RX 400 ve 500 serisi kartlar UEFI görünse de UEFI çalışmıyor, Dual BIOS olanların bazılarının 2. BIOS'u UEFI çalışabiliyor, GOP güncellemesi de çoğu zaman işe yaramıyor.
Alakasi bile yok? Sadece GOP driveri icermesi bile zaten genellikle GPU'nun iyi kotu ''pure UEFI'' desteginin olduguna isaret eder. Kaldi ki Polaris GPU'larda GOP driveri var ve ''pure UEFI'' (yani CSM kapaliyken) boot da rahatlikla edersiniz. GPU, sistemin CSM acik/Legacy bir ortamda boot ettigini algilayinca UEFI olmayan BIOS'u devreye sokuyor ve GOP'u kapatiyor.

VBIOS'a duzenleme yaptiginizda GPU ''pure UEFI'' ortamda boot etmemeye baslayabiliyor. Bu seri GPU'larin da cogunun mining gecmisi oldugu icin VBIOS duzenlemeleri oldukca meshur.

Elimden 2 tane Polaris GPU gecti ve ikisinde de (hatta birine kendim stok VBIOS'unu attim) stok VBIOS var. Ikisinde de CSM kapaliyken ve Secure Boot acikken -BIOS'ta bile- rahatlikla goruntu alabiliyorum. Muhtemelen bu yanlis ongorunuzu piyasada VBIOS'u duzenlenmis Polaris GPU'lara bakarak yaptiniz. Bir dahaki sefere ongoruleriniz ile degil, benim gibi hakikatlerle gelmenizi oneririm.

Bunun disinda ben de konu sahibine mumkunse 8GB olanini almasini oneririm ancak GT 710'dan gectigini ve kartin derecelerinin (stok voltajlardaysa) oldukca iyi oldugunu dusunursek, kotu bir fiyat degil.

@vanillamint

Söykediklerim öngörü falan değil, direkt yaşadığım tecrübelerden.

Mining için frekans modlaması yapılıyor, BIOS UEFI ise yine UEFI çalışır onu etkilemez.

Sizin elinize 2 tane geçmiş benim elimden 300 tane geçti, zaten kartlardaki bu sorunu bilseniz böyle bir yorum yapmazsınız, en basiti açıp biraz konulara baksanız bir sürü görüntü alamama konusu ile karşılaşırsınız.

Ayrıca ben %100 UEFI çalışmaz demedim, yüksek ihtimal çalışmaz dedim, mesajı da dikkatli okumamışsınız.

Bilmediğiniz konu da bu serideki Dual BIOS kartlar BIOS'lar arası kendi geçiş yapamaz, fiziksel olarak anahtar konumu değiştirmek gerekir.

Bende size böyle konularda yorum yapmadan önce biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Alakasi bile yok? Sadece gop driveri icermesi bile zaten genellikle GPU'nun iyi kotu "Pure UEFI" desteginin olduguna isaret eder. Kaldi ki polaris GPU'larda gop driveri var ve "Pure UEFI" (yani CSM kapaliyken) boot da rahatlikla edersiniz. GPU, sistemin CSM acik/Legacy bir ortamda boot ettigini algilayinca UEFI olmayan BIOS'u devreye sokuyor ve Gop'u kapatiyor.

VBIOS'a duzenleme yaptiginizda GPU "Pure UEFI" ortamda boot etmemeye baslayabiliyor. Bu seri GPU'larin da cogunun mining gecmisi oldugu icin VBIOS duzenlemeleri oldukca meshur.

Elimden 2 tane polaris GPU gecti ve ikisinde de (hatta birine kendim stok VBIOS'unu attim) stok VBIOS var. Ikisinde de CSM kapaliyken ve Secure Boot acikken -BIOS'ta bile- rahatlikla goruntu alabiliyorum. Muhtemelen bu yanlış ongorunuzu piyasada VBIOS'u duzenlenmis polaris GPU'lara bakarak yaptiniz. Bir dahaki sefere ongoruleriniz ile degil, benim gibi hakikatlerle gelmenizi oneririm.

Bunun disinda ben de konu sahibine mumkunse 8 GB olanini almasini oneririm ancak GT 710'dan gectigini ve kartin derecelerinin (stok voltajlardaysa) oldukca iyi oldugunu dusunursek, kotu bir fiyat degil.

Bu kadar uzun açıklamanız için çok teşekkür ederim beni ve diğer insanları da bilgilendirmiş oldunuz. Maalesef biz satıcı ile anlaştık yarın gidip alacağız zaten ekran kartını çok da yormam genellikle orta ayarlarda oynarım zaten oynayacağım oyunların resmini konuda bulabilirsiniz tavsiyeniz için teşekkür ederim.

@mahmutburak33 merhaba, kartı aldınız mı hocam? Sorunu var mı?

Hocam uzun zamandır siteye giremiyordum bugün bir gireyim dedim kusura bakmayın geç cevap veriyorum. Şimdi eksilerine gelecek olursak kart BIOS da görüntü vermiyor, ağır yüklü oyunlarda kartın driverinin çöktüğü oluyor. Bana göre eksileri bu hiç başka sorun yaşamadım. Artıları ise oyunlarda yüksek FPS alabiliyorum tabii GT 710'dan geçtiğim için bana öyle geliyor olabilir, ısınma derdi yok ve son olarak kart çok sessiz. Benim diyeceklerim bu kadar. 3 aylık kullanımıda bu gibi sonuçlar elde ettim eğer ki bütçeniz kısıtlıysa ve benim gibi 1GB ekran kartından geçiyorsanız öneririm gözünüz 60 FPS üstü görür.