Hocam CP2077 de yaptığım benchmarklar neticesinde aldığım sonuçlar en üst olarak bu düzeylerde. 2.125 MHz de ECC'ye takıldığımı düşünüyorum. Mevcut senaryoda 2000 mi yoksa 1875 mi kullanmak mantıklı? Birinde minimum değerler yüksekken diğerinde ortalama değerler yüksek.

2000MHz de minimum FPS değerleri 63'ü 3 kez geçti.
1875 MHz de ise 63'e hiç ulaşmadı.

Test metodum.

1. ilk etapta sadece Power limit en yüksek değere ayarladım (bu kart için %107) ve ardından üst üste benchmarklar (tahmini 15-20 adet) yaparak VRAM kullanımını en yüksek seviyeye getirdim, her testte en az 11.300 MB ve üzeri VRAM kullanımı gerçekleşti.

2. Memory clock 0'dan başlayarak her seferinde +250 MHz ekleyerek testlere devam ettim.

3. her Memory clock değişiminde 5 benchmark yaptım.

Not: Core clock şu an için default.

Bu önerdiğim statik v/f olayını denemen lazım. Ona göre +2000 Memory veremeyebilirsin. GDDR6X +1000 ve +1500 genelde yeterli geliyor. Videodaki gibi 950 mv civarında GHz sabitle, üzerine +1500 Memory ve %110 pl verip devam et. RAM testine benzemiyor bu kısım, GPU biraz farklı. Çok peşine düşmeye ve kafa yormaya bence gerek yok. Statik mantığında ayarlaman lazım bu GPU'ları.

Bu önerdiğim statik v/f olayını denemen lazım. Ona göre +2000 Memory veremeyebilirsin. GDDR6X +1000 ve +1500 genelde yeterli geliyor. Videodaki gibi 950 mv civarında GHz sabitle, üzerine +1500 Memory ve %110 pl verip devam et. RAM testine benzemiyor bu kısım, GPU biraz farklı. Çok peşine düşmeye ve kafa yormaya bence gerek yok. Statik mantığında ayarlaman lazım bu GPU'ları.
Hocam belleklerden sonra Core geçmeyi düşündüm açıkçası. Bendeki kartın VRAM leri sanki ortalamadan daha iyi gibi geliyor. O yüzden maksimum verimde kullanmak istiyorum açıkçası. Minimum FPS mi yoksa Ortalama FPS mi göz önünde bulundurmak daha sağlıklı olur onu merak ediyorum açıkçası?

Benim kart max %107 PL veriyor.

Hocam belleklerden sonra Core geçmeyi düşündüm açıkçası. Bendeki kartın VRAMleri sanki ortalamadan daha iyi gibi geliyor. O yüzden maksimum verimde kullanmak istiyorum açıkçası. Minimum FPS mi yoksa Ortalama FPS mi göz önünde bulundurmak daha sağlıklı olur onu merak ediyorum açıkçası?

Benim kart Max %107 PL veriyor.

Vulkanmemtest ile test yapmadan testten bu puan aldı demeyin. Vulkanmemtest işlemini gerçekleştirin bu testler VRAM overclock belirlemede kilit rol oynayamaz. Vulkanmemtest ile test işlemleri gerçekleştirin. Bit hatası olup olmadığına bakın +2500 MHz çok yüksek bir değer stabil olması çok çok zor bir durum.

Hocam belleklerden sonra Core geçmeyi düşündüm açıkçası. Bendeki kartın VRAM leri sanki ortalamadan daha iyi gibi geliyor. O yüzden maksimum verimde kullanmak istiyorum açıkçası. Minimum FPS mi yoksa Ortalama FPS mi göz önünde bulundurmak daha sağlıklı olur onu merak ediyorum açıkçası?

Benim kart max %107 PL veriyor.

GDDR6X için +2000 civarı sıkıntı, +1500'de bırak. 950 mV civarı GHz sabitle rehberdeki gibi, yeterli gelir. %1 ve %0.1 FPS akıcılığı belirler, onlar daha önemli senin senaryoda. Önce bellek, sonra Core çok mantıklı değil. VRAM kısmı mV ihtiyacı artırıyor statik sabitlemede. Sorun yaşarsın.

