@Ayhan Dönmez, https://drive.google.com/file/d/1Cq5dVwDq7FDFkOiUtilb6yRCg-5cwlfn/view?usp=drivesdk

Hocam ayarlarım videodaki gibi.

Dediğim gibi üsttekini boot ettiyse, şu ankileri etmemesi için tek sebep yok, üsttekini tekrar boot ettirmeye çalış o halde, boot edecek mi.

Dengesiz baskı kaynaklı olur bu tarz sorunlar, CL30 şu anda boot ediyor mu üstteki ayarlar testi geçtiğin ayarlar yani.
Deniyeyim tekrar.

1764363351427.webp

@nikilaudaxxx Boot etmesi için şuradan ayarlaman gerekiyor olabilir EXPO'yu, ya da EXPO yerine manuel mod seçip sil baştan deneyeceksin. Gigabyte biraz garip, kendim denemediğim için yorum yapamıyorum.

@SunseTTime daha iyi yardımcı olur :D

Eki Görüntüle 206185

@nikilaudaxxx Boot etmesi için şuradan ayarlaman gerekiyor olabilir EXPO'yu, ya da EXPO yerine manuel mod seçip sil baştan deneyeceksin. Gigabyte biraz garip, kendim denemediğim için yorum yapamıyorum.

@SunseTTime daha iyi yardımcı olur :D
Çıldırtacak buradan düzenlemeye kalktığımda donuyordu bakalım ne tepki verecek.

Yarın müsait zamanda kule tipini dediğim şekilde ayarla, aşırı baskı olabilir, IMC bu kadar tırt olamaz. SoC 1.3 verip bak 2-3-1 Nitro ile, yine mi boot yok. Boot ettirmeyecek bir timing de yok şu anda esasen, wrscl 4 ise onu da 8 yapar mısın, tRDRDSCL-tWRWRSCL 8-8 olsun ikisi.

SD-DD kısımlarını Auto bırakıyorsun değil mi, DRAM Timings kısmını baştan aşağı gönderir misin tekrar @nikilaudaxxx

Eki Görüntüle 206182

@nikilaudaxxx Bu mu boot ediyor sadece?
Bu ayarlar boot oldu.

EXPO'yu buradan ayarlayıp üzerine yazman gerekiyor olabilir, ya da EXPO yerine manuel mod yapacaksın, elle gireceksin her şeyi, EXPO buga sokuyordur, elimde olsa çözerdim mevzuyu.

@SunseTTime ile ayarlamıştık, o bu kısımdan yaptı diye hatırlıyorum.

Bu ayarlar boot oldu.
Peki multiplier 62 yaptığında boot oluyor mu, VDD 1.4 yerine 1.45 ver sadece.

Dediğim gibi üsttekini boot ettiyse, şu ankileri etmemesi için tek sebep yok, üsttekini tekrar boot ettirmeye çalış o halde, boot edecek mi.

Dengesiz baskı kaynaklı olur bu tarz sorunlar, CL30 şu anda boot ediyor mu üstteki ayarlar testi geçtiğin ayarlar yani.
Evet etti. Lakin yoruldum hocam. Yarın sağlam kafa ile bakayim

Şu anda son 1 kere dene, multiplier 60 yerine 62 yap yani 6200 MT/s, diğer her şey aynı kalsın, VDD 1.4 yerine 1.45 bak sadece, VDDQ-VDDIO 1.4 kalsın. Bir saçmalık var ama çözemedik.
VDD 1.4 yapma, 6200 CL30 için 1.45 kalsın, VDDQ-VDDIO 1.4 kalsın.
Boot etti ama.

VDD 1.4 yapma, 6200 CL30 için 1.45 kalsın, VDDQ-VDDIO 1.4 kalsın.
1764363909393.webp

EXPO'yu buradan ayarlayıp üzerine yazman gerekiyor olabilir, ya da EXPO yerine manuel mod yapacaksın, elle gireceksin her şeyi, EXPO buga sokuyordur, elimde olsa çözerdim mevzuyu.

@SunseTTime ile ayarlamıştık, o bu kısımdan yaptı diye hatırlıyorum.
Hocam bende boot sorunu olmamıştı sanki. Sadece sorunsuz değerleri elde edene kadar 1.5 saatlik testi dört beş kere yapmamız gerekmişti. Onun dışında açılmama, boot etmeme gibi bir sorun yoktu.

Bendeki ramler de benzer XPG Caster 2x16 RGB 6000 Mhz CL30 Hynix A-Die

Ayarlar da şöyleydi;

20251102_232649.webp

A2 B2 34-36 yı aynı değere getirmek için de biraz voltaj arttırıp azaltmıştık SoC ile duzelmisti sanki.

Arkadaşta da işe yararsa diye attım görseli.