Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Stabilite testi bu da, OCCT'den daha iyidir genel anlamda. 30 dk falan yapabilirsin. -28 +100 stabilse silikon olarak iyi bir çip P95 zorlu bir test.
xLeomessi
Becerikli
-28 +175 hocam şu anStabilite testi bu da, OCCT'den daha iyidir genel anlamda. 30 dk falan yapabilirsin. -28 +100 stabilse silikon olarak iyi bir çip P95 zorlu bir test.
- Makaleler
- 1
Silikonun kaliteli demek ki. 30 dk Prime small test et, sonrasında Large de yaparsın, RAM+CPU beraber bakıyor Large test.
30 dk ile hemen instabilite ortaya çıkmaz tabi ama 30 dk dayanması bile iyi yine.
Bir de tam olarak boostlayamıyor tabi, onu da göz ardı etme. Mesela oyun esnasında 5.5 GHz diyelim, P95 testte 5.2 5.3'lerde kalıyor. @xLeomessi
P95 Large bakarsın bir de OCCT CPU+RAM Large+Extreme.
xLeomessi
Becerikli
Tamam hocam, harici bir şey yapmama gerek var mı? bu yaptıklarım performansı arttıracak mı? birde şu 105w ve pbo enchanmed kısmını sormuştum cevaplar mısınız onlarıda.Silikonun kaliteli demek ki. 30 dk Prime small test et, sonrasında Large de yaparsın, RAM+CPU beraber bakıyor Large test.
30 dk ile hemen instabilite ortaya çıkmaz tabi ama 30 dk dayanması bile iyi yine.
Bir de tam olarak boostlayamıyor tabi, onu da göz ardı etme. Mesela oyun esnasında 5.5 GHz diyelim, P95 testte 5.2 5.3'lerde kalıyor. @xLeomessi
P95 Large bakarsın bir de OCCT CPU+RAM Large+Extreme.
- Makaleler
- 1
PBO Enhancement elleme bence, gereksiz o kısım, kendin manuel ayarlaman daha iyi olur. 105w Mod aç, sonrasında +100/-25 bence kullan, -28 olmasın. -25 stabilse orada dur, bazen oyunda drop vesaire yapıyor. Memory context ve power down birkaç defa train etsin RAM'i, sonrasında Auto yap bu ikisini bir de, 3-4 kereliğine disable kalsın, 1 dk civarı trainlesin. +100/-25 sana yeterli bence. Üstü çok da iyi değil, clock stretch oluyor, performans kısıyor biraz fazla eksi değer.Tamam hocam, harici bir şey yapmama gerek var mı? bu yaptıklarım performansı arttıracak mı? birde şu 105w ve pbo enchanmed kısmını sormuştum cevaplar mısınız onlarıda.
Kendin temp limit verebilirsin, temp limit kısmını 80-90 bırakabilirsin kafana göre ama test programı yaparken öyle yapma, 90 yaparsın en kötü öyle kalır. Hiç ellemesen de olur, 95 derecede 1 yıl çalışır bu çipler problem olmaz. Öyle test ediliyor fabrikasyon aşamasında zaten @xLeomessi
xLeomessi
Becerikli
Tamam hocam small ve large test yaptım sorun olmadı. Ama 100 ve 25 yapıcam dediğiniz gibi, ram kısmınıda birkaç kez train için dediğiniz şekilde güncelliycem. Harici bios ayar önerileriniz var ise dinlemek isterim.PBO Enhancement elleme bence, gereksiz o kısım, kendin manuel ayarlaman daha iyi olur. 105w Mod aç, sonrasında +100/-25 bence kullan, -28 olmasın. -25 stabilse orada dur, bazen oyunda drop vesaire yapıyor. Memory context ve power down birkaç defa train etsin RAM'i, sonrasında Auto yap bu ikisini bir de, 3-4 kereliğine disable kalsın, 1 dk civarı trainlesin. +100/-25 sana yeterli bence. Üstü çok da iyi değil, clock stretch oluyor, performans kısıyor biraz fazla eksi değer.
Kendin temp limit verebilirsin, temp limit kısmını 80-90 bırakabilirsin kafana göre ama test programı yaparken öyle yapma, 90 yaparsın en kötü öyle kalır. Hiç ellemesen de olur, 95 derecede 1 yıl çalışır bu çipler problem olmaz. Öyle test ediliyor fabrikasyon aşamasında zaten @xLeomessiT
- Makaleler
- 1
Integrated Graphics eğer kapatmadıysan kapatabilirsin. Fast Boot kapatmanı tavsiye ederim. Ben bu MCR ve PDM ayarlarını hep disable kullanıyorum, sen bunları disable yap birkaç gün kalsın böyle, sonra tekrar Auto çek. O şekil kullanırsın. Ama 3-4 haftada bir bence bunları disable çekip tekrar train ettir, aklında olsun, sonrasında auto alırsın. MSI şu anda öyle yapıyor @xLeomessi Sadece 1 kere train etmesi uzun vade iyi değil.Tamam hocam small ve large test yaptım sorun olmadı. Ama 100 ve 25 yapıcam dediğiniz gibi, ram kısmınıda birkaç kez train için dediğiniz şekilde güncelliycem. Harici bios ayar önerileriniz var ise dinlemek isterim.
ZenTimings'ten tekrar SS atabilir misin son halini, c28 versiyonunu da atayım sana, yarın ilgilenirsin. BIOS resetlemeyi de gösterdim sana, resim üzerinden, alttaki 2 pin üzerinden oluyor ya da Q-Flash yaparsın en kötü, tornavida değerken elektrik olmasın ama, metal obje ile anakarta dokunmak çok mantıklı değil aktif olarak board çalışıyorken. @xLeomessi ZenTimings'te yukarda options, system info tarzı bir yer var, oradan nitro kısmını bul, 1-2-1 şeklinde, onu da SS at, o kısım da gözüksün ana pencere haricinde.
xLeomessi
Becerikli
Recep Baltaşın videoda görüp enabled yapmıştım memory kısmını, dediğiniz gibi bir süre böyle kullanayım. Teşekkürler hocam, 3dmark puanım değişmedi ama oyunlarda denerim performansınıIntegrated Graphics eğer kapatmadıysan kapatabilirsin. Fast Boot kapatmanı tavsiye ederim. Ben bu MCR ve PDM ayarlarını hep disable kullanıyorum, sen bunları disable yap birkaç gün kalsın böyle, sonra tekrar Auto çek. O şekil kullanırsın. Ama 3-4 haftada bir bence bunları disable çekip tekrar train ettir, aklında olsun, sonrasında auto alırsın. MSI şu anda öyle yapıyor @xLeomessi Sadece 1 kere train etmesi uzun vade iyi değil.
- Makaleler
- 1
3D Mark, CPU skorundan mı bahsediyorsun? Zaten çok da değişmesi için bir şey yapmadık. Latency düşürdün ama, tREFI 50k yaptın, tRFC 480 yaptın. HWiNFO tam mod açıp, RAM modülünden birine tıkla ve o kısımdan bir bak, Hynix A-Die yazıyorsa tRFC 390 yap, öyle kullan. Sadece DRAM VDD kısmını BIOS'tan 1.4 olarak değiştirip CL28 yapabilirsin bir de ekstra. Çip için de +100 yeter, skorlara çok takılma, gaming performansı olarak optimize etmiş oldun.Recep Baltaşın videoda görüp enabled yapmıştım memory kısmını, dediğiniz gibi bir süre böyle kullanayım. Teşekkürler hocam, 3dmark puanım değişmedi ama oyunlarda denerim performansını
FCLK 2000 değerini 2100-2133 yapabilirsin en azından, bir böyle dene, instabilite olursa 2000 geri çekersin.