Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Değerlerinde sıkıntı yok, ulaşması gereken değerlere rahat ulaşıyor. Sıcaklık değerlerinde iyi ama tavsiyem 10dk test edin.
Kartın VBIOS'unu modlayıp fan eğrisi değiştirilebilir mi NVIDIA kartta?
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Kartın VBIOS'unu modlayıp fan eğrisi değiştirilebilir mi NVIDIA kartta?
Hayır NVIDIA da BIOS şifresi kırılmadı. Bildiğim kadarıyla GTX 9xx serisinde VBIOS modlaması yapılabiliyor. AMD de ise RX 5000 serisinde ileri düzey, RX 6000 serisinde sadece sppt düzeyinde yapılabiliyor. RX 7000 ve RX 9000 serisinde hiç yapılamıyor.
Hocam bu şekilde undervolt yaparak bu değerlere ulaştım. Furmark içinde ki fps değeri oyun fps değerini de yansıtır mı ?@Ehwenisher bende hiç ellemesin diyorum zaten fabrika çıkışı ekran kartı üreticisi sen fan ayarı yapmasanda belirli bir fan ayarı belirliyor. Maksimum şu RPM maksimum hotspot sıcaklığına göre hiçbir şey yapmasanda belirleniyor.
manuel ayara alınca boost mhz değeri karşıma çıktı ama 2000 mhz olarak indirdim. Normalde 1900 veriyor.Hocam bu şekilde undervolt yaparak bu değerlere ulaştım. Furmark içinde ki fps değeri oyun fps değerini de yansıtır mı ?
![]()
Hocam bu şekilde undervolt yaparak bu değerlere ulaştım. FurMark içinde ki FPS değeri oyun FPS değerini de yansıtır mı?
Eki Görüntüle 183038
Manuel ayara alınca Boost MHz değeri karşıma çıktı ama 2000 MHz olarak indirdim. Normalde 1900 veriyor.
Frekans değişmezse fark olmaz ki arttırdığınızı yazmışsınız. 1-2FPS oynar.
Hocam frekans yükseltip voltajı düşündüğümde overclock ve undervolt mu oluyor ?Frekans değişmezse fark olmaz ki arttırdığınızı yazmışsınız. 1-2FPS oynar.
Burda ki boost değerine çıkmam da sakınca var mı ?Frekans değişmezse fark olmaz ki arttırdığınızı yazmışsınız. 1-2FPS oynar.
Dosya Ekleri
Hocam frekans yükseltip voltajı düşündüğümde overclock ve undervolt mu oluyor?
Burada ki Boost değerine çıkmam da sakınca var mı?
Çıkabilirsin ama frekanstan dolayı güç tüketimi artacaktır. Ardından teste tabii tutun. Sıkıntı yoksa oyunlarda da denersiniz, sorun çıkmazsa hayırlı olsun.
Voltaj düşürüp dengelemeyi düşünüyorum hocam. Az voltaj verirsem kapanır dimi ?Çıkabilirsin ama frekanstan dolayı güç tüketimi artacaktır. Ardından teste tabii tutun. Sıkıntı yoksa oyunlarda da denersiniz, sorun çıkmazsa hayırlı olsun.
Voltaj düşürüp dengelemeyi düşünüyorum hocam. Az voltaj verirsem kapanır değil mi?
Ufak miktarda yetersiz kalırsa WattMan a-hatası ile ayarlar resetlenir ama sistemde reset atılmaz, gerekenden düşük kalırsa yine ayarlar sıfırlanır ve sistemde resetlenir.
Teşekkürler hocam her şey için.Ufak miktarda yetersiz kalırsa WattMan a-hatası ile ayarlar resetlenir ama sistemde reset atılmaz, gerekenden düşük kalırsa yine ayarlar sıfırlanır ve sistemde resetlenir.
Son değerler bu şekilde hocam. Uygun görmediğiniz bi durum var mı burada ?Ufak miktarda yetersiz kalırsa WattMan a-hatası ile ayarlar resetlenir ama sistemde reset atılmaz, gerekenden düşük kalırsa yine ayarlar sıfırlanır ve sistemde resetlenir.
Dosya Ekleri
Teşekkürler hocam her şey için.
Son değerler bu şekilde hocam. Uygun görmediğiniz bir durum var mı burada?
875v ile stabil kalıyorsa şükretmelisin hocam. Sağ üst kısımda profili dışa aktar olacak. Bu ayarları koruyun ve oyunlarda test edin hocam hata almazsan iyi. Alırsan +25v verirsin her seferinde.
Yeni konular
-
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin