Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar öncelikle BIOS güncel, NVIDIA'nın yeni yayınladığı 581.94 HotFix sürücüsü kurulu, Windows 11 Home kullanıyorum ve yapmadığım update yok. Sisteme daha yeni temiz kurulum da yaptım. Sorunum ise oynadığım her oyunda sürekli anlık %1 FPS çakılması ve beraberinde drop yaşamam. Sıcaklık değerlerinde bir sorun yok, oyun sırasında sistem değerlerini de izledim; düşen tek değer %1 FPS değeri. Yazılımsal olarak deneyebileceğim her şeyi denedim, her türlü BIOS ayarını kapatıp açtım ama çözülmüyor, sistem donmadan oyun oynatmıyor. Sorun yaşamadığım sadece 2 oyun var; Fortnite ve CS 2. Onun dışında RDR 2 droptan oynanmıyor, TLOU 1 ve 2'de çok sık olmasa da yine takılmalar mevcut. Bugün ETS 2 oynadım ve çok fazla drop yedim onda da. Cyberpunk 2077'de diğerlerine göre en az olacak şekilde yine takılmalar oluyor. GoW oyununda da aynı şekilde takılmalara rastladım. Oynanmayacak derecede takılan tek oyun ise RDR 2. Her oyunda takılma sırasında ortalama FPS değişmezken %1 FPS çakılıyor.

GPU ve VRAM testleri temiz, PSU testi de temiz. Artık donanımsal müdahaleler yapmayı düşünüyorum, Amazon'dan parça sipariş edip test edeceğim; çözülmezse iade edeceğim. Bu soruna daha önce rastlayanınız var mı? Sizce hangi donanım şüpheli bu durumda? Benim aklımda şu an CL30 bir RAM kiti sipariş edip test etmek var. RAM'lerin CL38 olması bu duruma sebep olabilir mi sizce? Bir de ekran kartı PCIe 5.0 ama anakart PCIe 4.0 x16, bu durumu da araştırdım ama bir şey olmaz diyor herkes.. Belki de yazılımsal bir sorundur, bilemiyorum ama deneyecek şey kalmadı gerçekten.

Ek olarak forumlarda çok sık benimle aynı işlemci ve benzer donanımlar kullanan kişilerin böyle konularını görüyorum, herkes ayrı bir oyunda drop yemekten yakınıyor. Artık benim düşüncelerim tükendi, sizlerin yardımına başvuruyorum.
  • Ryzen 7 7800X3D
  • Galax RTX 5070 Ti White 2X
  • Lexar 16x2 CL38 6000 MHz
  • ASUS Prime B650M-R
  • BitFenix 750W 80+

Çözüm
Sonuç: 3 haftalık sürecin ardından az önce Gaming.Gen.TR tarafından tüm sistem için ücret iadem banka hesabıma yatırıldı. GeForce NOW hediyesi, kargo ücreti, montaj ve test bedeli gibi şeylerin parası yine de kesildi. Sadece sistem parçalarının ücreti yatırıldı; 2-3 bin TL'lik bir kesinti oldu yani. Bundan şikayetçi değilim.

Süreç: Sistemi ilk gönderdiğim zaman Recep Baltaş'a ulaştım ve durumu anlattım; yüksek ihtimalle sistemde sorun yok deyip göndereceklerini söyledim. Kendisi mağazanın yetkilileriyle konuştu ve ardından mağazadan beni arayıp sorunu kabul ettiler, parçalar test edilecek dediler. İki gün sonra ise sorunu kabul eden elemanla beni bir daha görüştürmeyip sorun yok demeye başladılar ve bunun üzerine Recep Baltaş sistemi Techolay ofisine istedi; birkaç gün sonra saatlerce detaylı test ederek sorunun ekran kartında olduğunu buldular. Ardından mağaza yetkilileriyle bir daha görüşüldü ve sistemi komple iade almak istediler. Ben sadece ekran kartını iade etmek istemiştim ama öyle istediler; kabul ettim mecbur. Şu an ise temelde aynı sistemi daha iyi PSU, anakart ve RAM alarak Amazon ve Hepsiburada üzerinden iade garantili şekilde kafam rahat sipariş ettim, 30 bin liraya yakın zararım oldu. Yeni sistemi kurunca testlerini yapacağım ve bir sorun olursa hiç uğraşmadan parça değiştirebileceğim.

Bu süreçte bana yardım ettiği için @Recep Baltaş'a minnettarım; yardım etmeseydi şu an sorunlu bir ekran kartıyla ve aylar sürecek THH şikayetiyle birlikte çaresiz duruyor olacaktım. İyi tarafından bakarsak tecrübe oldu, bir daha hazır sistem olaylarına girmemeye çalışacağım; parçalarımı tek tek iade edebileceğim yerlerden alacağım.

@Ayhan Dönmez @Zgoen32 @SunseTTime @LH44
Hocam benim sorunumun çözülüp çözülmeyeceği henüz belli değil fakat burada mesele bence firma ismi değil. Bizim sistemlerimiz de sorunsuz gelse GamingGen hakkında iyi düşünce oluşurdu kafamızda. GameGaraj ile ilgili de araştırsanız bir ton şikayet bulursunuz forumlarda. Sorun genel bir sorun; Amazon, HB gibi firmalar haricinde müşteriyi önemsemiyor.
Şimdi Şikayetvar üzerinden bakıyorum. Bir şikayet ilgimi çekti, sorun sizinkisi gibi duruyor, yine drop sıkıntısı. Gamegaraj'ın yaklaşımı hoşuma gitti, bakabilirsiniz dilerseniz. Şikayeti ekledim.

Görüntü yok elimde. PUBG zaten facia, dropsuz geçen 10 saniye bile yaşanmadı. Hatta karşıma tek bir adam çıkınca neredeyse bilgisayar çökecek dereceye gelmişti.

Hocam ben de Fortnite tarafında denedim şimdi daha fazla var bu sorundan ve oyundan oyuna FPS düşmesi sayacı değişiyor.
Bazılarında 14 FPS'e bazılarında 60-30 arası bu oyunda feci fram grafiği en çok Fortnite da rezil oldu. Ve en fazla anlık takılma bunda oldu hani belki ilk girişim diye derdim ama anyı mapten 3 kez oynadım.
Bu arada ben masaüstünde bazen bir şey kaydırırken pencereyi taşırken ufak takılmaları görüyorum.

Son düzenleme:
Hocam ben de Fortnite tarafında denedim şimdi daha fazla var bu sorundan ve oyundan oyuna FPS düşmesi sayacı değişiyor.
Bazılarında 14 FPS'e bazılarında 60-30 arası bu oyunda feci fram grafiği en çok Fortnite da rezil oldu. Ve en fazla anlık takılma bunda oldu hani belki ilk girişim diye derdim ama anyı mapten 3 kez oynadım.
Bu arada ben masaüstünde bazen bir şey kaydırırken pencereyi taşırken ufak takılmaları görüyorum.
Fortnite bende nadir drop yiyordu ama dediğiniz günlük kullanımda sayfa kaydırırkenki takılma bende de var. Hatta bazen masaüstünde mouse imleci bile takılıyor. Yüksek ihtimalle bize bozuk parçaları itelemişler. Mağazaya gidip kavga edin bence. Benim sistem yarın sıraya alınacakmış; ben sabah arayıp bu gün bakın diyeceğim. Yapmam gereken projeler var ama PC yok.

Fortnite bende nadir drop yiyordu ama dediğiniz günlük kullanımda sayfa kaydırırkenki takılma bende de var. Hatta bazen masaüstünde mouse imleci bile takılıyor. Yüksek ihtimalle bize bozuk parçaları itelemişler. Mağazaya gidip kavga edin bence. Benim sistem yarın sıraya alınacakmış; ben sabah arayıp bugün bakın diyeceğim. Yapmam gereken projeler var ama PC yok.

Oyundan oyuna droplar değişkenlik gösteriyor mesela Rocket League oyununda en az aldığım oyun çok az hatta hissedilmeyecek şekilde çok küçük drop var onun dışında diğer tüm oyunlarda hissediyorum sadece bazılarında genel olarak sürekli yiyorum ama 14FPS'e bir anda düşmüyor mesela 200-100 ortalama alıp 60-80 kare dropu yiyorum başka oyunlarda ki bunlar genelde hikaye oyunu onlarda düz 14FPS-22FPS arası drop alıyorum.

Hocam bende en azından hafif takılıyor masaüstünde öyle çok değil hatta bazen hiç olmuyor bilemedim gerçekten paranoyak oldum.
Onu istiyorlar herhalde yarın destekten mail atarlar bana gene bakalım ne diyecekler.

Hocam bende en azından hafif takılıyor masaüstünde öyle çok değil hatta bazen hiç olmuyor bilemedim gerçekten paranoyak oldum.
Onu istiyorlar herhalde yarın destekten mail atarlar bana gene bakalım ne diyecekler.
Şikayetvarı bir okusanız çoğu taze olmak üzere tonlarca şikayet var. Mavi ekran yiyen PC'lere bile format atıp yaptık diye yollamışlar geri. Ben de aşırı strese girdim; kaç sene biriktirdiğim para gözümün önünde yanmış gibi hissediyorum. Keşke Amazon'dan tek tek toplasaydım, 1 ay oyun oynayıp sıkıldım diye söküp yollasam bile 2 güne param gelirdi.

Ben bu işin peşini asla bırakmam, sorunumu çözmeleri için bir sürü detay verdim ve format atıp geçmeyin diye de özellikle belirttim. Beni aradıklarında saçma sapan bir şeyler gevelerlerse sistemi asla kabul etmeyeceğim. Moralim çökmüş durumda; 82 bin benim için kolay bir para değil.

Şikayetvar'ı bir okusanız çoğu taze olmak üzere tonlarca şikayet var. Mavi ekran yiyen PC'lere bile format atıp yaptık diye yollamışlar geri. Ben de aşırı strese girdim; kaç sene biriktirdiğim para gözümün önünde yanmış gibi hissediyorum. Keşke Amazon'dan tek tek toplasaydım, 1 ay oyun oynayıp sıkıldım diye söküp yollasam bile 2 güne param gelirdi.

Ben bu işin peşini asla bırakmam, sorunumu çözmeleri için bir sürü detay verdim ve format atıp geçmeyin diye de özellikle belirttim. Beni aradıklarında saçma sapan bir şeyler gevelerlerse sistemi asla kabul etmeyeceğim. Moralim çökmüş durumda; 82 bin benim için kolay bir para değil.

Hocam gerçekten öyle yazık hem de çok yazık başka bir forumda gene aynı yerden almış birisini gördüm 1,2 hafta önce yazışmıştık.
Genel sorun bulamadıklarını isteği doğrultusunda her bir parçayı kendi firmasının yetkili servisine gönderebileceklerini söylemişler sonrasını bilmiyorum kabul etmiş ve 3,4 haftadır bekliyormuş o arada ise kendisi başka anakart ve işlemci almış.

Bende bırakmam asla ama asla çocuk bile yazdı direkt gamingden mi aldın sistemi diye.

Hocam gerçekten öyle yazık hem de çok yazık başka bir forumda gene aynı yerden almış birisini gördüm 1,2 hafta önce yazışmıştık.
Genel sorun bulamadıklarını isteği doğrultusunda her bir parçayı kendi firmasının yetkili servisine gönderebileceklerini söylemişler sonrasını bilmiyorum kabul etmiş ve 3,4 haftadır bekliyormuş o arada ise kendisi başka anakart ve işlemci almış.

Bende bırakmam asla ama asla çocuk bile yazdı direkt gamingden mi aldın sistemi diye.
Bende 3 aylık değişim garantisi denen paket de var ve alalı daha bir ay oldu. Benim sistemde parçaları tek tek kendi stoklarından değişip test etmeleri lazım ama internette günlerdir okuduklarımdan sonra hiç güvenim kalmadı. Elim kırılsaydı da almasaydım hazır sistem falan. Umarım bu işi çözebiliriz.

Bende 3 aylık değişim garantisi denen paket de var ve alalı daha bir ay oldu. Benim sistemde parçaları tek tek kendi stoklarından değişip test etmeleri lazım ama internette günlerdir okuduklarımdan sonra hiç güvenim kalmadı. Elim kırılsaydı da almasaydım hazır sistem falan. Umarım bu işi çözebiliriz.

Kesinlikle çok büyük bir ders oldu hayatım boyunca tanıdığım kişilere yakın çevreme asla aldırtmayacağım bunlardan uzak tutacağım.
Ve siz hem pakette satın almışsınız ona rağmen yüzlerini en ufak değiştirdiklerinde hemen THH başvurusu gibi gözüküyor.
Keşke THH için konuşuyorum ürünün mağazanın güncel fiyatı kadar hesaplanıp ona göre iade yapılsa bir gün teknolojiye diyelim 10 katı zam geldi onu nasıl yapacağız peki? Neyse bence sizin sorununuz çözülür diye düşünüyorum.

Kesinlikle çok büyük bir ders oldu hayatım boyunca tanıdığım kişilere yakın çevreme asla aldırtmayacağım bunlardan uzak tutacağım.
Ve siz hem pakette satın almışsınız ona rağmen yüzlerini en ufak değiştirdiklerinde hemen THH başvurusu gibi gözüküyor.
Keşke THH için konuşuyorum ürünün mağazanın güncel fiyatı kadar hesaplanıp ona göre iade yapılsa bir gün teknolojiye diyelim 10 katı zam geldi onu nasıl yapacağız peki? Neyse bence sizin sorununuz çözülür diye düşünüyorum.
Ben mail kutularını bayağı doldurdum iki gündür, bir yalvarmadığım kaldı yüklediğim oyunlarda test edin diye. Haftasonu teknik ekibi çalışmıyormuş; yarın mailleri okurlar herhalde. Umarım dediğiniz gibi benim durumum bir istisna olur da harbiden kabul edip çözerler. Olumsuz durumda elimden gelenden fazlasını yapacağım.

@Zgoen32 O VIP destek olayını da iyi ki almışım, belki gerçekten de işe yarar. Diğer müşterilerin gerek duymayıp almadığını düşünüyorum; zaten ben de almazdım "aamaaan" deyip ama bir an elim gitti aldım. Zaten paket satıp da sorunu çözmezlerse ürün satıp yollamamak gibi bir şey oluyor; o konuda da şikayet ederim her yere.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.