cansux

Becerikli
Merhaba, öncelikle çoğunlukla bir sorun yaşamıyorum fakat ara sıra YouTube'da video izlerken ya da diğer normal işlemlerde bilgisayar komple birkaç saniye donuyor, mouse imleci de hareket ediyor. Hatta bir kez AMD sürücüsü zaman aşımına uğradı tarzı bir hata gördüm, tam ne yazdığını okuyamadım. Bios'um güncel, AMD sürücüleri güncel. Başka bir şey indirmedim, kurmadım sisteme. Sadece BIOS, AMD sürücü güncellemesi yaptım bir de EXPO açtım. Yapmam, indirmem gereken bir şey mi var? Sorun nedir?

Cyberpunk 2077 oyun testim: https://techolay.net/sosyal/konu/r7...erpunk-performansi-nasil.147237/#post-1346755

Merhaba, öncelikle çoğunlukla bir sorun yaşamıyorum fakat ara sıra YouTube'da video izlerken ya da diğer normal işlemlerde bilgisayar komple birkaç saniye donuyor, mouse imleci de hareket ediyor. Hatta bir kez AMD sürücüsü zaman aşımına uğradı tarzı bir hata gördüm, tam ne yazdığını okuyamadım. Bios'um güncel, AMD sürücüleri güncel. Başka bir şey indirmedim, kurmadım sisteme. Sadece BIOS, AMD sürücü güncellemesi yaptım bir de EXPO açtım. Yapmam, indirmem gereken bir şey mi var? Sorun nedir?

Cyberpunk oyun testim: https://techolay.net/sosyal/konu/r7...erpunk-performansi-nasil.147237/#post-1346755
@michaelscofield

Baktım 3223 yazıyor, güncel değil. Sence sorun bundan mı kaynaklı? Genel olarak ekran kartında problem var mış gibi.

Güncellediklerini iddia ediyorlar.
Denemeden bilemeyiz, BIOS kaynaklı her şey olabilir, en akla gelmedik şey bile olur. Ama AMD tarafı driver konusunda başarısız, o yüzden yorum yapamayacağım.

EXPO açık/kapalı sorun oldu mu mesela? iGPU ile de aslında alakası olmaması gerekirdi.

Konuda tavsiye edilenleri uygula, düzelmezse BIOS update yaparsın tekrar bakarsın. AMD kart olduğu için sorun %99 ihtimalle kart kaynaklıdır ya da driver.
Testini yap şimdi bıosa sonra bakarsın, temiz driver kurduktan sonra aynı testleri yapıp paylaşır mısın.
Şuan bir sorun göremiyorum düzeldi galiba emin değilim tekrar ortaya çıkabilir. Amd programı ile adrenalin sildim tekrar yükledim.

Benzer bir sorun yaşayan birisi daha vardı, kartını arkadaşının bilgisayarına takıp deneyince düzgün çalıştığını farketmişti. İadeye yollayıp farklı bir 9070 XT alacağını söylemişti. Yapabiliyorsanız farklı bir PC'de deneyin kartı.

DDU ile kaldırıp silip kaldırınca mı düzeldi?
Evet ama kesin değil tekrar ortaya çıkar mı bilmiyorum sözde bios guncellemişler ekran kartı güncellemişler ama bana aylar önceki sürümle geldi.

Evet ama kesin değil tekrar ortaya çıkar mı bilmiyorum sözde bios guncellemişler ekran kartı güncellemişler ama bana aylar önceki sürümle geldi.
Ekran kartı sürücüsü temmuza aitti, Ağustosta güncelleme gelmiş güncelle demiştim sadece. Kaldırıp tekrar yükledim şuan bir sorun yok dediğim gibi bir süre sonra ortaya çıkabilir.

Güzel, Cyberpunk'da CTRL Shift O açıp oradaki sıcaklığı söyler misin? AMD'nin göstergesi.
DDU ile kaldırıp silip kaldırınca mı düzeldi?
Konuda tavsiye edilenleri uygula, düzelmezse BIOS update yaparsın tekrar bakarsın. AMD kart olduğu için sorun %99 ihtimalle kart kaynaklıdır ya da driver.
Sorun galiba devam ediyor youtubede değilde bu seferde arkadaşın isteiği sıcaklık değerlerini gösteren cyberpunk ekran görüntüsünü kırpmak istediğimde oldu. On saniye kadar komple dondu ekran geri geldi ve sürücü zaman aşımı hatası dedi ekranda yazan.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (6).webp
    Ekran Görüntüsü (6).webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme: