Fahrettin

Çalışkan
Bileşenler:
  • İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: ASUS Prime X870P
  • RAM: Crucial Pro DDR5 2x16 6000 MHz
  • SSD: Kioxia G3 1 TB Gen4
  • Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC
  • Kasa: Corsair 480T RGB 750W 80+
  • Soğutucu: Cooler Master 240L ARGB
Forza Horizon 5 oynarken ekran kartının güç girişindeki LED'ler beyaz yanıp sönmeye başladı. Fark etmedim başta, 1-2dk falan yandı söndü herhalde, sonradan fark ettim. Hemen kapattım bilgisayarı, açamıyorum da korkudan. O yüzden çok detay veremiyoru.

Neden oldu veya zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba PSU sistemi kızartmışa benziyor. GPU'nun RGB'si yanmıyor ama fanları dönüyor. PSU da sorun olduğunu düşünmemin sebebi ise bilgisayarı kapattım yeniden bir baktım klavyenin üstündeki bazı (3, 4 tane) harfler aşırı silik şekilde yanıyordu bozuk ampul gibi böyle cızırtılı, bu yüzden galiba PSU da sıkıntı var. Umarım Ekran Kartı Kızarmamıştır :)

Elinizde multi metre var mı? 12v ve 5v kanalı ölmüş gibi duruyor.

Sistemi vatana götürmeniz lazım, PSU saçmalıyor, en azında orada başka PSU ile test ederler.
tamamdır

vatana gittim servis yok git kendin bul dediler(?) bilgisayarcıya verdim baska psu ve gpu test etmişler ama sprun ikisindede değilmiş anakart ya da işlemcide sorun var dediler ama anakartta vga ışığı yanıyor vatana dedim garantiye nasıl vericem bana internetten ver dedi vericem yarın artık. biri gpu biri cpu biri anakart biri psu sorun diyor artık bıktım keşke lap top alsaydım

Son düzenleme:
Hangi vatan şubesi o? Tüm sistem oradan alındıysa teknik destek sağlamaları lazım.

Son düzenleme: