lazye 18
Üstün
- Makaleler
- 1
Arada cok yil farki var ve kartlar saf guc olarak yakin yani GTX 1080 Ti ekran kartina yani benim bu RTX kartlarinda gordugum bir de hani bence uretim maliyetinden kisip yazilimsal olarak performans verip daha ucuza gelmesini saglamakti ve gelecek odakli olmasiydi sanirim ancak şu anda durum o sekilde islemiyor RTX kartlar bayagi bir pahali bence boyle olmamaliydi bir sıkıntı var bence bu iste.
Dedigim gibi test native mi degil mi bilmiyorum ama galiba native test altta sunlar bunlar acik yazmiyor hani şu anda GTX 1080 Ti olsaydi 1080p oynardim rahat rahat highda oyunlari almama gerek olmazdi simdi senin dedigin gibi de islemiyor aslinda arada %50 fark yok saf guc olarak performans olarak 3 tik fark var diyebiliriz bu da gelecek odakli degil şu an alsan 3 yil sonra yeni cikan oyunlari oynayamayacaksin Ultra ayarlarda 1440p de belki orta ayarlarda falan oynarsin.
O durum öyle olmuyor yalnız. mesela GTA VI'i mesh shader ile birlikte geleceği kesin. GTX 1080 Ti DX12_2 Ultimate desteği yokken RX 9060XT'nin var. Sen şimdi gidip 10 yıllık bir kart alıp arada fark yok dersen GTA VI'i çıktığında oynamak istediğinde biri 1080p 20 FPS dolaylarında gezerken diğerinin 60 FPS alamama gibi bir durumu olmayacak. Şu an DX 12_2 destekleyen birkaç oyun var sadece örneğin; Alan Wake II.
Son düzenleyen: Moderatör: