Sarı görmedim hocam kırmızı yandi o da 10 saniye falan durdu durmadı. Sonra ekran geldi zaten.
Eki Görüntüle 178170
Eki Görüntüle 178175
@Ayhan Dönmez
Hocam az önce res atıp BIOS girmeyi denedim ve giremedim. Siyah ekran kaldı. Sonra res attım her res atma ve bilgisayarı açmamda o kırmızı ışık yanıyor anakartta. BIOS'a hala giremiyorum
Acil bir işim çıktı da aktif olamadım, son durum nedir?
@xLeomessi her şeyi doğru yazmışsın, bir problem olmaması gerekirdi. Restart atıp girmeyi denedin mi, sarı mı yanıyor, kırmızı mı? SS atar mısın kasayı görüntüsünü.
Bu işlem zararsız telaş etme, sadece PC açılmaz, sıfırlamak ya da BIOS Update yapmak gerekli kendini kurtaramazsa.
@xLeomessi hatta OCCT de hata vermemiş, stabil olması lazım bu profilin. Q-flash Plus ile BIOS yaz ya da Power kablosunu çek arkadan kasanın, SS atmıştım sana o pinlere 15 sn tornavida değdir aralarına.
@xLeomessi
Şu kısım olması gerekli, anakart Manual'inden de bakalım. Training kaç saniye sürdü demiştin, EXPO üstüne Nitro + timing ayarları yazdın, sonrasında save & exit yapmıştın zaten.
@xLeomessi bak şu sağ aşağıda CLR_CMOS yazıyor, ona ait 2 pin sanırım şu aşağıdaki sarı ile işaretlediğim, RST pinleri farklı sanırım. Tornavida ile dokun şu alttaki 2 pine CMOS reset için. Arkadan Power kablosunu çek bu işlemi yaparken.
RST pinleri reset Switch içinmiş onu boş ver, kasa önündeki reset Switch'ten bahsediyor, clr_mos pinleri alttaki 2 tane olan sarıyla işaretlediğim, sağında CLR_CMOS yazıyor, arkadan Power kablosu çek, tornavida değdir 15 sn o 2 pine.
@xLeomessi
Gigabyte kartlarda RAM mevzusu maalesef sıkıntlı, önceden tedarikli olman lazım. Direkt bu BIOS sıfırlama jumperi orada alttaki sarı ile işaretlediğim, bu tarz bir sıkıntı olursa direk fabrikasyona döndereceksin bu yöntemle. Fiziksel zarar olmaz sadece sistem açılmaz başta da dediğim gibi. O açıdan çekincen olmasın. Her şeyi doğru yapmışsın, böyle olmaması gerekirdi. Bence bir defa daha dene. SoC voltaj 1.25 yap manuel mod deyip, 1.2 SoC yetmemiş olabilir, her çip açamıyor. 1-2-1 Nitro yine instabilite yaratmış olabilir, 1-3-1 yap o kısmı ve SoC voltaj 1.25 olarak ayarla elle
@xLeomessi BIOS sıfırlayıp tekrar dene bu kısmı, ek olarak Memory context restore ve Power down ayarlarını disabled yap, Fast boot disabled yap, Fast boot bile sıkıntı yapmış olabilir giga boardlarında yapıyor.
@xLeomessi sıfırladıktan sonra anlattığım yöntemle, son bir defa dene bu şekilde, Nitro 1-3-1 yap 1-2-1 yerine, SoC voltaj 1.2 yerine 1.25 ver manuel mode deyip, diğer ayarlar kalabilir. 1 kere daha şans ver, olmazsa sonraki BIOS'larda ilgilenirsin. Training 10 sn sürmemeli aslında, daha uzun olmalıydı.
RAM işine girmeden önce tedarikli olman şart, clr_mos mevzusu ya da Q-flash Plus özelliğine hakim olmalısın. Başka türlü Black screen kalıyor, burada hem anakart suçlu hem de işlemci bellek kontrolcüsü. RAM ile alakalı sorun yok, a-die bu zamanları açar 6000 için.