Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

haldunercan

Uzman
Merhaba, dün yeni bir bilgisayar topladım. Kurulumunu yaptıktan sonra başlattığımda açıldıktan bir süre sonra kendini kapatıyor. Zor bela BIOS ekranına girdiğimde işlemcinin 45 dereceden başlayıp 105 dereceye kadar çıktığını gördüm, zaten 105 dereceden sonra da aşırı sıcaklıktan kendini kapatıyor.

Soğutucu olarak 360 mm sıvı soğutma kullanıyorum. Bunun çözümü nedir?

20240518_125448.webp

20240518_125622.webp
20240518_125452.webp

Çözüm
Merhaba, dün yeni bir bilgisayar topladım. Kurulumunu yaptıktan sonra başlattığımda açıldıktan bir süre sonra kendini kapatıyor. Zor bela BIOS ekranına girdiğimde işlemcinin 45 dereceden başlayıp 105 dereceye kadar çıktığını gördüm, zaten 105 dereceden sonra da aşırı sıcaklıktan kendini kapatıyor.

Eki Görüntüle 47598

Eki Görüntüle 47599Eki Görüntüle 47600
Soğutucuyu düzgün montajladığından emin misin?

Eki Görüntüle 47598

Eki Görüntüle 47599Eki Görüntüle 47600
Soğutucuyu düzgün montajladığından emin misin?

Çözüm
PBO'yu disable yapmışsın.
CPB'yi göremedim disable değilse onu da disable yap.

Soğutucun soğutmuyor şu an.
Sorun soğutma.
Termal macun ya da sıvı soğutucuda sorun.

Evet hocam hatta stok soğutucu ile denedim sistem boştayken 3-4 dakika kadar açık kaldıktan sonra yine kapattı kendini.
Sıvı soğutmanın veya stok soğutucunun altındaki koruma etiketini çıkarıp mı montajladın ?

Eğer koruma bantlarını sökmeyi unuttuysan montajlarken olabilir.

PBO'yu disable yapmışsın.
CPB'yi göremedim disable değilse onu da disable yap.

Soğutucun soğutmuyor şu an.
Sorun soğutma.
Termal macun ya da sıvı soğutucuda sorun.
Soğutmanın vidalarından biri tam oturmamış hocam onu düzeltince normale döndü PC. Defalarca kontrol ettim ama sakin kafayla bakınca fark ettim sonunda :LOL:

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör: