ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, çok değişik bir duygu ve çaresizlikle bu konuyu oluşturmak istedim. Yaklaşık 1.5-2 yıldır Valorant oynuyorum. Daha önce FPS oyunları geçmişim oldu. 5-6 ay ara verip tekrar başladım. Bir sorun canımı çok sıkıyor ve çözüm aramak için sizlere danışmak istiyorum.

Oyunum çamur gibi ve gecikmeler mevcut, anlık droplar, takılmalar oluyor ve mermilerim abuk sabuk yerlere gidiyor. Artık Riot bilerek öldürtmek için uğraşıyormuş gibi hissediyorum. Aimlabs’te 130k skorum var, düzenli olarak aim çalışıyorum. BenQ 540Hz monitörüm var, 600 FPS üzeri alıyorum. 32 GB 6000 MHz RAM kullanıyorum.

Birçok mouse kullandım, tüm sürücülerim güncel. Temiz kurulum defalarca yaptım, farklı işletim sistemleri denedim (ReviOS, Atlas OS, NVIDIA default). Ayar yaptım, EXPO açık/kapalı denedim, ReSize BAR açtım kapattım, birçok BIOS sürümü denedim. 3-4 tane farklı mouse denedim, USB slotlarını değiştirdim, akım korumalı priz aldım. Donanım hızlandırmalı GPU açıp kapattım, SVM açıp kapattım, işlemci ve grafik kartını devre dışı bırakıp denedim. EXPO 1-2, XMP, nihai performans, yüksek performans her şeyi denedim.Yine de oyunumda gecikme var. Oyun sırasında işlemci bir anda yükselip tekrar normale dönüyor. Lütfen yardım eder misiniz?

RTX 5070 kullanıyorum (önceden 3080 kullanıyordum, aynı sorun onda da vardı). Kolsuz değilim, peek rank’ım Immortal 3. Şu an güncel olarak Yüce 3-Immortal arasıyım. Peek atsam ölüyorum, cross koysam ölüyorum. İnanılmaz bir gecikme var mış gibi hissediyorum. W peek atmamaya özen gösteriyorum ama yine de sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
iGPU kapalı cstate global kapalı HD Audi Control kapalı video izledinizmi demek istediğimi anladıgınızı düşünüyorum ve bu ayarları nasıl yapacağım.

Dediğiniz ayarları yaptım DRAM timings ya da DRAM Configuration tarzı bir yer olmalı MSI'da, oradan trefı-Refresh ınterval değerini 50000 olarak değiştir bir de EXPO açtıktan sonra bunu bulamadım.

Tam yeri nerede? Trefı buldum işlem yaptırmıyor Auto'da hiçbir şey yapılmıyor iGPU kapalı göründüğü gibi orada bir hata var mı? Son olarak Power down onu da kapattım güncel olarak böyle ayarlarım.
tREFI'yı enter basıp 50000 giremiyor musun? Onun değişebilmesi gerekli aslında. Global C-state disabled yerine enabled dener misin bir de @ggbye bu ayarların üzerine.

Boyle duruyor hocam voltajlar. Baska bir yerden de ayarlamadim zaten. Degistireyim mi misc voltage kismini?

Vddg 1050mv olmasina ragmen neden uygulamada 1.11 cikiyor olabilir ki? 🧐

Eki Görüntüle 195110
Program yanlış okuyor olsa gerek.

Hocam numlock falan kapali olabilir mi? Direkt sayi girisi yapabiliyorum ben Asus anakartta. MSI tarafinda nasil oluyor bilmiyorum.
1761237734107.webp

Bunu stabil edemedim ben de :D Hynix ucu çok acık, IMC iyiyse uğraşırsınız. Burada söz konusu Micron olunca baş şüpheli bana göre, sende de bu ayarlamalardan sonra sorun düzeldi çünkü @Engin

Global C-State Auto ya da Enabled denedin mi bu ayarlara ek olarak @ggbye

Enterleyince yazılması lazım oraya. MSI BIOS da çok farklı değil ASUS'tan, zaten B650 çipsettesin, değişebilmen lazım değerleri.

1761237956616.webp

@Engin Bir de bu var 1.74 VDD, 1.75 boot etmemişti 6000 c24'ten bir daha denemedim. M-Die scale olmuyor 1.75'ten sonrasında. A-Die scale oluyor.

Eki Görüntüle 195115

Bunu stabil edemedim ben de :D Hynix ucu çok acık, ımc iyiyse uğraşırsınız. Burada söz konusu Micron olunca baş şüpheli bana göre, sende de bu ayarlamalardan sonra sorun düzeldi çünkü @Engin

Global C-state Auto'ya da enabled denedin mi bu ayarlara ek olarak @ggbye

Enterleyince yazılması lazım oraya. MSI BIOS da çok farklı değil ASUS'tan, zaten B650 çipsettesin, değişebilmen lazım değerleri.

Eki Görüntüle 195116

@Engin bir de bu var 1.74 vdd, 1.75 boot etmemişti 6000 C24'ten bir daha denemedim. M-die scale olmuyor 1.75'ten sonrasında. A-die scale oluyor.
Yaptım dediğin her şeyi global C state daha önce cok açık kapalı denemiştim fark eden bir şey yok SVM kapattım.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 60
Olmaz.

@ggbye Memory context restore ve Power down, bu 2 ayarı da disable yapar mısın, ondan BSoD yemiş olabilirsin, ikisini Search kısmına arat, disable kalsın.
Kapatım ve 50k çektim deneyeceğim şu an.

Böyle tekrar bak oyunlarda. Bir değişiklik fark edecek misin?
Tekrar yükselmeler mevcut chipset kurulumda bir sorun olabilir mi? Hepsi tikli olarak kuruyorum öyle mi oluyor?