Ryzen 5 7500F & B850M Force sistem için ideal ayarlar nedir?

GIGABYTE.BIN mevzusu sadece Flashback için geçerli, Q-FLASH ile kuracaksan BIOS'tan zaten direkt belleğe atman kafi zip'ten çıkartıp.

Hayır o HWBOT ile alakalı olması lazım.
Pbo enabled Expo açık. Dediğin bir ayar vardı hocam o da kapalı train ediyorum şimdi.

EXPO train ettikten sonra, 1.5 VDD 1.4 VDDQ 1.4 VDDIO 6000 MT/s CL28 dene, tRCD-38 tRP-38, diğer alt zamanlar deminki mesajda olduğu gibi olsun. Voltajlar dediğim gibi olsun, Nitro kısmı 2-3-1 olsun. FCLK 2000 yeterli şu anlık, ona sonra bakarsın. SoC voltaj 1.26 ver.

Şu boot problemi çözülecek mi o önemli, çözülmezse soğutucuyu gevşeteceksin 2-3'er tur karşılıklı, sonrasında dönmediği yere kadar yine karşılıklı sık sırasıyla, aşırı sıkma, dönmediği yerde bırak sadece. @nikilaudaxxx Şu anda yaptığın işlemler mevcut sorunu çözmezse. Bu BIOS optimize çünkü.

Vira bismillah

Yok üstadım yine boot etmedi.

Vira bismillah

Yarın müsait zamanda kule tipini dediğim şekilde ayarla, aşırı baskı olabilir, IMC bu kadar tırt olamaz. SoC 1.3 verip bak 2-3-1 Nitro ile, yine mi boot yok. Boot ettirmeyecek bir timing de yok şu anda esasen, wrscl 4 ise onu da 8 yapar mısın, tRDRDSCL-tWRWRSCL 8-8 olsun ikisi.

SD-DD kısımlarını Auto bırakıyorsun değil mi, DRAM Timings kısmını baştan aşağı gönderir misin tekrar @nikilaudaxxx

Vira bismillah

@nikilaudaxxx Bu mu boot ediyor sadece?

Son düzenleme:
Evet bunu boot etmişti. Tekrar fotoğraf atıyorum baştan sona.

Kuleye de mudahele ettim ama edebildiğim kadar. Üst tarafı gevşettim biraz. Alt tarafta kartı Sökmem gerek çift kule olunca yanasamiyom.

Evet bunu boot etmişti. Tekrar fotoğraf atıyorum baştan sona.

Kuleye de mudahele ettim ama edebildiğim kadar. Üst tarafı gevşettim biraz. Alt tarafta kartı Sökmem gerek çift kule olunca yanasamiyom.
Dediğim gibi üsttekini boot ettiyse, şu ankileri etmemesi için tek sebep yok, üsttekini tekrar boot ettirmeye çalış o halde, boot edecek mi.

Dengesiz baskı kaynaklı olur bu tarz sorunlar, CL30 şu anda boot ediyor mu üstteki ayarlar testi geçtiğin ayarlar yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…