Bütçe
25000
Bu da tamam geriye soğutucu kaldı sadece çok az bir param kaldı 240mm sıvı soğutma alsam ileride 7800X3D ile falan sıkıntı olur mu? Bütçeden kısmak için maksimum 3 bin verebilirim artık.

Sipariş edebilirsiniz, temas etmez -sığmasına engel değil yani-.

Hocam ne dersiniz? @LH44
"Pompa Hızı Ortalama 2500 RPM Civarında. Pompa Motoru Sesi Ortalama 29/30 dB Aralığında"
Böyle bir yorum da buldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne bileyim ya marka takıntısı var biraz bende. Şu RAM olayından anlamışsınızdır zaten bayağı takıyorum kafaya, o yüzden Thermalright daha bilindik marka olunca öyle dedim. Siz olsanız kendi bilgisayarınıza hangisini alırdınız?

@LH44,

Hocam ne bileyim ya marka takıntısı var biraz bende. Şu RAM olayından anlamışsınızdır zaten bayağı takıyorum kafaya, o yüzden Thermalright daha bilindik marka olunca öyle dedim. Siz olsanız kendi bilgisayarınıza hangisini alırdınız?

@LH44,

Ocypus alırdım.
Tabii şu an Thermalright Mjolnir Vision 360 UB Pro var. Ben aldıktan 2-3 hafta sonra stoklara girdi Ocypus modelleri.

Hocam bayağı baktım da Thermalright çekiyorum ben ya bir türlü adamakıllı yorum bulamadım korktum açıkçası Thermalright birebir değişim garantisi falan var bir de bilindik bir marka olunca çekiyorum. İleride 7800X3D taksam bile yeter testlere baktım öyle çok sessiz falan olmasına gerek yok adamakıllı çalışıp soğutsun yeter.

Ocypus alırdım.
Tabii şu an Thermalright Mjolnir Vision 360 UB Pro var. Ben aldıktan 2-3 hafta sonra stoklara girdi Ocypus modelleri.

@LH44,

@LH44, hocam merhaba, sistemi bugün tamamladım. Laptopumdaki vidanın biri yalama olmuş 2. el bir SSD taktım Crucial T700 diye, gen5'miş iyi gibi şu an. Dediğiniz gibi RAM'ler beni hayal kırıklığına uğrattı HWiNFO fotoğrafını ekliyorum. Sadece EXPO açtım BIOS'tan.

1770971313850.webp

Cidden bilgisayara hevesim kaçtı ne olacak şimdi?

@LH44, hocam merhaba, sistemi bugün tamamladım. Laptopumdaki vidanın biri yalama olmuş 2. el bir SSD taktım Crucial T700 diye, gen5'miş iyi gibi şu an. Dediğiniz gibi RAM'ler beni hayal kırıklığına uğrattı HWiNFO fotoğrafını ekliyorum. Sadece EXPO açtım BIOS'tan.

Eki Görüntüle 226838

Cidden bilgisayara hevesim kaçtı ne olacak şimdi?

Stabilse kalsın, önemli değil artık.

Gen5 SSD'yi kolay soğutamazsınız. Onu kontrol edin.

Hocam evet 75 derece oluyor ortalama ne yapacağım bilmiyorum burnumdan geldi resmen.

Stabilse kalsın, önemli değil artık.

Gen5 SSD'yi kolay soğutamazsınız. Onu kontrol edin.

Bilgisayar ise stabil PUBG girdim 1080P'de ilk girdiğimde takılma oldu, işlemci kullanımı 100 oldu. Yer yer 180 190 FPS'lere düşüyor onun harici 200 üstü sürekli olarak.

Bir de hocam bilgisayar açma ve kapanma anında çıt diye bir ses çıkartıyor normal mi? @LH44

Bir de hocam bilgisayardan açılma ve kapanma anında çıt diye bir ses geliyor normal mi? @LH44

İlk attığım mesaj görünmüyordu bir daha gönderdim ben de bu sefer, ikisi de çıktı hocam :D

@erdalmech04, SSD 75 dereceyse o kadar kötü değil, siz okuma/yazma değerlerini kontrol edin.

Çıt derken? Nereden geliyor anlamaya çalışın. Ek polarak video iletin.

@erdalmech04, SSD 75 dereceyse o kadar kötü değil, siz okuma/yazma değerlerini kontrol edin.

Çıt derken? Nereden geliyor anlamaya çalışın. Ek polarak video iletin.

Bu şekilde hocam sanki PSU'dan geliyor gibi. Ekran kartı da olabilir ama tam emin olamıyorum. Bir ekran kartının üst tarafından veya ekran kartından çok minik sanki cama yağmur düşermiş gibi ufak ufak çıtırtı gibi ses geliyor ama çok az bir ses çok zor duyuluyor.

SSD'nin ise hızı 9000'lere kadar düşüyor. Kullanmak istemiyorum bu şekilde vereceğim. Gen5 portuna Gen4 SSD takıp kullanacağım.