Bütçe
55.000 TL
NVIDIA kusursuz değil ama ciddi sorunlar genelde AMD tarafında. Tabii forumda ciddi bir AMD fan boyu var. Zaten beğenme atanlardan anlarsın. Bence de 5070 al. 9070 XT alsan sorun yaşarsan AMD eleştiren yorumlara beğenme atanların hiçbiri burada olmayacak.

Buna katılıyorum, NVIDIA'daki sorun çok daha basit oluyor. AMD'deki sorunlar çok ciddi seviyede oluyor. NVIDIA'nın pazar payı çok çok daha fazla olmasına rağmen forumlarda çoğunlukla AMD kartlar ile ilgili konu açılıyor. Son birkaç aydır sürekli forumdayım ve gerçekten AMD kartlar ile ilgili NVIDIA'ya ya oranla çok daha fazla konu açılıyor.

Ayrıca şunu da ekleyeyim: NVIDIA kullanıcıları, AMD kullanıcılarının yaptığı eleştirilere beğenme atmıyor. Ama AMD kullanıcıları NVIDIA kullanıcıların yaptığı eleştirilere beğenme atıyor. Tabii bence aralarında aldıkları bir karar bu. AMD'ye eleştiri gelirse o yoruma beğenme atalım demişler.

Ya arkadaş şu kafadan çıkın artık, ben 1 yıldır NVIDIA sorunlarıyla uğraşıyorum 1 yıldır çözemediler şimdi mi çözecekler?
Her yerde NVIDIA öneriyorsun ve açıklaman bu, düzelttikleri falan yok, fanboyluğu bırak.
AMD ekran kartları NVIDIA'ya göre çok daha fazla sorun yaşatıyor, bu bir gerçek, sizin NVIDIA da sorun yaşamanız bu gerçeği değiştirmiyor. Olayı sayısal verilere boğup somutlaştırmaya gerek yok ama sadece bu forumda bile 10 konudan en az 8 tanesi AMD ekran kartı sorunları ile ilgili. Evet, NVIDIA kartlarda da donanımsal/yazılımsal sorunlar olabiliyor ama AMD'ye göre çok daha az, bu gerçeği kabul etmeyen AMD fan boyudur. Sorun yaşatma olasılığı çok daha düşük olduğu için 20-25 daha az FPS veren kartı önerdim diye NVIDIA fan boyu oluyorsak tam bir fanboyum öyleyse. Şahsen 5070 Ti alamıyorsam 5070 Super'i beklerdim ama acelem varsa 5070 alırdım, konu sahibi şansına güveniyorsa 9070 XT alabilir.

AMD ekran kartları NVIDIA'ya göre çok daha fazla sorun yaşatıyor, bu bir gerçek, sizin NVIDIA da sorun yaşamanız bu gerçeği değiştirmiyor. Olayı sayısal verilere boğup somutlaştırmaya gerek yok ama sadece bu forumda bile 10 konudan en az 8 tanesi AMD ekran kartı sorunları ile ilgili. Evet, NVIDIA kartlarda da donanımsal/yazılımsal sorunlar olabiliyor ama AMD'ye göre çok daha az, bu gerçeği kabul etmeyen AMD fan boyudur. sorun yaşatma olasılığı çok daha düşük olduğu için 20-25 daha az FPS veren kartı önerdim diye NVIDIA fan boyu oluyorsak tam bir fanboyum öyleyse. Şahsen 5070 Ti alamıyorsam 5070 Super'i beklerdim ama acelem varsa 5070 alırdım, konu sahibi şansına güveniyorsa 9070 XT alabilir.

Kesinlikle katılıyorum, eğer bütçe 5070 Ti'a yetmiyorsa 5070 Super beklenmeli.

Hocalarım bütçem 5070 Ti'a yetmiyor ama bekleyemem de. Yani görüntü bozulmadan en azından 2K bile olsa uzun yıllar beni götürür mü 5070? Mesela GTA 6 2K oynayabilir miyim? Birse bu riski almaya değecek kadar fark yok diyorsunuz sanırım öyle mi? Önceki ekran kartı GTX 1650 laptopdu bir sorun yaşamamıştım ama denilene göre 9070XT neredeyse 5070 Ti ayarında path tracing vs. Açılmadığında. Benim oynayaxağım oyunlar:

Valorant
CS tarzı FPS
TLOU part1/2 tarzı AAA oyunlar ve bunları 2K veya DLSS ile 4K da oynamak istiyorum.

