CyHaN_Atalay 54

Başarılı
RX 9060 XT mi yoksa 5060 Ti mı? Bir de bu RTX 5060 Ti modellerde 8 GB VRAM veya 16 GB VRAM farkı var. Şimdi hani RTX 4060 Ti 8 GB VRAM alsam RTX 5060 Ti 8 GB VRAM versiyonundan daha mı kötü olur?

@Shuichi Tatsuo

Peki bir ara yazılım hataları çok oluyordu AMD ekran kartlarında. Hâlâ var mı?

Bu arada otomatik konu oluşmuş haberiniz olsun :D

Son düzenleme:
Şimdi hani RTX 4060 Ti 8 GB VRAM alsam RTX 5060 Ti 8 GB VRAM versiyonundan daha mı kötü olur?
Evet, önemli olan GPU gücü. RTX 5060 Ti, daha güçlü bir GPU.

Bütçen varsa 5060 Ti al. AMD'nin tek artı yanı ucuz olması 🙏 Yazılımsal, donanımsal sorunlar daha çok yaşanıyor.

5060 Ti 8 GB pek önermem, alabiliyorsan 16 GB al.

RX 9060XT mi yoksa 5060 Ti mı? Bir de bu RTX 5060 Ti modellerde 8 GB VRAM veya 16 GB VRAM farkı var. Şimdi hani 4060 Ti 8 GB VRAM alsam 5060 Ti 8 GB VRAM versiyonundan daha mı kötü olur?

@Shuichi Tatsuo

Peki bir ara yazılım hataları çok oluyordu AMD ekran kartlarında. Hâlâ var mı?
Recep hocam kızmasın da valla ben hiçbir sorun yaşamadım aylardır 9070XT ile. Şans falan diyeceğim de çok da bahtı kara bir insanımdır. İkisi de çok kafa kafaya kartlar ben olsam 9060XT tercih ederim, aynı performansı alacaksam neden daha fazla para vereyim ki?

Bütçen yetiyorsa RTX 5060 Ti 16 GB alıp önümüzdeki 3-4 sene kafan rahat edersin. Bütçe sıkışıksa RX 9060 XT de seni üzmez ama NVIDIA'nın yazılım konforunu aratabilir.

AMD, RX 9060 XT ile saf kas gücünde NVIDIA'yı yakalasa da, NVIDIA DLSS 4 ve Yapay Zeka teknolojileriyle oyunlarda çok daha akıcı ve sorunsuz bir deneyim sunuyor.

Aşağıdaki videoda bu kartların performans farklarını ve 8 GB vs 16 GB detayını net görebilirsin:
RTX 5060 Ti vs RTX 4060 Ti : 16 Games Tested

Özellikle 5060 Ti'ın önceki nesle göre ne kadar fark attığını ve VRAM sınırlarının oyunlara etkisini anlaman için çok alakalı.

Konu otomatikman oluşmuştu ve daha önceki konuda gereken cevapları aldığımı zannettim. Lakin daha cevabını almam gereken sorularda var mış. Herkese teşekkür ederim. Bütçe yetebilir ya da sıkışabilir. Malum TR'deyiz esnaf falan hiç acımıyor :D Fiyatlara zam gelmese direkt 5060 TI çekerim yakın gelecekte ama fiyat daha da uçarsa büyük sıkıntı benim için.

Evet, önemli olan GPU gücü. RTX 5060 Ti, daha güçlü bir GPU.

Bütçen varsa 5060 Ti al. AMD'nin tek artı yanı ucuz olması 🙏 Yazılımsal, donanımsal sorunlar daha çok yaşanıyor.

5060 Ti 8 GB pek önermem, alabiliyorsan 16 GB al.
Cevapların için teşekkürler. AMD tarafında yazılımsal ve donanımsal sorunlar harbi bir ara alay konusu olmuştu da şimdi bazıları da yine "o sorunlar evet vardı ama şimdi yok" diyor. Mesela bu konudaki bir diğer arkadaşımızda aylardır sorun yaşamadığını belirtmiş. Acaba "cidden sorunu falan kalmadı mı?" diye düşünmüyorum değil.

Bütçen yetiyorsa RTX 5060 Ti 16 GB alıp önümüzdeki 3-4 sene kafan rahat edersin. Bütçe sıkışıksa RX 9060 XT de seni üzmez ama NVIDIA'nın yazılım konforunu aratabilir.

AMD, RX 9060 XT ile saf kas gücünde NVIDIA'yı yakalasa da, NVIDIA DLSS 4 ve yapay zeka teknolojileriyle oyunlarda çok daha akıcı ve sorunsuz bir deneyim sunuyor.

Vallahi aratmıyor, şahsen ddaha bile konforlu. Emin ol 9060XT ile de 3-4 sene kafa rahat kullanır.

NVIDIA'da DLSS4 var AMD'de FSR4 yok yani. Yapay zekayı da işi yapacak olan düşünsün artık herkes yapay zeka ile uğraşmıyor maalesef.

Vallahi aratmıyor, şahsen ddaha bile konforlu. Emin ol 9060XT ile de 3-4 sene kafa rahat kullanır.

NVIDIA'da DLSS4 var AMD'de FSR4 yok yani. Yapay zekayı da işi yapacak olan düşünsün artık herkes yapay zeka ile uğraşmıyor maalesef.
Hocam siz AMD ekran kartını ne zamandır beridir kullanıyorsunuz? Sanırsam onu hiç sormamıştım.

Hangi yapay zeka teknolojileriyle oyunu daha akıcsı oynuyorum onu çözemedim. FG'yi açınca kare zamanı 5-10 milisaniyeden 25-30 milisaniyeye çıkıyor ve gecikmeyi tuş ve farede hissediyorsun. Rekabetçi oyuncuysan hangi oyunu oynuyorsan onun testlerine bakarak ona göre al. Örnek olarak CoD'da AMD NV'den çok daha iyi ama CS'de NV daha iyi.

@CyHaN_Atalay, RX 9000 serisinde, eski serilere göre sorunlar azaldı ancak hiçbir şey tam çözülmüş değil. İşlemci tarafında ne kadar Intel'i eziyorsa, ekran kartı tarafında da NVIDIA'ya eziliyor. Saf kas gücü anlamında iyi kartlar, fiyatlar da genel olarak güzel. Tercih edilmesinin tek nedeni bunlar zaten. Onun dışında NVIDIA'ya karşı hiçbir artısı yok. AMD teknoloji konusunda da hep geriden geliyor. NVIDIA bir şey yapıyor, AMD de ''bizde yok'' dememek için çıkartıyor işte bir şeyler. FSR 4'ü yapana kadar DLSS'in karşısında duramadılar.

Uzatmayayım, sonra tartışma konusuna dönüyor, gereksiz kavga çıkıyor. Benim tavsiyem paran varsa ve kafam rahat etsin diyorsan 5060 Ti 16 GB al. Yok ben sadece kas gücü istiyorum, bir de ucuz olsun dersen 9060 XT güzel kart. Sorun yaşatma olasılığı daha yüksek ama.