wnairz

Başarılı
Merhaba.
  • i5 10400F
  • RX 6700
  • 32 GB RAM
  • 500 GB M.2 SSD

Yaklaşık 3 gün önce bilgisayarıma format attım. O zamanlar Apacer'in 120GB'lık SATA SSD'sini kullanıyordum. Bu formatın ardından bilgisayarımda SSD'ye kurulu olan programlarda bir yavaşlık söz konusu olmaya başladı. Mesela oyunlarımı HDD'ye kurarım ve Steam'da HDD'ye kuruludur. Steam'da bir sorun yokken hem Chrome hem de Edge'de genel olarak bir yavaşlık olmaya başladı. Özellikle YouTube'da fark ettim bu durumu.

Ardından SSD'nin artık ömrünü doldurduğunu düşünüp uzun süredir almak istediğim MSI'ın 500 GB'lık SSD'sini aldım. İşletim sistemini de bu SSD'ye kurdum fakat sorun hala devam etmekte. RAM'lerden kaynaklı olabileceğini düşünerek tek tek RAM ile de denedim, fakat sorun hala devam etmekte. Sizce neden kaynaklı olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
  • i5 10400F
  • RX 6700
  • 32 GB RAM
  • 500 GB M.2 SSD

Yaklaşık 3 gün önce bilgisayarıma format attım. O zamanlar Apacer'in 120GB'lık SATA SSD'sini kullanıyordum. Bu formatın ardından bilgisayarımda SSD'ye kurulu olan programlarda bir yavaşlık söz konusu olmaya başladı. Mesela oyunlarımı HDD'ye kurarım ve Steam'da HDD'ye kuruludur. Steam'da bir sorun yokken hem Chrome hem de Edge'de genel olarak bir yavaşlık olmaya başladı. Özellikle YouTube'da fark ettim bu durumu.

Ardından SSD'nin artık ömrünü doldurduğunu düşünüp uzun süredir almak istediğim MSI'ın 500 GB'lık SSD'sini aldım. İşletim sistemini de bu SSD'ye kurdum fakat sorun hala devam etmekte. RAM'lerden kaynaklı olabileceğini düşünerek tek tek RAM ile de denedim, fakat sorun hala devam etmekte. Sizce neden kaynaklı olabilir?
İşlemci ekran kartını ucu ucuna besliyor. İşlemci değiştir.

Artı -2 Eksi
@wnairz sahip olduğum eski işlemciden biliyorum i3 12100f 10 ay kullanıp sattım 9 aydan sonra PC de yavaşlık meydana gelmeye başladı darboğaz olmamasına rağmen böyle düşünüyorum

Artı -1 Eksi
@wnairz sahip olduğum eski işlemciden biliyorum i3 12100F 10 ay kullanıp sattım 9 aydan sonra PC de yavaşlık meydana gelmeye başladı darboğaz olmamasına rağmen böyle düşünüyorum.

Hocam ben ekran kartımı değiştirirken darboğaz olacağını fakat 2K da besleyebileceğini düşünerek aldım. Yaklaşık 1.5 senedir de sıkıntısız kullanıyordum. Oyunlarda herhangi bir sorun veya problem yaşamazken bir anda en basit şey olan webde gezinmekte sorun yaşamanın çok darboğazdan kaynaklancağını düşünmüyorum.

CrystalDiskMark ile SSD'nin okuma yazma hızlarını kontrol edin. Malwarebytes Free indirip tam tarama yapın virüsler sistemi yavaşlatabiliyor. Sorun yine çözülmezse ekran kartı driverini DDU ile silip eski sürümlere geçebilirsiniz. Bazen sürücü problemli olabiliyor, kendimde 6600XT kullanırken benzer bir sorun yaşayıp böyle çözmüştüm.

Hocam ben ekran kartımı değiştirirken darboğaz olacağını fakat 2K da besleyebileceğini düşünerek aldım. Yaklaşık 1.5 senedir de sıkıntısız kullanıyordum. Oyunlarda herhangi bir sorun veya problem yaşamazken bir anda en basit şey olan webde gezinmekte sorun yaşamanın çok darboğazdan kaynaklancağını düşünmüyorum.

Bir tanıdığından anakarta uygun işlemci varsa tak test et işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum.

Bir de internetten ekran kartının FurMark testinde kaç W harcadığına bak belki PSU bozulmuş ya da ömrü bitmiştir. Mesela ben öyle ayıktım PSU'mun bozuk olduğunu.

Son düzenleyen: Moderatör: