Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Veloctyz

Çalışkan
Selam, The Finals oynuyordum. Yaklaşık 1 hafta önce kadar sıkıntısız 180 FPS alıyordum. Sonra hem oyuna hem de NVIDIA uygulamasına güncellemeler geldi, hepsini yaptım. Şu an ekran kartı sürümüm 580.88.

Oyundaki problem şu: Ekran kartı %98 kullanımda, 80 derece civarında çalışıyor, bu normal. Ancak bir anda kendini sınırlandırıyor gibi %60 kullanım seviyesine düşüyor, güç tüketimi 80W'tan 50W'lara iniyor ve FPS 90'a kadar düşüyor.

Bu durum oyundan mı kaynaklanıyor, NVIDIA sürücüsünden mi, yoksa laptopumda mı bir problem var anlayamadım.

3 maç falan oynadım sonra gene kullaımı azaltdı sıcaklıkdan mı acaba dcem ama 80 dercede ekran kartı 5050.

Çözüm
Hocam pilde değil eminim şarjda DDU ne oluyor arkadşın dedği gibi sürücü mü 580.88 oyun esnasında bir anda.

Yani sizde sürücü diyoprsunuz ben sistemde laptopta ekran akrtında sıkıntı avr sandım korkmuşdum iyi o zaman nasıl eski sürücüye geçeceğim bir de başka ne olabilir sorun.

DDU ekran kartı sürücülerinizi en temiz şekilde kaldıran program hocam. Onun nasıl kullanıldığına internetten bakabilirsiniz. Ayrıca arkadaşın dediği gibi sürücü sorunluymuş. Varsa yenisini, yoksa da bir önceki sürümünü DDU ile kaldırdıktan sonra kurmayı deneyin.
Hocam DDU ile sildi, m şu an driver yok ve internetten 577.00 iniyior bu inince üstüne tıklıyıcam devam diyeceğim kendi inecek değil mi başka bir şeye gerek yok.

Aynen öyle hocam. DDU nasıl kullandınız bu arada? Güvenli moda girip kaldırmak lazım normalde. Bu şekilde yaptınız değil mi? İndiğinde normal şekilde kurun hocam komplike bir şey yok zaten.

Aynen öyle hocam. DDU nasıl kullandınız bu arada? Güvenli moda girip kaldırmak lazım normalde. Bu şekilde yaptınız değil mi? İndiğinde normal şekilde kurun hocam komplike bir şey yok zaten.

Ayn gücenli modda yaptım ancak önceki arkadaş beni takalya getiriyordu aban edskop atmış ben laptop kullanıyorum az dha kuruyordum şemdi laptopu yüklüuotum adı şu 577.00 notebooks win10\win11 64 bitinternational bu inince bunu yöetici oalrak açacağım ve hereyi kendi kuracak değil mi?

Yani indirdikden sonra yonetci olarka açacağım baka bir şey kalmıyor bir de oto güneclleştirme kapatmam lazım sanırım kendiliğinden 588 dönmesin diye onu nasıl yaıyprız.

Ayn gücenli modda yaptım ancak önceki arkadaş beni takalya getiriyordu aban edskop atmış ben laptop kullanıyorum az dha kuruyordum şemdi laptopu yüklüuotum adı şu 577.00 notebooks win10\win11 64 bitinternational bu inince bunu yöetici oalrak açacağım ve hereyi kendi kuracak değil mi?

Yani indirdikden sonra yonetci olarka açacağım baka bir şey kalmıyor bir de oto güneclleştirme kapatmam lazım sanırım kendiliğinden 588 dönmesin diye onu nasıl yaıyprız.

Hocam anlamakla anlamamak arasında kaldım. Kelimeleri biraz fazla bozuk yazmışsınız da :D. Otomatik güncellemeyi programı kurduktan sonra açıp ayarlara göz atarsanız bulursunuz. Tahminimce kurulum ekranlarında oluyor o ayar. Kurarken de sorabilir bilmiyorum açıkçası. Siz kurun ondan sonra bakarız :)

Hocam anlamakla anlamamak arasında kaldım. Kelimeleri biraz fazla bozuk yazmışsınız da :D. Otomatik güncellemeyi programı kurduktan sonra açıp ayarlara göz atarsanız bulursunuz. Tahminimce kurulum ekranlarında oluyor o ayar. Kurarken de sorabilir bilmiyorum açıkçası. Siz kurun ondan sonra bakarız :)

Tamamdır şu an indi driver kuruluyor.

Hocam kuruldu NVIDIA App de geldi şu an aktif 577 var 588 güncellemesi gösteriyor sanırım oldu aygıt yoneticinde zamana 14/07/2025 diyor şu an bu oto gücelleştirme gibi bir şey varsa onu nasıl kapatıyıoruz bir de başka yapmam gereken var mı?

Son düzenleme:
Tamamdır şu an indi driver kuruluyor.

Hocam kuruldu NVIDIA App de geldi şu an aktif 577 var 588 güncellemesi gösteriyor sanırım oldu aygıt yoneticinde zamana 14/07/2025 diyor şu an bu oto gücelleştirme gibi bir şey varsa onu nasıl kapatıyıoruz bir de başka yapmam gereken var mı?
Dediğim gibi nvidia ayarlarına girip bi tarayın çünkü amd kullandığımdan bilmiyorum arayüz fazla değişti ben ekran kartı değişeli. Muhakkak vardır.

Dediğim gibi NVIDIA ayarlarına girip bir tarayın çünkü AMD kullandığımdan bilmiyorum arayüz fazla değişti ben ekran kartı değişeli. Muhakkak vardır.

Hallettim hocam her şey kurdum ama NVIDIA denetim masında ONC'den yaptığım performns ayarları gitmiş bu sadece NVIDIA ile alakalı olanlar mı gitti yoksa tüm performs ayarları mı hepsinde yüksek performns 5050 GPU seçtim ama hepsi gitti mi dersin.

Hallettim hocam her şey kurdum ama NVIDIA denetim masında ONC'den yaptığım performns ayarları gitmiş bu sadece NVIDIA ile alakalı olanlar mı gitti yoksa tüm performs ayarları mı hepsinde yüksek performns 5050 GPU seçtim ama hepsi gitti mi dersin.
Nvidia programında ayarladığınız her şey sıfırlanmıştır haricinde sanmıyorum. O da normal programı kaldırıp kurdunuz çünkü. Sorununuz düzeldi mi?

NVIDIA programında ayarladığınız her şey sıfırlanmıştır haricinde sanmıyorum. O da normal programı kaldırıp kurdunuz çünkü. Sorununuz düzeldi mi?

Evet hocam hem sorun düzeldi hem de dediğim FPS problemleri avrdi baloda onalrda düzeldi ben unreial Engine 5 laf ediyordum geri geldi FPS hem de fazlasıyla çok iyiyim şu an.

@Ömer Önder hocam yeni 580.97 geldi sorun dğzeld mi güncelleiyim mi şu an 577 var.

Son düzenleme: