Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Veloctyz

Çalışkan
Selam, The Finals oynuyordum. Yaklaşık 1 hafta önce kadar sıkıntısız 180 FPS alıyordum. Sonra hem oyuna hem de NVIDIA uygulamasına güncellemeler geldi, hepsini yaptım. Şu an ekran kartı sürümüm 580.88.

Oyundaki problem şu: Ekran kartı %98 kullanımda, 80 derece civarında çalışıyor, bu normal. Ancak bir anda kendini sınırlandırıyor gibi %60 kullanım seviyesine düşüyor, güç tüketimi 80W'tan 50W'lara iniyor ve FPS 90'a kadar düşüyor.

Bu durum oyundan mı kaynaklanıyor, NVIDIA sürücüsünden mi, yoksa laptopumda mı bir problem var anlayamadım.

3 maç falan oynadım sonra gene kullaımı azaltdı sıcaklıkdan mı acaba dcem ama 80 dercede ekran kartı 5050.

Çözüm
Hocam pilde değil eminim şarjda DDU ne oluyor arkadşın dedği gibi sürücü mü 580.88 oyun esnasında bir anda.

Yani sizde sürücü diyoprsunuz ben sistemde laptopta ekran akrtında sıkıntı avr sandım korkmuşdum iyi o zaman nasıl eski sürücüye geçeceğim bir de başka ne olabilir sorun.

DDU ekran kartı sürücülerinizi en temiz şekilde kaldıran program hocam. Onun nasıl kullanıldığına internetten bakabilirsiniz. Ayrıca arkadaşın dediği gibi sürücü sorunluymuş. Varsa yenisini, yoksa da bir önceki sürümünü DDU ile kaldırdıktan sonra kurmayı deneyin.
Eğer şarj kablonuz çıkıyorsa kendiliğinden laptop sınırlandırıyor olabilir. Ona dikkat edin. Bi de sürücüleri ddu ile kaldırıp yine kurun belki sorun düzelebilir. Ayrıca arka plana alınca mı oluyor yoksa oyun esnasında mı oluyor o da önemli.

Eğer şarj kablonuz çıkıyorsa kendiliğinden laptop sınırlandırıyor olabilir. Ona dikkat edin. Bir de sürücüleri DDU ile kaldırıp yine kurun belki sorun düzelebilir. Ayrıca arka plana alınca mı oluyor yoksa oyun esnasında mı oluyor o da önemli.

Hocam pilde değil eminim şarjda DDU ne oluyor arkadşın dedği gibi sürücü mü 580.88 oyun esnasında bir anda.

Önce şu sorunlu sürücüden kurtulun.

Yani sizde sürücü diyoprsunuz ben sistemde laptopta ekran akrtında sıkıntı avr sandım korkmuşdum iyi o zaman nasıl eski sürücüye geçeceğim bir de başka ne olabilir sorun.

DDU ekran kartı sürücülerinizi en temiz şekilde kaldıran program hocam. Onun nasıl kullanıldığına internetten bakabilirsiniz. Ayrıca arkadaşın dediği gibi sürücü sorunluymuş. Varsa yenisini, yoksa da bir önceki sürümünü DDU ile kaldırdıktan sonra kurmayı deneyin.

Çözüm

Tamamdır yeni sürücü ne zaman çıkar.

Hocam eski sürücülerle hiç ugraşasım yok evet bu sürücü varken sıkıntı yoktu ama yeni sürüc ne zman gelir bir de onda da hata olur mu?

Hocam eski sürücülerle hiç ugraşasım yok
Eski sürücülerle ne gibi bir uğraş yapıcaksınız? 577.00'a geçmem 3 dakika sürdü başka bir şey yapmadım.
yeni sürüc ne zman gelir bir de onda da hata olur mu?
Yeni sürücünün ne zaman geleceğini veya sorun çıkarıp çıkarmayacağını bilemeyiz. Nvidia da çalışan değilim normal bir kullanıcıyım. Bunu forumdaki kimse bilemez.