Son düzenleme:
AMD ekran kartları NVIDIA'ya göre çok daha fazla sorun yaşatıyor, bu bir gerçek, sizin NVIDIA da sorun yaşamanız bu gerçeği değiştirmiyor. Olayı sayısal verilere boğup somutlaştırmaya gerek yok ama sadece bu forumda bile 10 konudan en az 8 tanesi AMD ekran kartı sorunları ile ilgili. Evet, NVIDIA kartlarda da donanımsal/yazılımsal sorunlar olabiliyor ama AMD'ye göre çok daha az.

Sayısal veriler ile konuşup sayısal verilere karıştırmaya gerek yok diyorsun.
Somutlaştıramazsın çünkü tek bulacağın 6000 serisi az ihtimalle 7000 sorunları, 9000 ve 5000 serisini baş başa koy iki tarafta eşit çıkacak.

Sorun yaşatma olasılığı çok daha düşük olduğu için 20-25 daha az FPS veren kartı önerdim diye NVIDIA fan boyu oluyorsak tam bir fanboyum öyleyse.

Sen kart mı öneriyorsun? Mesajını düzenleyip mi diyorsun bunu? Hesabına girince 10 mesajdan bir tanesi AMD leş iade et veya sat.
Sen kart falan önermiyorsun sen dümdüz NVIDIA övüp AMD gömüyorsun.
Ben NVIDIA'da sorun yaşıyorum neden yaşadığımı sorunca düzeltirler diyorsun, 1 yıldır düzelmedi ama, ve hiçbir açıklamanda bulunmuyor, 2-3 gün önceye kadar sadece NVIDIA kart konuları açılırken görürdüm sizi.
Kart öneriyorsan iki tarafında iyi ve kötü yanlarını söylersin, senin önerme şeklin "AMD çöp, iade et veya sat NVIDIA al"
Evet fanboysun.

1755495506582.webp

1755495515172.webp

1755495536132.webp

AMD Intel'i neredeyse 5X yaptığı dönemde bile sırf AMD olduğu için yazdığına bakalım.

1755495585724.webp

1755495615095.webp

O meşhur NVIDIA'ya geç taktiğinin kanlı canlı örneğiyim, benim yaşadığım sorunları çöz desem çözebilecek misin? Çözemeyeceksin, o yüzden tek tarafı araştırıp AMD gömmeyi bırak, 5000 serisinde tonlarca hata var.

Sayısal veriler ile konuşup sayısal verilere karıştırmaya gerek yok diyorsun.
Somutlaştıramazsın çünkü tek bulacağın 6000 serisi az ihtimalle 7000 sorunları, 9000 ve 5000 serisini baş başa koy iki tarafta eşit çıkacak.

Sen kart mı öneriyorsun? Mesajını düzenleyip mi diyorsun bunu? Hesabına girince 10 mesajdan bir tanesi AMD leş iade et veya sat.
Sen kart falan önermiyorsun sen dümdüz NVIDIA övüp AMD gömüyorsun.
Ben NVIDIA'da sorun yaşıyorum neden yaşadığımı sorunca düzeltirler diyorsun, 1 yıldır düzelmedi ama, ve hiçbir açıklamanda bulunmuyor, 2-3 gün önceye kadar sadece NVIDIA kart konuları açılırken görürdüm sizi.
Kart öneriyorsan iki tarafında iyi ve kötü yanlarını söylersin, senin önerme şeklin "AMD çöp, iade et veya sat NVIDIA al"
Evet fanboysun.

Eki Görüntüle 174882

Eki Görüntüle 174883

Eki Görüntüle 174884

AMD Intel'i neredeyse 5X yaptığı dönemde bile sırf AMD olduğu için yazdığına bakalım.