Vulkanmemtest ile test yapmadan testten bu puan aldı demeyin. Vulkanmemtest işlemini gerçekleştirin bu testler VRAM overclock belirlemede kilit rol oynayamaz. Vulkanmemtest ile test işlemleri gerçekleştirin. Bit hatası olup olmadığına bakın +2500 MHz çok yüksek bir değer stabil olması çok çok zor bir durum.
Hocam o testin düzgün çalıştığından şüpheliyim, hiçbir şey yapmadığımda bile hata verip duruyor.
GDDR6X için +2000 civarı sıkıntı, +1500'de bırak. 950 mV civarı GHz sabitle rehberdeki gibi, yeterli gelir. %1 ve %0.1 FPS akıcılığı belirler, onlar daha önemli senin senaryoda. Önce bellek, sonra Core çok mantıklı değil. VRAM kısmı mV ihtiyacı artırıyor statik sabitlemede. Sorun yaşarsın.
Nebi Akgün den öyle görünce bellekten başlamıştım. Dediğiniz gibi yaparım müsait olunca. Test olarak OCCT yeterli mi?

Hocam o testin düzgün çalıştığından şüpheliyim, hiçbir şey yapmadığımda bile hata verip duruyor.

Nebi Akgün den öyle görünce bellekten başlamıştım. Dediğiniz gibi yaparım müsait olunca. Test olarak OCCT yeterli mi?

En iyi test oyundur, en kötü Crash yiyorsun. RAM'deki Corrupt olayı GPU'da olmaz, RAM ile karıştırma bu kısmı o yüzden. Oyun dosyalarını bozmayacaktır, Crash yersin. Sana tavsiye ettiğim gibi bakarsan problem olmaz, 4070 Ti eğrisine çok hakim değilim. Örnek olarak 4070 Super için 950 mV 2.7 GHz ve +1500 Memory uygundur. 4070 Ti için bunu uygula eğrileri benziyorsa. PL %107 oluyorsa en fazla, o şekilde kalacak. Force Constant Voltage tikli olsun programdan. Nebi Akgün her zamanki gibi başlangıç seviyesi anlatmış, o tarzda kullanım uygun değil. Statik yiyor bu kartlar, en verimlisi öyle. AMD'deki Radeon App OC mantığı da burada geçersiz, o kısım Curve Optimizer gibi çalışıyor. NVIDIA'da böyle bir durum yok henüz.

3D Mark Steel Nomad 4K açarsın örneğin, tek tek bakarsın Frametime oynama olup olmadığına. Ya da Crash verip vermediğine. Nebi'nin bahsettiği test araçları çok gerekli değil, Corrupt mevzusu burada geçersiz. Dümdüz oyunda da Frametime takip ederek dene.

En iyi test oyundur, en kötü crash yiyorsun. RAM'deki corrupt olayı GPU'da olmaz, RAM ile karıştırma bu kısmı o yüzden. Oyun dosyalarını bozmayacaktır, crash yersin. Sana tavsiye ettiğim gibi bakarsan problem olmaz, 4070 Ti eğrisine çok hakim değilim. Örnek olarak 4070 Super için 950 mv 2.7 GHz ve +1500 Memory uygundur. 4070 Ti için bunu uygula eğrileri benziyorsa. Pl %107 oluyorsa en fazla, o şekilde kalacak. Force constant voltage tikli olsun programdan. Nebi Akgün her zamanki gibi başlangıç seviyesi anlatmış, o tarzda kullanım uygun değil. Statik yiyor bu kartlar, en verimlisi öyle. AMD'deki Radeon App OC mantığı da burada geçersiz, o kısım Curve Optimizer gibi çalışıyor. NVIDIA'da böyle bir durum yok henüz.

3D mark Steel nomad 4K açarsın örneğin, tek tek bakarsın frametime oynama olup olmadığına. Ya da crash verip vermediğine. Nebi'nin bahsettiği test araçları çok gerekli değil, corrupt mevzusu burada geçersiz. Dümdüz oyunda da frametime takip ederek dene.

