5060 için dedikleriniz doğru ama 5070'i yapay zeka üzerinden pazarlayıp 12GB VRAM koymak yanlış.5060 ile yapay zeka işini yapacak birisi doğru bir karar vermiş olmaz ki bu mantıkla. Sırf yapay zekaya odaklanan birisinin en azından 5080 falan alması lazım ki özellik açısından bakarsak 5090 en doğru karar. 5060 ile yapay zeka işini yapmak mantıklı değil zira oyun kartı olduğunu biliyoruz içerisindeki yapay zeka ise DLSS 4 tarzı özel yazılımlarda daha iyi bir iş sunması için var.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 27 Ocak 2024
- Makaleler
- 7
500MB hicbir sey. ''Run to run'' tesadufi fark bile denebilecek kadar ufak. Buna ''devrimsel teknoloji'' diyorsak durum vahim. Dinamik cozunurluk ve AI upscaler gibi teknolojilerin elbet VRAM kulfeti olacaktir, kacmanin yolu su anlik yok ve asla raster performansi goz ardi edilip, butun strateji bu teknolojilere yaslanmamali ancak yesil firma bu konuda muazzam bir is cikariyor.NVIDIA'nın kartlarında VRAM kullanımı daha az üstüne DLSS 4 ile gelen sıkıştırma yöntemleri vs. VRAM kullanımını da daha düşürecek.
6700XT alanlar hala catir catir doku kalitesini koklerken, o GPU yerine 3070 alanlar optimize ayar aramakla mesgul oldu.
Yesil firmanin devrimsel ve goz yasartici teknolojilerinde olusan yanlis anlasilmalari giderdigime gore konu sahibinin sorularindan devam edelim.
SKU'ya bagli. 70 ve 70 Ti SKU'larin durumu belirsiz ancak 80 ve 90 cok ucurum olacagi icin onlar atlanabilir.4X al geç, güç olarak aşırı fark olmayacak ve aradaki ciddi fiyat farkına değmeyecek
Az bir vakit var, bekleyebiliyorsaniz 50 serisi sonuclarini da gorur oyle karar verirsiniz.Güç olarak fiyat farkına kesin değecek biraz daha bekle.
Bu hemen olacak bir sey degil pek.5X serisi çıkınca 4X serisi fiyatları düşecek o zaman alırsın.
Butun modeller ayni zamanda cikmayacak zaten, bu yuzden birkac 40 serisi modelin fiyatini sifir piyasada korumasi muhtemel.5X serisi çıksa bile 4X serisi stoklardan dolayı yine çok yüksek kalacak.
Blackraven
Üstün
NVIDIA kart alınacak ise ve 1 ay sonra yeni nesilin çıkacağı göze alınırsa kesinlikle yeni nesil alınmalı. NVIDIA'da eski nesilde kalan yaya kalır.
Recep Tayyip İvedik
Başarılı
Yaratmayacak hocam.İşte bu şekilde olursa da 4X serisi stoklarda kalmayabilir. Biraz ondan ötürü ikilemde kaldım.
5070'in 12 GB VRAM olması sıkıntı yaratmayacak mı?
12 GB VRAM olması performans farkı yaratmaz mı olumsuz anlamda 4070 Ti ile arasında?
HDDKullanıyorum
Üstün
Her bir jenerasyon modelinde %20-30 arasında kas gücü artışı var.
Aslında yok, buna en iyi örnek 5080 olur sanırım. Önceki jenerasyon 4080 ile aralarında yer yer %15 çoğu yerde %10 fark var asıl farkı multi frame generation yaratıyor.
2K oyun düşünüyorsanız 5070 fazlasıyla iyi olacaktır. Yeni oyunların neredeyse hepsi DLSS destekli ve DLSS 4 güncellemesi alan oyunlarda MFG özelliği ile 4070 Ti Super'i çok rahat bir şekilde geçecektir. Tabii ki 4070 Ti Super'e de DLSS 4 gelecek ancak en kilit nokta olan MFG teknolojisi sadece 5000 serisine özel olacak o yüzden tercih sizin ben olsam dediğim gibi paramı Altın-Dolar gibi birimlere yatırıp beklerdim Mart ayından önce 5070 falan gelebilir.
Valerys
Becerikli
2K oynayacaksanız 5070 yeterli.
4K için kesinlikle 5080.
VRAM her zaman önemli.
Yeşil firma pazarlamayı çok iyi bilsede DLSS 4 framelerinin o kadar da gerçekçi olmadığı herkesin malümü özellikle 5070>4090 same performance olayından sonra
4K için kesinlikle 5080.
VRAM her zaman önemli.
Yeşil firma pazarlamayı çok iyi bilsede DLSS 4 framelerinin o kadar da gerçekçi olmadığı herkesin malümü özellikle 5070>4090 same performance olayından sonra
2K oynayacaksanız 5070 yeterli.
4K için kesinlikle 5080.
VRAM her zaman önemli.
Yeşil firma pazarlamayı çok iyi bilsede DLSS 4 framelerinin o kadar da gerçekçi olmadığı herkesin malümü özellikle 5070>4090 same performance olayından sonra![]()
5070 özelinde 12 GB ve 192 bit ne kadar uzun ömürlü olur sence.
Valerys
Becerikli
Oynacağınız oyunlara ve grafiklere ne kadar bağımlı olduğunuza bağlı.5070 özelinde 12 GB ve 192 bit ne kadar uzun ömürlü olur sence.
Bütçe kısıtlı ise 20k civarına 16VRAM 7800 XT alırdım şahsen grafiklere istediğim gibi abanırdım 2-3 sene hiç düşünmeden.
Yok ben nvidia alırım sadece ama grafikleride o kadar dert etmeyeyim kafam rahat olsun diyosanız güzel bir fiyat farkı vermeniz lazım.
Ben direkt olarak creative product yapılmayacaksa bir bilgisayarla nvidia kart alımına karşıyım çünkü fiyat politikaları F/P olarak çok saçma. Bazı oyunlar 2-4k high-ultra ayarlarda 12-13 ü bile geçiyor ben mantıksız buluyorum bu tip kartlara para yatırılmasını ama yine tamamen tüketicinin kullanımına göre.
Yeni konular
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi
-
Elektronik Hepsiburada satıcılı anakartlarda 1.000 TL indirim fırsatı
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-