NeonCircuit

Uzman
Merhaba,

Sistemimi yaklaşık 7 senedir kullanmaktayım. Çok memnunum. Zamanın kurlarıyla 4.500₺'ye almıştım (hey gidi). Yakın bir zaman da ara ara parça değişimi, yükseltmesi yaptım. İlk aldığım günden beri, ve hala kullanmış olduğum parçalarım şunlar; Ekran Kartı (RX 570 4 GB), Anakart (Prime B450M K), SATA SSD (SanDisk SSD Plus 480GB) ve kasa ile güç kaynağı (Rampage Alpha-X, 600W 80 Plus Bronze). Son 1 yıl da değiştirdiğim parçalar; İşlemci (Ryzen 3 2200G'den, Ryzen 5 5500'e), RAM (A-Data XPG Gammix D10 8 GB'tan, Corsair Vengeance RGB RS 16x2 32 GB'a).
Sorum şu;

Sistemi mi baştan yaratabiliriz. Bu sistemime yakın zaman da, ekran kartı yükseltmesi yapmayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak, RX 7700 XT, 7800 XT düşünüyorum. Fakat 7800 XT için işlemci yükseltmesi yapmam gerekecek sanırım? Önerileriniz nelerdir? Ayrıca Güç Kaynağı da yetersiz kalacaktır. "Şunu alırsan, şu da gerekebilir, gerekli" gibi önerilerinizi bekliyorum.
Bütçe: Ekran Kartı için, 20.000₺, İşlemci için 5.000₺, Güç Kaynağı için 3.500₺ civarı.

CPU.webp

GPU.webp

Mainboard.webp

Memory.webp

SPD 1.webp

SPD 2.webp

KASA APLHA-X.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör çözünürlüğü nedir? 1080p ise ve eğer monitör olarak yükseltme yapmayacaksanız 4060 rx 7600 veya xt modeli alınabilir. 2k ise 7800 xt çok daha yüksek performansta olduğu için psu ve cpu yükseltmek gerekir.. Kasayı elden çıkarıp am5 sisteme geçmek daha iyi olabilir belki.

Teşekkürler, fakat 8GB Ekran Kartı tercihim değil. En az 12GB.

8GB Ekran Kartı tercih etmiyorum hocam. En az 12GB düşünüyorum. VRAM'den kaynaklı.

Aynen. Hocam peki ekstra olarak PSU yükseltmesi için ne önerirsiniz? 600W yetersiz kalacaktır 7700 XT için.

Mevcut PSU'dan çok daha kaliteli, uzun yıllar kullanırsınız.