Beta BIOS diye olabilir ya da corrupt'lanmıştır, ona çok aldırış etme, zarar olmaz.

Fan işini hallet, öyle uğraş daha iyi olur. Limitsiz BIOS da atabilirim sana da o da çok gerekli olmaz, 1.65 VDD üstüne zaten çıkmazsın. Daha A-Die mi M-Die mi o belli değil.

Fan takılı. RAM'e doğru taktım. Ama BIOS'ta işlem yapamıyorum ve PBO açınca sistem çöküyor. Sadece RAM'de sorun yok çökme de yok.

@nikilaudaxxx Bu BIOS'u denersin yarın. XOC BIOS.

@Picky Force için limitsiz BIOS bu.

Ama Wi-Fİ6e ile uyumsuz olabilir. Düz B850M-Force için sanırım.

G.Skill ise kesin dersin, barkoddan anlıyorsun, başka marka modellerde bu durum mevcut değil. Şu an bu XPG için tRFC boot ediyor ama donuyor, stabil mi belli değil, M-Die olsa direkt boot edemezdi, ama hata yiyor A-Die olsa da hata yemezdi ya da donmazdı. İlginç bir durum var.
Garanti gidiyor sanırım.

Fan takılı. RAM'e doğru taktım. Ama BIOS'ta işlem yapamıyorum ve PBO açınca sistem çöküyor. Sadece RAM'de sorun yok çökme de yok.

Garanti gidiyor sanırım.
@Melkor Gidiyor mu garanti, saksı olarak kullandığı kasada bu BIOS kurulu şu anda :D

@nikilaudaxxx Senin için gerekli değil bu BIOS ama köşede dursun. Ya da kurup dene sen bilirsin, sadece limitler açık, sen şu anki değerlerin üstüne çıkmadıkça problem olmaz. BIOS corrupt'lanmış da olabilir, tRFC yüzünden. Tekrar kur yarın, ayarları sil baştan dene 6200 C28.

@Melkor Gidiyor mu garanti, saksı olarak kullandığı kasada bu BIOS kurulu şu anda :D

@nikilaudaxxx Senin için gerekli değil bu BIOS ama köşede dursun. Ya da kurup dene sen bilirsin, sadece limitler açık, sen şu anki değerlerin üstüne çıkmadıkça problem olmaz. BIOS corrupt'lanmış da olabilir, tRFC yüzünden. Tekrar kur yarın, ayarları sil baştan dene 6200 C28.
Anlamadım hocam şuanda ilginç bir durum var. PBO da çalıştı. Ramler 6200 CL28de. Kaç kere bios yükledim bilsen...

PBO için +200 -20 vesaire verme, PBO-Advanced PBO limits-motherboard scaler-6X Boost clock +100 Curve Optimizer all Core -10/-15 falan verip bak ama çip stokta kalsın RAM test ederken, yani sadece PBO enabled olsun mümkünse, RAM'den sonra bu dediğim ayarı test edersin. @nikilaudaxxx

Teşekkür ederim hocam. Çok sağ ol yardımın için. Yarın limitleri zorlamaya devam mı? :)

Yarın görevi @LH44 devralır, bugün nöbetçi benim yarın o :D

Günaydın arkadaşlar. Şu anda konudan bağımsız bir problemim var. Ethernet bağlantısıni bilgisayarım görmüyor. Ne yapabilirim?

@Ayhan Dönmez, @LH44, 6200 CL28 yok mu arttıran?
1763910302246.webp

Son düzenleme: