Çift işletim sistemi kullanmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla önceden RX 6700 XT modeline macOS desteği yoktu, biraz araştırdım nootrx ile kartı tanıtabiliyorsun diyorlar. Performansı nasıl olur kartın? Oyun oynamak gibi bir derdim yok, zaten oyunu Windows'ta oynarım. Hala tam desteği yok mu kartın? Normal kullanımda nasıl bir deneyim yaşarım?
Detaylar
Kim cevapladı?Olurum, yarın dönüş yaparsınız. Olmadı gece de küçük bir rehberimsi bir şey yaparım konuya.Hiç bilmiyorum açıkçası.
Bi bakayım yarın USB belleğim elime geçsin deneyeyim. Hiç deneyim yok, nasıl da yapacağımı da bilmiyorum açıkçası. Yarın yardımcı olursanız iyi olurdu açıkçası.
- Makaleler
- 25
Arkadaşım, ne demek adam akıllı yardımcı olan çıkmadı? Konu içeriğine tam sistem özelliklerini belirtmiyorsun ve sana o kartın durumunu belirtiyorum. Sana diyorum ki Apple tarafından Native bir desteği yok ve unofficial olan deneysel desteği NootRX ile mevcut. Ondan sonra da deneyimi nasıl olur diyorsun. Arkadaş, ben 6700 XT ve NootRX kullandım veya kullanıyor muyum da sana bunu söyleyeyim. Bilmen gerekenleri söyledikten sonra deneyip denememesi sana kalmış. Bir de şu şekilde yazı yazmış olman, neyse. İyi forumlar sana.Oraya da yazdım adam akıllı yardımcı olan çıkmadı daha.
- Makaleler
- 4
Haklı bir isyan. Bazen yeri geliyor ki taktığın USB dahi bilgisayarın açılmamasına sebep olabiliyor. Ekran kartını geçtim ki bootloader'dan macOS'a, PC için zorlama bir şey. Benim 4G Decoding'i açık bırakmam 2 günlük emeğimi çöp etmişti daha önceden.Arkadaşım, ne demek adam akıllı yardımcı olan çıkmadı? Konu içeriğine tam sistem özelliklerini belirtmiyorsun ve sana o kartın durumunu belirtiyorum. Sana diyorum ki Apple tarafından Native bir desteği yok ve unofficial olan deneysel desteği NootRX ile mevcut. Ondan sonra da deneyimi nasıl olur diyorsun. Arkadaş, ben 6700 XT ve NootRX kullandım veya kullanıyor muyum da sana bunu söyleyeyim. Bilmen gerekenleri söyledikten sonra deneyip denememesi sana kalmış. Bir de şu şekilde yazı yazmış olman, neyse. İyi forumlar sana.
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Hocam her şeyi kafanızda netlemenize gerek yok. Başlangıçta macOS'u ek bölüntüye kuracaksınız zaten. Dolayısı ile memnun kalmazsanız silebilirsiniz. Diğer arkadaşların dediği gibi resmi olmasa da üçüncü geliştiriciler tarafından çıkarılmış bir destek mevcut. Bu geliştiricilerin başka projeleri de var ve şu anlık normal kullanımda öyle büyük problemler yok diye biliyorum. Siz önce kurmayı deneyin.
Bildirimi görmüştüm de etiket olduğunu kaçırmışım öyle bir beklentim olmadığı için
Bildirimi görmüştüm de etiket olduğunu kaçırmışım öyle bir beklentim olmadığı için
Hocam öncelikle bir tüm sisteminizi paylaşır mısınız? Öbür forumda yokum.@tarko Seni kastetmedim daha fazla konuya ilgi olur sanıyordum diğer sitede onu belirttim sadece. CPU desteğinden ziyade GPU desteği daha ön planda sandığım için CPU'yu belirtmedim kusura bakma.
USB bellek elime ulaştı. Şimdi nasıl tam olarak yapacağım yardım edebilir misiniz acaba?
Unutmuşum, kusura bakmayın. Şimdi yapacağınız ilk işlem şu.Önceki mesajlarda yazmıştım.
Anakart: Asus B450M-A II.
CPU R5 5600.
32 GB RAM.
En güncel sürüm istediğinizi varsayıyorum.
Osxinfo Sonoma 14.0.raw.zip
drive.google.com
osxinfo'nun Sonoma imajını indirip BalenaEtcher programı ile USB belleğe yazdırmanız gerek.
Sonra USB'yi çıkarıp takın EFI kısmı görünecek Windows'ta. Onun içine size bir EFI bulacağım onu atacaksınız. Ben bulurken imajı indirip yazdırın siz.