Testlere bu şekilde devam ediyorum. +180 de crash veriyor anında. +165 de kısa süre sonra crash veriyor. Güç tüketimi de makul seviyelere geldi. Eğer böyle kalırsa fazladan +45 MHz kazanmış olacağım. Şu an +150 olarak devam ediyorum.

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2.webp
    216,7 KB · Görüntüleme: 34
Testlere bu şekilde devam ediyorum. +180 de crash veriyor anında. +165 de kısa süre sonra crash veriyor. Güç tüketimi de makul seviyelere geldi. Eğer böyle kalırsa fazladan +45 MHz kazanmış olacağım. Şu an +150 olarak devam ediyorum.

En doğru metot bu, diğeri giriş seviyesi. Size yarayan yöntem bu olur. İşi anlayan kesim bu şekilde statik v/f ayarlayarak kullanır NVIDIA kartları. AMD kartlar için de Radeon App üzerinden Curve Optimizer mantığında kullanırlar. İkisi ayrılıyor, bu mekanizma NVIDIA'da henüz yok. Eksi kısıp da MHz artırma işinden bahsediyorum, curve mantığı yok yani henüz. AMD'de var.

+100/+125 vs. artık kaç yiyorsa, bakarsın. Memory +1000/+1500 idealdir. Oyunlarda overlay ile frametime takibi de yap. Devamlı bozuluyorsa, spike vs. yapıyorsa problem vardır. Memory +1000 kısacaksın örneğin. Core budget çalar, Memory gereksiz abanmak. Bu metodda +2000 Memory vs. hayal yani. Gerek de yok, en verimli kullanabileceğin yöntem bu olur. @MAH0A

En doğru metot bu, diğeri giriş seviyesi. Size yarayan yöntem bu olur. İşi anlayan kesim bu şekilde statik v/f ayarlayarak kullanır NVIDIA kartları. AMD kartlar için de Radeon App üzerinden Curve Optimizer mantığında kullanırlar. İkisi ayrılıyor, bu mekanizma NVIDIA'da henüz yok. Eksi kısıp da MHz artırma işinden bahsediyorum, curve mantığı yok yani henüz. AMD'de var.

+100/+125 vs. artık kaç yiyorsa, bakarsın. Memory +1000/+1500 idealdir. Oyunlarda overlay ile frametime takibi de yap. Devamlı bozuluyorsa, spike vs. yapıyorsa problem vardır. Memory +1000 kısacaksın örneğin. Core budget çalar, Memory gereksiz abanmak. Bu metodda +2000 Memory vs. hayal yani. Gerek de yok, en verimli kullanabileceğin yöntem bu olur. @MAH0A
Pek zaman ayıramıyorum bu aralar iş yoğunluğundan, haftasonu 950mV ile 980mV aralığında bir yerde ayarlayıp bırakacağım. Güç tüketimine göre karar vereceğim artık. 250W ı pek geçmeye gerek görmüyorum, kartın daha serin olması benim için daha iyi. Zaten RTX 6000 serisi ve Ryzen 10000 serisi gelene kadar sistemi iyice optimize ettim. Diğer konu kilitlenmişti, işlemciyi de ayarladım. Statikten vazgeçtim orda da. PBO +200 verip All Cores -35 yapabildi işlemci, güvenli olsun diye -30 da kullanıyorum. Bellekleri zaten önceden ayarlamıştık. Sistem gayet stabil hale geldi. Ekran kartını da ayarlayıp donanım işini sonraki upgrade e kadar kapatacağım.

@Ayhan Dönmez OCCT Extreme Steady 1 saat başarılı, Furmark 2.0 1080P 8X MSAA FullScreen 1 saat başarılı. +150 yapabildim 950mV da. Daha üstünün bana pek getirisi olmayacak anladığım kadarıyla. Fazladan 45MHz i koyduk cebe. VRAM testi için CP2077 Path Tracing Benchmark yapacağım şimdi üstüste.

Dosya Ekleri

• 3.webp
    3.webp
    190,2 KB · Görüntüleme: 33