Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TUGRAN

Becerikli
İyi sosyaller. Daha yeni aldığım ekran kartı CS2 oyununda biraz oynadıktan sonra hata verip atıyor. Gerekli olan tüm testleri yaptım ancak bir türlü çözüme ulaşamadım. PSU'da tek kablo üzerinden.

PCI-e 8+8 olarak çıkış var çirkin durduğundan dolayı Phanteks marka extension kablo ile kullanıyorum OCCT, Prime95, FurMark ve CrystalDiskMark 7 ile tüm parçaları test ettim sorun yok ancak CS2 de atıp duruyor. Son olarak ilk aldığım 7800XT'yi 10 gün kullandım herhangi bir sorun yaşamadım, sonrasında cw sebebi ile değişime yolladım yeni gelen ekran kartında yaşıyorum bu sorunları.
  • GPU: Sapphire 7800XT.
  • CPU: Ryzen 5 9600X.
  • CPU soğutucu: Phantom sprit.
  • MB: ASRock B650M Pro RS.
  • RAM: Viper Patriot 16x2 6000MHz CL30.
  • SSD: Kioxia Pro 1TB.
  • PSU: Segotep Brave W1 siyah 750W.
Not: Tüm sürücüler BIOS güncel.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    125,2 KB · Görüntüleme: 93
  • 2.webp
    2.webp
    7,2 KB · Görüntüleme: 76
  • 3.webp
    3.webp
    127,3 KB · Görüntüleme: 79
  • 4.webp
    4.webp
    48,2 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Üçüncü kez ekran kartı değişimi yaptıktan sonra nihayet yaşadığım sorun tamamen çözüldü. Bu süreç sayesinde şunu net bir şekilde fark etmiş oldum: AMD ekran kartlarında yaşanan yazılımsal problemler, markaya veya tüm ürün gamına yayılmış genel bir durum değil. Aksine, bu tür problemler çoğunlukla belirli modellere ya da parti bazında üretilmiş ürünlere özgü olabiliyor. Yani AMD'nin tüm ekran kartları aynı sorunları yaşamıyor; yaşanan sıkıntılar, kullanılan ürüne özel bir durum olarak karşımıza çıkabiliyor.
Hala AMD kısmında bu sorunlar var. RX 9XXX serisi ile beraber sorunların ne denli oluşacağını göreceğiz. Henüz RX 9XXX serisi için efektif sorunlar görmedim.