Fahrettin

Çalışkan
Bileşenler:
  • İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: ASUS Prime X870P
  • RAM: Crucial Pro DDR5 2x16 6000 MHz
  • SSD: Kioxia G3 1 TB Gen4
  • Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC
  • Kasa: Corsair 480T RGB 750W 80+
  • Soğutucu: Cooler Master 240L ARGB
Forza Horizon 5 oynarken ekran kartının güç girişindeki LED'ler beyaz yanıp sönmeye başladı. Fark etmedim başta, 1-2dk falan yandı söndü herhalde, sonradan fark ettim. Hemen kapattım bilgisayarı, açamıyorum da korkudan. O yüzden çok detay veremiyoru.

Neden oldu veya zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle PSU ile alakalı bir durum değil. Corsair RM1000+ PSU ile RTX3090 kullanırken benim de ekran kartımın güç bağlantı noktasında kırmızı uyarı ışığı yanıyordu ve bunu çok sık yapıyor.

Ancak benim evimde hatta bizim mahallede komple voltaj sorunu var bakanlığa bile şikayet ettik.
Evimin ışıkları disco gibi kısılıp yükseliyor :D Yani voltaj kaynaklı bir durum.

Artık görüntü bile vermiyor. Laotop tan devam mı etseydim bıktım şu masaüstü sorunlarından, artık sistem görüntü bile vermiyor ekran kartını servise falan mı götürmeliyim sorunun nerede olduğunu bilemiyorum.

Sadece rgb ler falan yanıyor sistem tepki vermiyor

Artık görüntü bile vermiyor. Laotoptan devam mı etseydim bıktım şu masaüstü sorunlarından, artık sistem görüntü bile vermiyor ekran kartını servise falan mı götürmeliyim sorunun nerede olduğunu bilemiyorum.

Sadece RGB'ler falan yanıyor sistem tepki vermiyor

Hiç mi güç almıyor? Yoksa tetik alıyorda görüntü mü vermiyor?

Galiba Psu sistemi kızartmışa benziyor. Gpu nun RGB si yanmıyor ama fanları dönüyor. Psu da sorun olduğunu düşünmemin sebebi ise bilgisayarı kapattım yeniden bir baktım klavyenin üstündeki bazı (3, 4 tane) harfler aşırı silik şekilde yanıyordu bozuk ampül gibi böyle cızırtılı, bu yüzden galiba psu da sıkıntı var. Umarım Ekran Kartı Kızarmamıştır :)

O zaman PSU veya ekran kartı gitmiş gibi duruyor. Garantileri var mı?
Vatan Bilgisayardan aldım bir bakayım