Bütçe
150.000 TL

Yasin53

Çalışkan
Merhaba. Yeni bir sistem toplama arayışındayım. Biraz çevremden de yardım alarak sistem parçalarını bir araya getirdim. Diğer satıcılardaki fiyat farkından dolayı parçaları ayrı ayrı almaya karar verdim, fakat sistem toplamayla ilgili en ufak bir fikrim yok. Bu konuda eğer kabul ederse önümüzdeki hafta için sistem bileşenlerini toplayıp, en son monte edilmek üzere forum yetkilisi Recep Baltaş abimden toplama konusunda yardımlarını beklerim.

sistem.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
150k bütçede taş gibi 5080 sistem çıkar. Yanına da mis gibi 4K monitör alırsın.
Sistemi ne için kullanacaksın? Ve ekipman veya monitör de dahil mi bu bütçeye?

150k bütçede taş gibi 5080 sistem çıkar. Yanına da mis gibi 4K monitör alırsın.
Sistemi ne için kullanacaksın? Ve ekipman veya monitör de dahil mi bu bütçeye?

Monitör hariç istediğim model bu

MSI MAG 271QP QD-OLED X24 26.5 inç 240Hz 0.03ms 2K WQHD Adaptive Sync Pivot Gaming Monitör​

Oyun için kullanacağım ekipmanlarım var uzun vade beni götürsün istiyorum
Fakat RTX5080 için biraz donanımlardan kısmam gerekir önerin varsa neyi değiştirmem veya sisteme bu fazla dediğin bileşen var mı?

Sistem pahalı. Windows lisansına ihtiyacın yok PowerShell ile aktivite edilebiliyor

Kasa pahalı
Ram pahalı
İşlemci pahalı
Sıvı soğutma pahalı
SSD pahalı.

Doğru parçalarla daha iyisi ve elinde para kalan sistem yapılır. Birkaç arkadaş konuyu görünce size toplarlar daha iyisini.

Monitör hariç istediğim model bu

MSI MAG 271QP QD-OLED X24 26.5 inç 240Hz 0.03ms 2K WQHD Adaptive Sync Pivot Gaming Monitör​

Oyun için kullanacağım uzun vade beni götürsün istiyorum
Fakat RTX5080 için biraz donanımlardan kısmam gerekir önerin varsa neyi değiştirmem veya sisteme bu fazla dediğin bileşen var mı?

Boş kasaya 15k asla verilmez SSD de aynı şekilde şu an 2TB alırsın az geliyorsa sonradan tekrar 2TB alırsın gereksiz olmuş yani.
150k bütçede hepsi kötü seçtiğin bileşenlerin.

Sistem pahalı. Windows lisansına ihtiyacın yok PowerShell ile aktivite edilebiliyor

Kasa pahalı
RAM pahalı
İşlemci pahalı
Sıvı soğutma pahalı
SSD pahalı.

Doğru parçalarla daha iyisi ve elinde para kalan sistem yapılır. Birkaç arkadaş konuyu görünce size toplarlar daha iyisini.

İşlemciyi şimdi fark ettim :D aynı fiyata 9950X var.

Monitörlerden pek anlamam fakat attığın monitörü aldın varsayarsak toplamda 150k ediyor. Kasa olarak bildiğim pek bir model yok belki başka modellere de bakılabilir.
@2254 25k ya monitör önerin var mı hocam?

Son düzenleme:
çok teşeekürler yardımın için
Rica ederim. Ancak, yerinizde olsam 4K monitör alırdım. Tabii eğer 2K alıp yüksek FPS ile rekabetçi takılacaksanız o başka. 2K ile 4K arasında ciddi görüntü farkı var. Tabii 4K OLED monitör ile beraber bütçeyi aşabilir ya da size topladığım sistemin kalitesinden ödün vermek gerekir 4K OLED monitör almak için. Yukarıda topladığım 145K yapıyor. Klavye fare yoksa onun için konu açarsanız o konuda da yardımcı olacak deneyimli arkadaşlar var.