu önerilen sürümü kur. Tabi bunu testlerimiz bitince yap.
Hocam 3648 Mhz üstüne çıkmıyor.

Hocam 3648 Mhz üstüne çıkmıyor.
Benim dediğim testte değer görmeyeceksin RAM + CPU yazar test et diyince 30-40dk sürer sonrasında hata varsa ekrana getirir. Bunu yapmanı istemiştim. Neyse zaten önceliğimiz elektriksel değeri gözlemlemekti. Şimdilik bu kısmı atlayıp yukarıda yazdığım eski ekran kartı sürümünü kurmayı deneyebilirsin. Esas çözüm o olacak gibi hissediyorum.