RX 9060 XT saf gucu neredeyse hemen hemen GTX 1080 Ti ile aynidir bence. Yani hem gelecek odakli dusunursek alinmaz gibi geldi bana artik. Yani boyle dusunuyorum yanlıs miyim hocam? Yazilimsal olarak da kotu ayrica, biraz daha para koyup RTX serisi almak daha mantikli geliyor bana şu an.
1080Ti saf güç ile aynı mı yok artık :D

RX 9060 XT saf gucu neredeyse hemen hemen GTX 1080 Ti ile aynidir bence yani hem gelecek odakli dusunursek alinmaz gibi geldi bana artik yani boyle dusunuyorum yanlış miyim hocam? Yazilimsal olarak da kotu ayrica biraz daha para koyup RTX serisi almak daha mantikli geliyor bana şu an.

RX 9060 XT ile 1080 Ti arasında neredeyse 9 sene ve 4 nesil mimari farkı var. Bugünün 9060 XT'si, saf güçte 1080 Ti'ı alır, katlar, cebinden çıkarır yani performans olarak 1080 Ti onun yanına bile yaklaşamaz. Ama biraz daha koyup RTX serisi almak mantıklı fikrine %100 katılıyorum, orada haklısın. Sadece sebebi 9060 XT'nin güçsüz olması değil, NVIDIA'nın DLSS, Ray Tracing ve yazılım konusundaki tartışmasız üstünlüğüdür.

9070, 5060 Ti 16 GB'a daha yakın. Teknolojiyi de hesaba katarsak 5070 çok daha üstün 9070'den.

Öyle bir şey yok 5060 Ti ile RX 9060XT 16 GB birbirine çok yakın. RX 9070 ile de RTX 5070 çok yakın aralarındaki performans farklarına bakın %2 arasında bir farklar mevcut. Her iki kartı da kullandım ve aralarında çoğu durumda fark yok denecek kadar az. RTX konusunda biraz ama çok az daha NVIDIA önde onun dışında çok çok benzer değerler alıyorlar.

RX 9060 XT muadili konumuna en yakın kart RTX 5060 Ti. RTX 5070 çok daha güçlü bir GPU.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 9060 XT ile 1080 Ti arasında neredeyse 9 sene ve 4 nesil mimari farkı var. Bugünün 9060 XT'si, saf güçte 1080 Ti'ı alır, katlar, cebinden çıkarır yani performans olarak 1080 Ti onun yanına bile yaklaşamaz. Ama biraz daha koyup RTX serisi almak mantıklı fikrine %100 katılıyorum, orada haklısın. Sadece sebebi 9060 XT'nin güçsüz olması değil, NVIDIA'nın DLSS, Ray Tracing ve yazılım konusundaki tartışmasız üstünlüğüdür.

O kadar sene fark olmasina ragmen FPS degerleri en yuksek fark 30+ FPS. Test native test mi bilmiyorum native test ariyorum şu anda.

O kadar sene fark olmasina ragmen FPS degerleri en yuksek fark 30+ FPS. Test native test mi bilmiyorum native test ariyorum şu anda.

Baktim birkaç videoya hani aradan o kadar sene gecmesine ragmen FPS degerleri yakin yani bilemiyorum kotu durum bence.

Bu test native mi bilmiyorum ama her şey aciksa muhtemelen FPS degerleri bir tik usttu olacak gibi duruyor.

@winball501 tam olarak neyi kastettiğini anlamadım. GTX 1080 Ti attığın son videoda Hitman 3'te ortalama 100 FPS alırken RX 9060 XT 150 FPS alıyor. Bu da %50 daha güçlü demek oluyor zaten. Yani bazı oyunlarda ise 30 FPS fark alıyor ve bu oyuna göre değişir. Ne bekliyorsun ki?

@winball501 tam olarak neyi kastettiğini anlamadım. GTX 1080 Ti attığın son videoda Hitman 3'te ortalama 100 FPS alırken RX 9060 XT 150 FPS alıyor. Bu da %50 daha güçlü demek oluyor zaten. Yani bazı oyunlarda ise 30 FPS fark alıyor ve bu oyuna göre değişir. Ne bekliyorsun ki?

Arada cok yil farki var ve kartlar saf guc olarak yakin yani GTX 1080 Ti ekran kartina. Yani benim bu RTX kartlarinda gordugum bir de hani bence uretim maliyetinden kisip yazilimsal olarak performans verip daha ucuza gelmesini saglamakti ve gelecek odakli olmasiydi sanirim ancak şu anda durum o sekilde islemiyor. RTX kartlar bayagi bir pahali, bence boyle olmamaliydi. Bir sıkıntı var bence bu iste.

Dedigim gibi test native mi degil mi bilmiyorum ama galiba native test. Altta sunlar bunlar acik yazmiyor. Hani şu anda GTX 1080 Ti olsaydi 1080p oynardim rahat rahat yüksekte oyunlari almama gerek olmazdi. Simdi senin dedigin gibi de islemiyor. Aslinda arada %50 fark yok saf guc olarak performans olarak 3 tik fark var diyebiliriz bu da gelecek odakli degil. Şu an alsan 3 yil sonra yeni cikan oyunlari oynayamayacaksin Ultra ayarlarda 1440P'de belki orta ayarlarda falan oynarsin.

RTX 5090'in mesela 3 bin dolar olmasi bayagi bir saçma geliyor. Saf guc maximum degil tam performansi Full yazilim ile veriyor, uretim maliyetinden kar ediliyor.