Yok hocam işte en stabil ne yapabilirsek. İşlemci kaldı sadece onu alınca ben de aynı konuyu açıcam. İşin kötü yanı konu sahibiyle aynı RAM'i aldım. %100 A-Die diye aldık o da öyle değilmiş galiba. Halbuki birkaç anakarta baktım kodu yazınca A-Die görünüyordu.
İşin kötü tarafı, sen o konuyu actığında ben toz olmuş olabilirim, buralar artık @Ünsal İçmez @Melkor @LH44 kaldı, mirası onlar devralacak :D

İşin kötü tarafı, sen o konuyu actığında ben toz olmuş olabilirim, buralar artık @Ünsal İçmez @Melkor @LH44 kaldı, mirası onlar devralacak :D
Sağlık olsun diyelim hocam artık. Elimde olsa hemen şu an sipariş geçicem ama önümüzdeki ayın 15'ini beklemek zorundayım :') mevcut işlemci de intel olduğu için kaldık böyle

"AX5U6000C3016G-DCLARWH" bu olabilir mi?

@LH44 A-Die olarak görüyorum ama.

1763853756546.webp

1763853839421.webp

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez, Hocam Clear CMOS yaptıktan sonra hazır configi yükleyince sistem çökmüyor lakin sistem açıldıktan sonra biosta herhangi bir değişiklik yapmak istediğim zaman veya sistem bir kere çöktüğü zaman. Bir daha duzen tutmuyor. bios yüklenemiyor. Bios donuyor CMOS Clear yapmak şart oluyor anlamış değilim. Neyse şimdilik böyle değerler yarın daha detaylı bakacağım.
1000034903.webp

@Ayhan Dönmez, Hocam Clear CMOS yaptıktan sonra hazır configi yükleyince sistem çökmüyor lakin sistem açıldıktan sonra biosta herhangi bir değişiklik yapmak istediğim zaman veya sistem bir kere çöktüğü zaman. Bir daha duzen tutmuyor. bios yüklenemiyor. Bios donuyor CMOS Clear yapmak şart oluyor anlamış değilim. Neyse şimdilik böyle değerler yarın daha detaylı bakacağım.Eki Görüntüle 204393
Beta BIOS diye olabilir ya da corrupt'lanmıştır, ona çok aldırış etme, zarar olmaz.

Fan işini hallet, öyle uğraş daha iyi olur. Limitsiz BIOS da atabilirim sana da o da çok gerekli olmaz, 1.65 VDD üstüne zaten çıkmazsın. Daha A-Die mi M-Die mi o belli değil.

@nikilaudaxxx Bu BIOS'u denersin yarın. XOC BIOS.

@Picky Force için limitsiz BIOS bu.

Ama Wi-Fİ6e ile uyumsuz olabilir. Düz B850M-Force için sanırım.

Üstte attığım model numarasından çıkan sonuç için kesin diyemiyor muyuz hocam?
G.Skill ise kesin dersin, barkoddan anlıyorsun, başka marka modellerde bu durum mevcut değil. Şu an bu XPG için tRFC boot ediyor ama donuyor, stabil mi belli değil, daha doğrusu stabil değil yani, M-Die olsa direkt boot edemezdi, ama hata yiyor A-Die olsa da hata yemezdi ya da donmazdı. İlginç bir durum var.