Ryzen 7 9800X3D için termal macun önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Contact Frame bahsediyor. Katkısı çok sınırlı AM5'te, çok dikkatlice monte edilmesi lazım. Frame ve AiO baskısını iyi ayarlayamazsan Memory Train hataları sebebiyet verir. Uzmanlık gerektirir biraz baskı ayarlama işi, herkes beceremez. Uğraşıp durursun sonrasında. Anakarta çok zarar vereceğini sanmam ya da pinlere, aşırı sert girişirsen ancak bu mümkün olur. Baskı muhabbeti ile uğraşamam dersen stok ILM devam edeceksin.

Bende vaziyet böyle, @Ayhan Dönmez neler yaptığımı çok iyi biliyor. Elindeki kit tek hayalimiz.

@Picky Sen konuyu şimdiden aç, @ggbye kit görsün. H16M+Intel geçmeyi planlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

AM5'te soket yapısı gereği maksimum 1-2 derece, asıl etkisi İntel LGA1700'de. AMD kare soket yapısında etkisiz faktör diyebiliriz. 1-2 derece peşinde koşacaksan ve macun olayına takıksan mantıklı. Baskı ayarlayamazsan sıkıntı yaşama ihtimali %100.

Evet, ben aldırtmıştım onu da CL26. Forumda B850-Force ve CL26 kitlerin hepsini ben aldırttım.

Çok yüksek oranda yani. Hepsini demeyelim şimdi.

Hangi soğutma bu hocam?

Bununla sen ilgilenmen gerek. @Picky 1 tornavida ayarla arka cebine at. Vantilatör ayarla masaya bırak. Yeni konu aç etiketi bas geliyoruz.

Bazı terimleri anlayamıyorum ancak baskıda sorun olma ihtimali yüksek. Bir de benki AIO modelinde eklentisini taktıktan sonra pompayı yandan sürükleyerek geçiriyorum işlemci üzerine. Yani hava soğutma gibi tepeden bırakıp sıkma gibi değil. Yani varya şu AIO'yu almasaydım keşke.

Bu braket var hocam bende, takılı şu an işlemci üzerinde.

Neymiş bu baskı ya?

Bununla sen ilgilenmen gerek. @Picky 1 tornavida ayarla arka cebine at. Vantilatör ayarla masaya bırak. Yeni konu aç etiketi bas geliyoruz.

Bahsetiğim soğutmayı kullanıyorum. Hava olarak F/P ürün güçlendirme gereksiz buluyorum. Senin sorunun yüksek ihtimal montaj.

@Ayhan Dönmez artık eminim, sorun montaj veya sıvı soğutma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…