- Makaleler
- 1
Hocam Amd Overclocking - SoC Voltage kısmı pasif bende, herhangi bir değer girmedim. Bir de sistemi yeniden başlattığımda DRAM ışığı yanıyor bir 30 saniye kadar, geç açılıyor, sebebi context restore kapadık ondan mı acaba?
Evet, MCR yüzünden. SoC Voltage bu kısımdan vermeyeceksin. VDD 1.5v verdiğin kısımda SoC/NB Voltage kısmı var. Onun 2 seçeneği var, AMD Overclock seçeneğini seçip 1.26 ver. Sanırım SoC Auto bırakmışsın. 1.3 kalması sorun değil ama ihtiyaç yokken de kalması uygun olmaz. Zaten test hata verirse 1.28-1.3 SoC kalacak mecburen.
Stabillikten emin olduktan sonra MCR ayarını Auto çekeceksin sadece. Sonrasında hızlı açıp kapar. Arada trainler, MSI süre limiti koydu ona. Sonsuza kadar hafızada tutmuyor. Stabil kalamaz uzun süre OC profilde.
Hocam Amd Overclocking - SoC Voltage kısmı pasif bende, herhangi bir değer girmedim. Bir de sistemi yeniden başlattığımda DRAM ışığı yanıyor bir 30 saniye kadar, geç açılıyor, sebebi context restore kapadık ondan mı acaba?
ARdPtrInitVal P0 kısmını 0 verdim ancak sadece A2 slotunda 34 oldu, B2'de 36 duruyor
VDDP ve VDDQ ile alakalı. Onlarla dengelenir. Alçak ya da yüksek denemek lazım. Mesela VDDQ 1.45, VDDP 1.0 ya da VDDP 1.1 gibi. Şimdi ona uğraşma, ayreten bakarsın. Hiç 34-34 olamazsa Auto bırakırsın, 36-36 kalıyor zaten. Şimdilik elleme.
@BlackShadow SoC hala 1.3 ama, 1.26 olamıyor mu? SoC kısmını görsel atarsan bakacağım BIOS'tan. SoC/NB kısmından vereceksin AMD seçip 1.26'yı.