- Makaleler
- 7
Alakasi bile yok? Sadece GOP driveri icermesi bile zaten genellikle GPU'nun iyi kotu ''pure UEFI'' desteginin olduguna isaret eder. Kaldi ki Polaris GPU'larda GOP driveri var ve ''pure UEFI'' (yani CSM kapaliyken) boot da rahatlikla edersiniz. GPU, sistemin CSM acik/Legacy bir ortamda boot ettigini algilayinca UEFI olmayan BIOS'u devreye sokuyor ve GOP'u kapatiyor.RX 400 ve 500 serisi kartlar UEFI görünse de UEFI çalışmıyor, Dual BIOS olanların bazılarının 2. BIOS'u UEFI çalışabiliyor, GOP güncellemesi de çoğu zaman işe yaramıyor.
VBIOS'a duzenleme yaptiginizda GPU ''pure UEFI'' ortamda boot etmemeye baslayabiliyor. Bu seri GPU'larin da cogunun mining gecmisi oldugu icin VBIOS duzenlemeleri oldukca meshur.
Elimden 2 tane Polaris GPU gecti ve ikisinde de (hatta birine kendim stok VBIOS'unu attim) stok VBIOS var. Ikisinde de CSM kapaliyken ve Secure Boot acikken -BIOS'ta bile- rahatlikla goruntu alabiliyorum. Muhtemelen bu yanlis ongorunuzu piyasada VBIOS'u duzenlenmis Polaris GPU'lara bakarak yaptiniz. Bir dahaki sefere ongoruleriniz ile degil, benim gibi hakikatlerle gelmenizi oneririm.
Bunun disinda ben de konu sahibine mumkunse 8GB olanini almasini oneririm ancak GT 710'dan gectigini ve kartin derecelerinin (stok voltajlardaysa) oldukca iyi oldugunu dusunursek, kotu bir fiyat degil.