Eki Görüntüle 174885

Eki Görüntüle 174886

O meşhur NVIDIA'ya geç taktiğinin kanlı canlı örneğiyim, benim yaşadığım sorunları çöz desem çözebilecek misin? Çözemeyeceksin, o yüzden tek tarafı araştırıp AMD gömmeyi bırak, 5000 serisinde tonlarca hata var.
Forumdaki AMD fanboy tayfanın da tek bir çözümü yok ki şu ana kadar. AMD'nin kendisinin bile kendi sorununu çözebilecek kapasitede bir firma olduğunu sanmıyorum, yeni seri kartları çıkarınca eski seriyi umursamamalarından bahsetmiyorum bile.

RX 9000 serisi RTX 50 serisine göre daha az satılmasına rağmen sorun yaşayan ne hikmetse çok daha fazla, bunu yerli-yabancı forumlarda azıcık vakit geçiren bile çok rahatlıkla görebilir.

AMD ekran kartlarında sorun yaşanma olasılığı bu kadar fazla olduğu sürece gömmeye devam edeceğim.

Bu da NVIDIA'ya geçince sorunların çözüldüğünün kanlı canlı ispatı:
https://techolay.net/sosyal/konu/rx-6600-ile-stuttering-sorununu-nasil-cozdum.135097/

Forumdaki AMD fanboy tayfanın da tek bir çözümü yok ki şu ana kadar. AMD'nin kendisinin bile kendi sorununu çözebilecek kapasitede bir firma olduğunu sanmıyorum, yeni seri kartları çıkarınca eski seriyi umursamamalarından bahsetmiyorum bile.

RX 9000 serisi RTX 50 serisine göre daha az satılmasına rağmen sorun yaşayan ne hikmetse çok daha fazla, bunu yerli-yabancı forumlarda azıcık vakit geçiren bile çok rahatlıkla görebilir.

Kartların fiziksel olarak yanma sorunlarını, siyah ve pembe ekran sorunlarınıda biliyorsundur o zaman?
NVIDIA fanboy tayfanın çözümü var mı ki AMD tayfaya laf atıyorsun?

Kartların fiziksel olarak yanma sorunlarını, siyah ve pembe ekran sorunlarınıda biliyorsundur o zaman?
NVIDIA fanboy tayfanın çözümü var mı ki AMD tayfaya laf atıyorsun?

Engelle geç, tartışmaya değmez. AMD çöp diyenler sanki teknik destek konularına yazıyor, çözüm bulabiliyor da bizden AMD de sorun yaşayanlara yardımcı olmamızı istiyorlar. Yahu bunu bize söyleyen elemanın 2 tane çözümü var zaten, biz niye uğraşalım? AMD haterlarının kaç tanesi NVIDIA konularına yazıyor veya sorun çözebiliyor? Fikir belirttik diye aylardır konulara etiketleyip duruyor. Daha dün 6900XT yerine 3080 Ti önerdim, yine de sorsak AMD fanboyu diyecek bu arkadaş.

Diğer hiçbir forumda böyle tartışma görmedim. Forum ikiye ayrılmış durumda. Eskiden böyle bir şey yoktu 9000 serisi çıktıktan bir süre sonra artmaya başladı bu tarz insanlar. Yanlış hatırlamıyorsam bu elder Assassin AMD kullanıp sorun yaşamıyor bir de. Forumda AMD haterları fazla olduğu için kendi de AMD Hater'ı oldu. Kendi fikri yok çünkü, karşıdaki ne derse bu da ona inanıyor. Forum iyice AMD vs NVIDIA olayına döndü. Her gün bu tarz konular açılıyor. Linçlemeden kimse fikrini düzgünce söylemiyor. İlla gömecek. Üretim sorunlu 9070XT'ye denk gelip AMD linçleyen bile var. Fabrikadan kusurlu çıkan üründen bahsediyoruz. 9070XT üretim sorunlu olsa zaten yurt dışında bu olay büyümez miydi? Bunu da mı düşünecek kadar fikrin yok da milletin laflarına göre hareket ediyorsun? Objektif yorum yapan kaç kişi var?